Γιορτή του Ψαρά στον Τυρό (photos&video)

Γιορτή του Ψαρά στον Τυρό (photos&video)

Σεπτέμβριος 01, 2012 - 17:06

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε  και φέτος κάτω από το φως της πανσελήνου  η γιορτή των Ψαράδων της Θάλασσας και των Ναυτικών στον Τυρό με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Πάνω από 400 κιλά ψάρια και άφθονο κρασί μοιράστηκαν δωρεάν στους επισκέπτες από τους διοργανωτές (Δημοτική Ενότητα Τυρού, Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού,Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μαρνέρης. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ.Σκαντζός, ο Εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Σταματάκος , οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κοι Λαλουδάκης, Λυτρίβης και Ρουμελιώτης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των χαμένων ψαράδων και ναυτικών της περιοχής,ενώ έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα με τα καϊκια που βρίσκονταν εκεί να φωτίζουν τον ουρανό με πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες. Στη συνέχεια υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από την ζωντανή ορχήστρα ο χορευτικός όμιλος του Τυρού ξεκίνησε το χορό με τον κόσμο να ακολουθεί και το γλέντι να κρατάει ως τα ξημερώματα.

Το Arcadia Portal βρέθηκε εκεί και σας παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες από την όμορφη γιορτή

Video: 

youtube://v/98zyjrjjP4c