Γιορτή της Θάλασσας στον Τυρό με Ραλλία Χρηστίδου, Κονιτοπούλου και Καρελά (pics,vid)

Γιορτή της Θάλασσας στον Τυρό με Ραλλία Χρηστίδου, Κονιτοπούλου και Καρελά (pics,vid)

Σεπτέμβριος 01, 2018 - 02:13
0 σχόλια

Πλήθος κόσμου κατέκλυσαν τον γραφικό Τυρό και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια θαλασσινή παράδοση του τόπου την Παρασκευή 31 Αυγούστου στη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά. 

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας και ο Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού που συνδιοργάνωσαν τη γιορτή, φρόντισαν να τα έχει όλα: πολλά δρώμενα, φρέσκους ψαρομεζέδες, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική με τους Ραλλία Χριστίδου, Λάμπρο Καρελά και Νάσια Κονιτοπούλου. Ακόμη, κατά την διάρκεια της γιορτής έγινε αναφορά στη ναυτική παράδοση των κατοίκων του Τυρού, επιμνημόσυνη δέηση για τους χαμένους ναυτικούς και αλιείς του Τυρού και τιμήθηκαν οι απόμαχοι της θάλασσας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία τόσο να ενημερωθούν για τη ναυτική δραστηριότητα του όμορφου Τυρού όσο και να δοκιμάσουν αξέχαστες γεύσεις και να διασκεδάσουν σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Αρκαδίας. Η Νότια Κυνουρία κερδίζει το στοίχημα της εξωστρέφειας και αποδεικνύει με τα φεστιβάλ και τις γιορτές της ότι μπορεί να έχει τουριστική ανάπτυξη προσαρμοσμένη στη δική της παράδοση και στα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αρκαδίας κκ. Παπαηλίου και Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κκ. Κατσίρης και Ρουμελίωτης, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών στην Ελλάδα και πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη και δημοτικοί σύμβουλοι της Νότιας Κυνουρίας.

Στα αξιοσημείωτα της γιορτής είναι ο χορός που στήθηκε από τους επίσημους προσκεκλημένους και όχι μόνο όταν πήρε το μικρόφωνο η Νάσια Κονιτοπούλου.

 

Video: 

Arcadiaportal.gr - Γιορτή της Θάλασσας και των Ναυτικών Τυρός 2018


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.