Γιορτή της Ανάληψης στη Νεστάνη (pics)

Γιορτή της Ανάληψης στη Νεστάνη (pics)

Μάιος 17, 2018 - 09:07
0 σχόλια

Μετά το σταυρικό θάνατο του Κυρίου, ακολουθεί  η Ανάσταση αυτού και μετά την ζωηφόρο Ανάσταση ακολουθεί η μεγάλη Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας.

Η Ανάληψη έπεται της Αναστάσεως. Έρχεται  αμέσως μετά το τεσσαρακονθήμερο  των εμφανίσεων του Κυρίου έμπροσθεν  των  μαθητών  του. Ο  Χριστός μας ανελήφθη εν δόξη εις τους ουρανούς.

«Ανέβη ο Θεός εν αλλαλαγμώ, Κύριος εν φωνή σάλπιγγος» ψάλουν οι Άγιοι Άγγελοι και διακηρύσσουν στα πέρατα της γης  οι  Προφήτες της Εκκλησίας μας.  Χιλιάδες  οι  Αγιογραφημένες Ιερές Εικόνες που αποτυπώνουν το θαυμαστό γεγονός της Αναλήψεως και προσκυνούνται από τους χριστιανούς μας.

Αυτήν την Μεγάλη Εορτή  της Αναλήψεως του Κυρίου, την εόρτασε λαμπρά η Νεστάνη στο ομώνυμο  λόφο της Αναλήψεως (Πανηγυρίστρας), που  εδώ και αρκετά χρόνια έχει υπό την προστασία του ο Προοδευτικό Σύλλογος  Νεστάνης.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η  Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως με την συμμετοχή Κλήρου και Λαού. Πλήθος κόσμου συμμετείχε με ευλάβεια  στην Ακολουθία του Εσπερινού.  Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν Αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.