Γιορτή σαρδέλας και διαγωνισμός για το πιο όμορφο μουστάκι στο Βελημάχι (vid)

Γιορτή σαρδέλας και διαγωνισμός για το πιο όμορφο μουστάκι στο Βελημάχι (vid)

Αύγουστος 14, 2018 - 15:14
1 σχόλια

Και φέτος στο Βελημάχι Γορτυνίας, στις 12 Αυγούστου, άλλη μια σημαντική χρονιά για τη γιορτή της σαρδέλας έλαβε χώρα, με πολλούς προσκεκλημένους να τιμούν το γλέντι και τα πλούσια, μοναδικά εδέσματα που προσέφεραν οι κάτοικοι στους επισκέπτες και θαμώνες του χωριού.

Ένα ιστορικό χωριό, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες κοσμείται από έναν μεγάλο πλάτανο, που φύτεψε ο Παυσανίας. Το χωριό εδώ και 16 χρόνια στη γιορτή της σαρδέλας υποδέχεται πάρα πολύ κόσμο, περίπου στα 1000 με 1500 άτομα κάθε φορά.

Όσοι παρευρέθησαν στη γιορτή της σαρδέλας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές του χωριού και τη φιλοξενία των κατοίκων. Το γλέντι διήρκησε μέχρι πρωίας με όλους τους παρευρισκομένους να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως  και να δείχνουν να απολαμβάνουν τη γιορτή με όλη τους την ψυχή.

Video: 

Γιορτή Σαρδέλας Βελιμάχι 2018


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σίγουρα πάντως πρόκειται για την πιο σουρεάλ γιορτή στην Ελλάδα. Γιορτή Σαρδέλας στη Γορτυνία! Με εξτραδάκι διαγωνισμό μουστακιού! Όλα τα λεφτά. Και χορηγός ο ιχθυέμπορας... και επαγγελματικό βιντεάκι για όσους δεν το πιστεύουν. Μπράβο σας. Το τερματίσατε. Και του χρόνου παιδιά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.