Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα (pics)

Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στην Βυτίνα (pics)

Μάιος 03, 2017 - 20:27
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) πραγματοποίησαν, την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στη Βυτίνα, την καθιερωμένη εκδήλωση «Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα», του πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που εκτελέστηκε στις 2 Μαΐου 1941.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έγινε κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Βυτίνας στο σημείο της εκτέλεσης του ήρωα και ακολούθησε αγώνας δρόμου των μαθητών με σημείο τερματισμού την πλατεία της Βυτίνας. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε και αγώνας δρόμου 100 μέτρων των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Βυτίνας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία της Βυτίνας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα από τον αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Ζαχαρόπουλο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τα σχολεία.
Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους μαθητές που διακρίθηκαν στους αγώνες δρόμου προς τιμήν του ήρωα.
Παραβρέθηκε πολύ συγκινημένη η αδελφή του τιμώμενου ήρωα κυρία Ελένη Πόταγα-Στράτου, γνωστή εικαστικός.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνια: ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος, οι διευθυντές του Λυκείου Βυτίνας Θεόδωρος Καβουρίνος, του Γυμνασίου Βυτίνας κ. Φίλιππος Καρατζάς, του Δημοτικού σχολείου κ. Γιάννης Καρούντζος, του Νηπιαγωγείου κ. Αλεξάνδρα Ζαχαροπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών Βυτίνας κ. Γεώργιος Κουρεμένος, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κ. Παπαρρηγόπουλος» κ. Φώτης Κατσούλιας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπάλληλος του δήμου κυρία Ελένη Νικήτα.
Την όλη διοργάνωση υποστήριξαν ως χορηγοί το ΚΤΕΛ Αρκαδίας και η ιδιωτ. Εταιρεία ασθενοφόρων ARCADIA AMBULANCE, τους οποίους ευχαριστούμε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.