Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα (pics)

Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα (pics)

Μάιος 06, 2019 - 09:24
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 στη Βυτίνα, την καθιερωμένη εκδήλωση «Γιορτή Νεολαίας στην Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα», του πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών, που εκτελέστηκε στις 2 Μαΐου 1941.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έγινε κατάθεση στεφάνων στο σημείο της εκτέλεσης του ήρωα και ακολούθησε αγώνας δρόμου στη μνήμη του ήρωα από μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Βυτίνας με σημείο τερματισμού την πλατεία της Βυτίνας. Επίσης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 100 μέτρων από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βυτίνας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία της Βυτίνας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ματθαίου Πόταγα από τον εφημέριο Βυτίνας π. Νικόλαο Ντάβο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους μαθητές.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους μαθητές που διακρίθηκαν στους αγώνες δρόμου προς τιμήν του ήρωα.

Παραβρέθηκε, όπως κάθε χρόνο ανελλιπώς, η αδελφή του τιμώμενου ήρωα κυρία Ελένη Πόταγα-Στράτου, γνωστή εικαστικός.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνια: ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας κ. Παναγιώτης Μέγας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γαβράς, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων της Βυτίνας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς τους, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρ’ όλο ότι τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των πασχαλινών διακοπών και δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος οργανωμένα όπως τις άλλες χρονιές.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τον κ. Γεώργιο Μαρκόπουλο καθηγητή Γυμναστικής Αγωγής και το Αστυνομικό Τμήμα Γορτυνίας για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση στην πλατεία της Βυτίνας είναι του Παναγιώτη Μούζου, τις οποίες ευγενώς μας πρόσφερε και τον ευχαριστούμε πολύ.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.