Γιορτή Νεολαίας στη Μνήμη του Μ. Πόταγα στην Βυτίνα (photos)

Γιορτή Νεολαίας στη Μνήμη του Μ. Πόταγα στην Βυτίνα (photos)

Μάιος 03, 2015 - 09:57
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) οργάνωσαν και πραγματοποίησαν, το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στη Βυτίνα, την καθιερωμένη πλέον Γιορτή Νεολαίας εις Μνήμη του Ματθαίου Πόταγα, πρωτοπόρου αγωνιστή της Αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 π.μ. στο σημείο της εκτέλεσης του Ματθαίου Πόταγα από τα γερμανικά στρατεύματα με κατάθεση στεφάνων από μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Βυτίνας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου των μαθητών με αφετηρία το σημείο εκτέλεσης και τερματισμό την πλατεία της Βυτίνας, όπου αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Μ. Πόταγα από τον εφημέριο Βυτίνας π. Νικόλαο Ντάβο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων και η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών στους αθλητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κυρία Ελένη Πόταγα και ο κ. Ηλίας Πόταγας, αδέλφια του τιμώμενου ήρωα Ματθαίου Πόταγα.        

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και κατέθεσαν στεφάνια: ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Ζαχαριάς, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Καραντώνης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Παναγιώτης Μητρόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ) κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσίρης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βυτίνας κ. Παναγιώτης Λιαρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης κ. Σταύρος Δημάκος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Απανταχού Βυτιναίων κ. Απόστολος Τζίφας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας κ. Φώτης Κατσούλιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Βυτίνας κ. Γεώργιος Κουρεμένος και οι διευθυντές του Γυμνασίου Βυτίνας  κ. Φίλιππος Καρατζάς, του Λυκείου Βυτίνας κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου και του Δημοτικού σχολείου κ. Γιάννης Καρούντζος.

 

Γραφείο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.