Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο Κυνουρίας

Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο Κυνουρίας

Μάιος 14, 2018 - 17:50
0 σχόλια

Το Σάββατο και την Κυριακή 19 & 20 Μαΐου 2018 ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας διοργανώνει τη Γιορτή Μάη και Κερασιού.

Ο Πλάτανος, ένας παραδοσιακός καταπράσινος οικισμός στην αγκαλιά του Πάρνωνα, περιτριγυρισμένος από αμέτρητες τρεχούμενες πηγές, καταρράκτες και ρυάκια που οδηγούν στο Βρασιάτη ποταμό, τιμά και φέτος τα προϊόντα που παράγει η πλατανίτικη γη.

Το Σάββατο και την Κυριακή 19 & 20 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Γιορτή Μάη και Κερασιού. Στις 10 το πρωί θα σημάνει η έναρξη και το καλωσόρισμα των επισκεπτών στο όμορφο χωριό μας, δίνοντας τους να γευτούν κεράσια και να γλυκαθούν με νόστιμες κερασόπιτες. Τα φαγητά θα είναι έτοιμα γύρω στη 1:00μ.μ. ενώ ζωντανή μουσική θα παίζει δυνατά από το πρωί και τις δύο ημέρες.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μικροί και μεγάλοι φίλοι μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Πλατάνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου και να δροσιστούν με το Πλατανίτικο νερό που ρέει σε κάθε γωνιά. Άλλωστε όπως αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού “Σαν του Πλατάνου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη με μια γουλιά δε θες γιατρό με δύο βρίσκεις ταίρι.”

Οι επισκέπτες μας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν από κοντά την αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος, στο αλώνι που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία, τη λεγόμενη «Βρύση». Πλέον αποτελεί μια ανάμνηση του παρελθόντος την οποία θυμούνται οι μεγαλύτεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ένας από τους τέσσερις νερόμυλους που υπήρχαν και λειτουργούσαν στο χωριό μας, λόγω της ύπαρξης πολλών πηγών και τρεχούμενων νερών. Εκεί οι Πλατανίτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών άλεθαν τα σιτηρά τους. Τέλος, η ομάδα τοξοβολίας «Φοίνικας Ναυπλίου» έρχεται στον Πλάτανο για να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους φίλους μας τα μυστικά του αθλήματος της τοξοβολίας και να παρακινήσει όλους να δοκιμάσουν την τύχη τους.
Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, ο Επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Άννας, παραδοσιακές βρύσες, καταρράκτες, το πέτρινο γεφύρι και μια ευγενική φιλοξενία συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη ανοιξιάτικη απόδραση. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.