Γιορτή λαδιού και ελιάς στο Ξηροπήγαδο (pics)

Γιορτή λαδιού και ελιάς στο Ξηροπήγαδο (pics)

Οκτώβριος 29, 2019 - 09:32
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου στο Ξηροπήγαδο η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς και ήταν μεγάλη.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 6:30 με τον αγιασμό της ελαιοπαραγωγικής περιόδου από τον ιερέα του χωριού , στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. ΣωτηρηΤσιούλου , του βουλευτή κ Γιώργου Παπαηλίου και του αντιπερειφεριάρχη κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου.Σε μια σύντομη παρουσίαση παιδιά από το χωριό μίλησαν για την ελιά και το ελαιόλαδο , την πορεία τους στον χρόνο και τη συμβολή τους σε θρησκεία και υγεία. Η βραδιά συνεχίστηκε με τα τοπικά εδέσματα βασισμένα στο λάδι και την ελιά , με κρασί , μουσική και χορό.

Στα εδέσματα περιλαμβάνονταν ελιές όλων των ειδών , πάστα ελιάς , λιόψωμα, παξιμάδια με τομάτα φέτα και ελιές , μεσογειακή πίτσα , σκαστά μακαρόνια , μακαρονάδα με σάλτσα τομάτας ,ελιά και κάπαρη , παραδοσιακή σπανακόπιτα και τυρόπιτα . Ξεχωριστή θέση είχε δε και η γευσιγνωσία φρέσκου ελαιόλαδου και ελαιόλαδου με διάφορες γεύσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες στο Astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.