Γιορτή κρασιού με κέφι και χορό στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Γιορτή κρασιού με κέφι και χορό στο Ζευγολατιό (pics,vid)

Σεπτέμβριος 03, 2017 - 11:07
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου η Γιορτή Κρασιού στο Ζευγολατιό, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Δήμο Τρίπολης.

Η εκδήλωση έγινε στον απόηχο των καταστροφικών καιρικών φαινομένων καθώς το Απρίλιο, χαλάζι κατέστρεψε πολλά στρέμματα αμπελώνων μοσχοφίλερου. Οι παραγωγοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί, ενώ αναμένουν τις αποζημιώσεις προκειμένου να προχωρήσουν την παραγωγή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Ντορόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους οινοποιούς που προσέφεραν το κρασί τους, τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η  βραδιά.

Η εκδήλωση έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού Μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Επίσης η ποικιλία Μοσχοφίλερο αποτελεί μία από τις 4 ποικιλίες-πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Στο γλέντι που ακολούθησε ήταν ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του παραδοσιακού κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης και η ορχήστρα του. Μαζί και ο αδελφός του, ο Κώστας Φιλιππίδης, εξαιρετικός τραγουδιστής και δεξιοτέχνης στο λαγούτο και στο τραγούδι ο σπουδαίος ερμηνευτής των παραδοσιακών μας τραγουδιών Παναγιώτης Λάλεζας και από τη νέα γενιά του δημοτικού μας τραγουδιού η Λευκοθέα Φιλιππίδη. 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτή Κρασιού 2017


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.