Γιορτή Κάστανου με άφθονα κάστανα, γλέντι και όμορφη θέα στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Γιορτή Κάστανου με άφθονα κάστανα, γλέντι και όμορφη θέα στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Νοέμβριος 04, 2017 - 19:10
1 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος στα Άνω Δολιανά η Γιορτή κάστανου το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις της Αρκαδίας είναι μερικοί από τους λόγους που πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Πελοποννήσου κατέφθασαν με ιχ και με λεωφορεία στα Άνω Δολιανά.

Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού. Χοιρινό με κάστανο ,γαμοπίλαφο,  πίτες, τρουφάκια, μελομακάρονα είναι μερικές από τις λιχουδιές που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες στην γιορτή του κάστανου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών είχε ετοιμάσει μία όμορφη γιορτή για όλους. Το τσουκαλόκαυτό το ρακόμελο ζέσταινε τους επισκέπτες ενώ τα τηγανιτά κάστανα έγιναν ανάρπαστα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Γλυκό του κουταλιού κάστανο, κάστανα βραστά, καστανοκαρυδόπιτα, μαρμελάδα κάστανο, κέικ κάστανου, κάστανα ψητά, καστανοπιτάκια, κορμό με κάστανα, σοκολατάκια γεμιστά με κάστανο, τρουφάκια με κάστανα, λικέρ από κάστανα, τηγανητά κάστανα, πουρέ κάστανου, καστανοκεφτεδάκια, κάστανα γλασέ και πολλά άλλα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Video: 

Arcadia Portal.gr Γιορτή Κάστανου 2017 στα Άνω Δολιανά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Με τόσο κρύο (ήδη από τις 3 το μεσημέρι 7-8 βαθμοί!!!) έπρεπε να είχαν προνοήσει να δημιουργήσουν ένα χώρο προφυλαγμένο απο το αέρα με μια φωτιά στη μέση, γιατι με τα 2 καφενεία του χωριού γεμάτα...απλα κάτσαμε στο χωριό γύρω στη μιση ώρα (επιεικώς.. με το περπάτημα μαζι ) και μετά..αυτοκίνητο και καλοριφέρ στο τέρμα .... δεν γινόταν να παρατείνουμε την παραμονή μας στα Δολιανα αν και το θέλαμε....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.