Γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου (pics,vid)

Γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου (pics,vid)

Μάιος 14, 2017 - 14:16
0 σχόλια

Η Αρκαδική Γη , από τις πρώτες στιγμές του αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, αποτέλεσε την αφετηρία και  τον κύριο χώρο που έλαβαν χώρα πολλές πολεμικές αναμετρήσεις, καθεμιά από αυτές με τη δική της ιδαιτερότητα και  βαρύτητα, όλες τους όμως αξιομνημόνευτες, τόσο στα πλαίσια της εντόπιας όσο και της ευρύτερης ελληνικής ιστορίας.

Την Κυριακή 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Βαλτέτσι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου. Η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 1821, αποτέλεσε μία από τις αποφασιστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Η νίκη των Ελλήνων εκεί, οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς, η οποία άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την οριστική απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Οι φετινές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν στις 10:15 με την τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Βασιλική Κατσιρούμπα, Φιλόλογο Δ/νσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από συλλόγους και γλέντι στην πλατεία του χωριού.  Τις εκδηλώσεις τίμησαν με τν παρουσία τους ο Σκοπευτικός όμιλος παραδοσιακών όπλων Πάτρας.

Τις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού Γιώργος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακούρας, , οι περιφερειακοί σύμβουλοι  κ. Ρουμελιώτης, Κατσίρης, Ντάνος, ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Α.Κακλαμάνος ,ο αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Σ. Παπαδημητρίου και ο κ. Μπένος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Σμυρνιώτης Γιάννης, καθώς και άλλα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου και του δημοτικοί συμβουλίου Τρίπολης δημοτικοί σύμβουλοι, η πολιτευτής της ΝΔ στην Αρκαδία κυρία Εύη Τατούλη. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPotal.gr Εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Βαλτετσίου 2017


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.