Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Τρίπολη (pics,vid)

Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 27, 2017 - 14:13
13 σχόλια

Αν και ξεκίνησε με ψιλόβροχο το γλέντι του Δήμου Τρίπολης την Καθαρά Δευτέρα στην Πλατεία Άρεως, και με τον κόσμο συγκεντρωμένο κάτω από τις τέντες, τελικώς η βροχούλα σταμάτησε και την έναρξη του γλεντιού έδωσε η ορχήστρα στη μικρή σκηνή που είχε στηθεί.

Ο κόσμος τσιμπολογούσε τη λαγάνα κάτω από τις τέντες που είχε στήσει ο δήμος.

Αν και χαρταετοί δεν πέταξαν στον ουρανό, η λαγάνα και τα άλλα σαρακοστιανά εδέσματα, κράτησαν την παράδοση.

Αρκετός ήταν και ο κόσμος που περπάτησε στο πεζοδρομημένο κέντρο και ήπιε τον καφέ του, απολαμβάνοντας τον ήλιο, δεν ήταν λίγοι όμως και αυτοί που άφησαν πίσω τους την Τρίπολη και εξόρμησαν σε κάποια παραθαλάσσια πόλη.

Την τιμητική της σήμερα έχει η λαγάνα, με τους φούρνους της πόλης να βγάζουν χωρίς σταματημό λαγάνες, από το βράδυ της Κυριακής.

Όσοι δεν προμηθεύτηκαν την λαγάνα τους το βράδυ, επιστέφοντας από την νυχτερινή τους διασκέδαση τους, έτρεξαν να προλάβουν γιατί η λαγάνα είναι αυτή η οποία χαρακτηρίζει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Ακολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Kούλουμα στην Τρίπολη


13 Σχόλια

Η ΒΛΑΧΟΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ! ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

Ανώνυμε αν ήξερες τι σημαίνει στολή κυνηγού και τι μπουφάν μεςα στην μόδα δεν θα έγραφες!! Αλλα ξερω στο χωριό σου τέτοιο μπουφάν φοράς για να σβαρνιζεις!!

Τον Δήμο Σωτηρόπουλο δεν τον είδα δίπλα στον Παυλή όπως ήταν τον τελευταίο μηνα τι εγινε πήγε με τον Κουρο για κούλουμα;

Πασοκας ειναι ο Αντι/Δημαρχος τα πασοκικα βλαχοηθη συνεχιζει. Οπως μαθει καθεις κ οπως απαιτουν οι ψηφοφοροι του

Συγχαρητήρια!! Ηταν πολυ καλή κίνηση που έγιναν τα κούλουμα στην πλατεία Άρεως. Πολύς κόσμος. Δούλεψαν λιγο και τα μαγαζιά βρε φίλε μου. Του χρόνου και παλι να ξαναγίνει με λιγο καλύτερη οργάνωση.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΥΙΖΑΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΨΩΡΟΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΠΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΠΩΣ Κ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΥΤΗ ΨΗΛΑ...ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΤΕ ΛΙΓΟ Κ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΜΕΤΕΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΡΟΥΧΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???????????// ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΣΟΒΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ....!!!!!!! Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΣΟΒΑ. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ !!!!!

@Κωστας: παρομοιες μακακιες γραφατε κ το 2007 οτι δεν καταδεχομασταν να γιορτασουμε το Πασχα με τους λαθροπακιστανους τοτε κ να φαμε αρνι μαζι τους στην πλατεια Αρεως !!!! Να πας να φας εσυ με τους ρομαδες μεχρι να ερθει η ωρα να καθαρισει η ελλαδα απο αριστεραντζες, λαθροεισβολεις κ "ευαλωτους κοινωνικα' . Η ωρα ειναι κοντα...

ΚΩΣΤΑ , πράγματι αποφεύγω να παρεβρίσκομαι στον ίδιο χώρο με Ρομά. όχι επειδή έχω την μύτη ψηλά, αλλά επειδή έχω το χέρι και τον νου μου στο πορτοφόλι μου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.