Γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Γιόρτασαν την Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 18, 2017 - 15:00
0 σχόλια

Mε αφορμή την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας, πραγματοποιήθηκαν μαραθώνιοι ανάγνωσης γαλλόφωνων συγγραφέων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ανάγνωσης όπου εθελοντές αναγνώστες διαβάζουν διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλο, αποσπάσματα από ένα βιβλίο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΣΑΡΑΦΗ και φέτος εόρτασε και πάλι την Γαλλοφωνία σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Τρίπολη και ήταν ενταγμένη στον πολιτισμικό θεσμό του Ομίλου Le français et nous, Pany Sarafi.

Όσοι παρευρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης είχαν την τύχη εξερευνήσουν τα μυστικά της γλώσσας που μιλάνε επίσημα πάνω από 200.000.000 άνθρωποι στις 5 ηπείρους
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της γαλλικής γλώσσας ως διαχρονικού φορέα πολιτισμών και αξιών και παράλληλα η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της κυρίας Σαράφη από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΣΑΡΑΦΗ και της κ. Μαριλένας Κουζίνη συντονίστριας από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσιχριτζή, Γρηγορίου Ε´ 3,  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Φιλοτεχνικού στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας(δείτε ΕΔΩ).

Έφ.Κ

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια ημέρα Γαλλοφωνίας στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.