Γιώργος Παπαηλίου: Παράνομη 100% η όποια διαχείριση για τα απορρίμματα των δήμων (pics)

Γιώργος Παπαηλίου: Παράνομη 100% η όποια διαχείριση για τα απορρίμματα των δήμων (pics)

Μάρτιος 19, 2017 - 13:03
5 σχόλια

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συγκοινωνιακών Έργων και Δομών Περιβάλλοντος περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλίου σε συνέντευξη Τύπου όπου παραχώρησε μίλησε για τα απορρίμματα της περιφέρειας και για το ποιες ενέργειες υπάρχουν ως προς την οριστική τους διαχείριση.

«Οι δήμοι δεν αποφάσισαν τι θα κάνουμε με τα απορρίμματα και δεν επέλεξαν το τρίπτυχο (διαλογή, κομποστοποίηση, δραματοποίηση υπολείμματος και μεταφορά σε αδειοδοτημένη μονάδα διαχείριση του υπολείμματος) που η υπηρεσία την περιφέρειας έχει αποφασίσει, έτσι η κατάσταση έχει φτάσει ως εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ήταν στο χέρι του κάθε δήμου να αποφασίσει αν θα στήσει μία μονάδα διαχείρισης, αλλά έως τώρα τίποτα δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε ο κ. Παπαηλίου επισημαίνοντας ότι έως τώρα κανένας από τους δήμους που βρίσκονται στην περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι νόμιμος.
«Όπου υπάρχει από δήμο η ενέργεια να διαχειριστεί κάποια απορρίμματα είναι 100% παράνομη»

Για το θέμα της Γορτυνίας ανέφερε ότι ο δήμος θα κηρυχτεί έκτακτη ανάγκη (όπως και έγινε) και πρέπει  όλες οι κινήσεις του δήμου να είναι νόμιμες. Ο κ. Παπαηλίου ανέφερε ότι υπάρχει η φήμη ότι ο δήμαρχος Γορτυνίας θα πάει τα απορρίμματα στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας για να τα διαχειριστεί.
Όσον αφορά τους δήμους που κάνουν «την όποια διαχείριση» των απορριμμάτων ο κ. Παπαηλίου ανέφερε ότι σε αυτοψίες τις οποίες έχει κάνει σε τοποθεσίες, δεν τηρείται η νομιμότητα και δεν υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις.  

Όσον αφορά την αποκατάσταση των χωματερών ο κ. Παπαηλιού ανέφερε ότι το έργο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες και σύντομα θα παραδοθεί στο σύνολό του.
Για την χωματερή στην Τρίπολη, το Πλάτωμα τόνισε ότι υπάρχει μειοδότης αλλά υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσει η αποκατάσταση, καθώς πρέπει να γίνει απαλλοτρίωση σε σημεία της ευρύτερες περιοχής.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιώργος Παπαηλίου: Παράνομη 100% η όποια διαχείριση για τα απορρίμματα των δήμων


5 Σχόλια

H προσωπική τριβή με τη νομιμότητα δίνει αξία στην περί παρανομίας διατριβή

Δεν μας είπε και ποιος υπέγραψε και παρελήφθη ανύπαρκτο έργο οδοποιίας πριν κάτι χρόνια στη Λακωνία και πληρώθηκαν και ο εργολάβος και εκείνος που έβαλε την υπογραφή του....

Υπηρεσιακοι παράγοντες δημοσίων υπηρεσιών δεν πρεπει να μπλέκουν σε πολιτικά παιχνίδια..

Πώς μιλας για παρανομιες; Στο σπιτι του κρεμασμενου,μιλανε για σχοινι ;;;; Ο ισοβιος διορισμενος,μιλαει εναντιον του δημοκρατικα εκλεγμενου; Ποσο θρασσος διαθετεις τελικας;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.