Γιώργος Παπαηλιού: Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του

Γιώργος Παπαηλιού: Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του

Οκτώβριος 10, 2016 - 07:17
5 σχόλια

Ο πολιτικός προσανατολισμός του Mega προσδιορίζεται από τους ιδιοκτήτες του καναλιού

Το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Η επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!!

Κατά τη συνεδρίαση της 6.10.2016   της Εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε ερωτήσεις- επισημάνσεις του βουλευτή Γιώργου Η. Παπαηλιού :

 

1) Ο μάρτυρας-πρώην διευθύνων σύμβουλος του Mega Η. Τσίγκας ισχυρίστηκε ότι η απλόχερη και ευνοϊκή δανειοδότηση της εταιρίας «Τηλέτυπος» (Mega) γίνονταν διότι η εταιρία ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Και αρνήθηκε ότι αυτή η δανειοδότηση συνδέονταν με τον χαρακτήρα της εταιρίας ως τηλεοπτικής με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Ελάχιστα πειστικός ισχυρισμός, όταν μάλιστα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας ήταν αρνητικά.

Παρά ταύτα, ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι το Mega επηρέαζε τα πολιτικά πράγματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

2) Ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε σαφής πολιτικός προσανατολισμός του Mega, χωρίς ο ίδιος να τον εξειδικεύσει, (εξάλλου είναι πασίγνωστός !!!). Αυτός δίδονταν από τους ιδιοκτήτες του καναλιού που σύστηναν «αντικειμενικότητα» !!! Βέβαια στη συνέχεια μίλησε για «γραμμή» του διευθυντή ειδήσεων !!! ο οποίος προέβαινε σε δημοσιογραφική εκτίμηση για το τι θα προβληθεί. Αν είναι δυνατόν !!!

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού του αντέτεινε, ότι το Mega δεν τηρούσε τη συνταγματική επιταγή για αντικειμενική πληροφόρηση και επί ίσοις όροις αντιμετώπιση όλων των απόψεων, γεγονός που πιστοποιείται από τα δελτία ειδήσεων, τις εν γένει πολιτικές εκπομπές και την «τηλεοπτική» συμπεριφορά του (του Mega) κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, έναντι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κλπ..

 

3) Ο μάρτυρας είπε, ότι οι δανειακές συμβάσεις  του Mega καταγγέλθηκαν  από τις Τράπεζες  τον Απρίλιο 2016 δηλαδή σε χρόνο που ξεκίνησε η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής !!!  Σύμπτωση ; όχι βέβαια. Οι Τράπεζες κατήγγειλαν τις δανειακές συμβάσεις του Mega, τον Απρίλιο 2016, ενώ, βάσει των τραπεζικών κανόνων, έπρεπε να το είχαν πράξει πολύ νωρίτερα.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας παραδέχτηκε, ότι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων έγινε διότι η «Τηλέτυπος» (Mega) δεν τηρούσε τους όρους τους  και οι μέτοχοί της δεν προέβησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως συμφωνήθηκε με τις Τράπεζες. Επομένως, το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση, όπως ψευδώς παρουσιάζεται από το ίδιο, τα άλλα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το Mega κλείνει εξ αιτίας των μετόχων ιδιοκτητών του.           

 4) Ο μάρτυρας τόνισε, ότι η επί δεκαετίες μη πραγματοποίηση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες, που οφείλεται στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνιστά «τερατώδη αμέλεια» !!! Μετά ταύτα, «τι άλλην χρείαν έχομεν μαρτύρων» ;           

 

5) Τέλος, ερωτηθείς για τη μετοχική σύνθεση της «Τηλέτυπος» (Mega), ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των μετόχων είναι η Goldman Sachs και η HsbC !!!    

 

ΔΕλτίο Τύπου

 

 

 

 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Εννοείται ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για τις άδειες, τον οποίο σωστά κάνατε, όμως από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι άδειες πρέπει να είναι μόνο 4. Αυτά τα κάνατε εσείς γιατί έτσι σας βόλευε. Και από το άρθρο σας περί πολιτικού προσανατολισμού του MEGA φαίνεται ξεκάθαρα ότι επιδιώξατε να το κλείσετε για εκδικητικούς λόγους. Το κάθε κανάλι μπορεί να έχει όποιον προσανατολισμό θέλει αλλιώς θα είμασταν Βόρεια Κορέα. Και σε άλλες επιχειρήσεις έχει γίνει καταγγελία δανειακών συμβάσεων αλλά πασχίζετε (σωστά ως κυβέρνηση) να βρείτε λύση. Στην περίπτωση MEGA πασχίζετε για το αντίθετο.

15:53 είσαι σοβαρός; χρωστάει τοσα το mega τα οποία στο τελος πάλι θα πληρωσει ο ελληνικός λαός και τον αφήνεις και ανοιχτό να παίρνει και άλλα δάνεια; τα ίδια που έκανε και ο μητσοτάκης με τον εθνικό κυρηκα; πυ μας φέσωσε όλους;

Αν σαν πολίτης ή επαγγελματίας χρωστούσες τόσα θα... πήγαινες μέσα, το Μέγα όμως είναι έξω και ας χρωστά και ας έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους του με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να μείνει ανοιχτό και να φεσώνει τον κόσμο. Απλα λέω ότι αυτούς τους υποκριτές δεν τους έπιασε ο πόνος για τα χρέη και την κακοδιαχειριση. Εκδίκηση θέλουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.