Γιώργος Καραγιάννης: «Το όνειρο βγήκε αληθινό»

Γιώργος Καραγιάννης: «Το όνειρο βγήκε αληθινό»

Μάιος 09, 2017 - 13:11
0 σχόλια

Ο νεότερος προπονητής του Αρκαδικού ποδοσφαίρου που κατακτά πρωτάθλημα μιλά για τον Ερμή Μελιγούς στο ArcadiaPortal.gr

Ο Ερμής Μελιγούς έπειτα από μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά τα καταφέρε και επιστρέφει από την νέα αγωνιστική σεζόν στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας του Αρκαδικού ποδοσφαίρου και μάλιστα ως πρωταθλητής της φετινής Β' Αρκαδίας.

Με πολλά όνειρα και ακόμα περισσότερες φιλοδοξίες η ομάδα της Μελιγούς θέλει να καθιερωθεί και πάλι στην Α' Αρκαδίας έχοντας ξεκινήσει να βάζει μεθοδικά τις βάσεις γι' αυτό εδώ και αρκετό διάστημα δείχνοντας μάλιστα εμπιστοσύνη σε ένα πλάνο που στηρίζεται στο μέλλον.

Ένα από τα κομμάτια της φετινής επιτυχίας του Ερμή με την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας είναι και ο Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο για την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου με υψηλές βλέψεις και προσδοκίες. Και τα κατάφερε.

Στα 27 του χρόνια ο Γιώργος Καραγιάννης γίνεται πλέον ο νεότερος προπονητής του Αρκαδικού ποδοσφαίρου που κατακτά πρωτάθλημα γράφοντας και αυτός την δική του ξεχωριστή ιστορία στην έτσι και αλλιώς άκρως επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά του Ερμή Μελιγούς.

Ο Γιώργος Καραγιάννης ανήκει στην νέα γενιά των Αρκάδων προπονητών ποδοσφαίρου όντας ο νεότερος που βρίσκεται σε πάγκο και παρά το νεαρό της ηλικίας του αναφορικά με την θέση του τεχνικού έχει δείξει το πρώτο ελπιδοφόρο δείγμα γραφής νιώθοντας ο ίδιος έτοιμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για την συνέχεια της προπονητικής του διαδρομής που μόλις ξεκίνησε.

Μιλώντας στο ArcadiaPortal.gr σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και βρήκε πρωταθλητή τον Ερμή, για τα σχέδια και τους στόχους της ομάδας της Μελιγούς για την νέα αγωνιστική χρονιά, για την απόφαση του να ασχοληθεί με την προπονητική ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους φιλάθλους της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο προποντής του Ερμή Μελιγούς Γιώργος Καραγιάννης στο ArcadiaPortal.gr

Για την φετινή πορεία και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας από τον Ερμή.

Ήτανε μία δύσκολη και επίπονη χρονιά η οποία δόξα το Θεό τελείωσε ιδανικά για την ομάδα. Οι παίκτες μας κατάφεραν να ανταποκριθούν στους στόχους και τις προσδοκίες της ομάδας και τους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια γι αυτό που κατάφεραν. Οι στόχοι της ομάδας ήταν η άνοδος στο Ά τοπικό και παράλληλα η πρωτιά στους αγώνες μπαράζ. Τα καταφέραμε και τα δύο και έτσι τόσο εγώ όσο και ο άμεσος συνεργάτης μου Τάσος Παπούλιας αλλά και το Δ.Σ της ομάδας είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η πιο δύσκολη στιγμή στο φετινό ταξίδι της ομάδας στα γήπεδα της Β' Αρκαδίας ;

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν τα τρία σερί παιχνίδια που δεν μπορέσαμε λόγω τύχης (δεχθήκαμε 3 αυτογκόλ) είτε λόγω κάποιων άλλων παραγόντων δεν μπορέσαμε να γευτούμε τους 3 βαθμούς της νίκης μένοντας πίσω στην βαθμολογία. Όμως εκεί η ομάδα έδειξε την δύναμή της και το οικογενειακό κλίμα που επικρατούσε όλη την χρονιά μέσα και έξω από τα αποδυτήρια και η ομάδα αντί να τα παρατήσει ή να απογοητευτεί συσπειρώθηκε ακόμα περισσότερο υποσχεθήκαμε όλοι μας πως θα κάνουμε το 5 στα 5 για να βγούμε πρωταθλητές όπως και έγινε.

Επιστροφή του Ερμή στην Α' Αρκαδίας. Τι να περιμένουμε την νέα χρονιά ;

Το μόνο σίγουρο είναι μια εύκολη και γρήγορη παραμονή. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε καλύτερο είναι ευπρόσδεκτο.

Ο Ερμής διαθέτει ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό ρόστερ. Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν ;

Το ρόστερ αυτή την στιγμή είναι πραγματικά καλό και ελπιδοφόρο καθώς ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 24 ετών και τα παιδιά αυτά έχουν πολλά να δώσουν ακόμα. Ο κορμός λοιπόν υπάρχει και πάνω σε αυτούς θα στηριχθεί η ομάδα.

Ο Ερμής έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να κινείται έντονα και στο μεταγραφικό παζάρι. Θα υπάρχει ανάλογη ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν ;

Πρώτα απ' όλα θα υπάρξει το συμβούλιο της ομάδας και το Δ.Σ είναι αυτό που θα θέσει τους στόχους της νέας σεζόν. Αν η διοίκηση αποφασίσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει καθώς αυτό κάνει τα τελευταία χρόνια σίγουρα οι πινελιές που θα προστεθούν θα προκαλέσουν ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας.

Εκτός από την επιτυχία με την επιστροφή στην  Α' Αρκαδίας για την πρώτη υπάρχουν και οι ακαδημίες του Ερμή Μελιγούς όπου και εκεί γίνεται εξαιρετική δουλειά. Είναι οι υποδομές η βάση για ένα ερασιτεχνικό σωματείο ;

Οι ακαδημίες μιας ομάδας είναι το πιο δύσκολο έργο για έναν προπονητή, είναι το Α και το Ω. Παρά τις δυσκολίες των καιρών προσπαθούμε να παρέχουμε ότι χρειάζεται στους μικρούς μας ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να κάνουν το άλμα στην αντρική ομάδα και να πάρουν εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια. Ο Ερμής φέτος μπορεί να έκανε πρωταθλητισμό αλλά στο roster του είχε 10 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του οι οποίοι αγωνίστηκαν όλοι και είχαν και καταλυτικό ρόλο προσελκύοντας το ενδιαφέρον της του Αστέρα Τρίπολης και ένας από αυτούς του χρόνου θα ανήκει στον Αστέρα και εύχομαι και άλλα παιδιά να πάρουν τον ίδιο δρόμο.

Στα 27 σου χρόνια γίνεσαι ο νεότερος προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα σχετικά με τα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας. Πως αισθάνεσαι γι' αυτό ;

Σίγουρα το ότι το κατάφερα τόσο νωρίς με κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο. Ήταν κάτι που το ονειρευόμουν και στο τέλος το όνειρο βγήκε αληθινό. Πάλεψα πολύ γι αυτό καθώς ήταν η πρώτη μου χρονιά ως πρώτος προπονητής από την αρχή της σεζόν και πραγματικά ήταν επίπονο. Υπεύθυνοι βέβαια ήταν οι παίκτες μου για τους οποίους έδωσα την ψυχή μου γιατί είχα ανάγκη να τους δω στο τέλος να χαμογελάνε. Επίσης ευχαριστώ την διοίκηση που με εμπιστεύτηκε μέχρι τέλους και που μου έδωσε την δυνατότητα να προπονήσω αυτά τα παιδιά.

- Γιώργο ανήκεις στην νέα γενιά προπονητών του Αρκαδικού ποδοσφαίρου. Ποια είναι η άποψη σου σχετικά με το ποδόσφαιρο στον νομό μας ;

Το αρκαδικό ποδόσφαιρο έχει πού ταλέντο και πρέπει όλα τα παιδιά να δουλέψουν σωστά και να εξελιχθούν. Ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά και πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρό τους καθώς ο Αστέρας τους δίνει την ευκαιρία όσο καμία ομάδα να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε σε τόσο νεαρή ηλικία να καθίσεις στην άκρη του πάγκου και να ασχοληθείς με την προπονητική ;

Λόγω σπουδών στο εξωτερικό σταμάτησα νωρίς να παίζω. Όσο ήμουν εκεί άρχισε να μπαίνει η ιδέα του προπονητή. Ξεκίνησα ως προπονητής στην παιδική ομάδα του Πανθυρεατικού  για 2 χρόνια και πριν από δύο χρόνια ήρθα ως προπονητής στην παιδική ομάδα του Ερμή. Φέτος η ιστορία γνωστή.

- Πως είναι για έναν νέο προπονητή να διαχειρίζεται ένα σύνολο με έμπειρους ποδοσφαιριστές με πολλές παραστάσεις από τα Αρκαδικά γήπεδα ;

Όπως προείπα ο μέσος όρος ηλικίας ήταν μικρός. Με πολλούς ποδοσφαιριστές είμαστε συνομήλικοι και με κάποιους είμαι μικρότερος. Μεγάλο ρόλο βέβαια έπαιξε το γεγονός πως όλα τα παιδιά ήταν όλη την χρονιά άψογοι επαγγελματίες θα έλεγα και έτσι δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό. Είναι ένα κίνητρο για μένα ο συνδυασμός της εμπειρίας με την δίψα και το τσαγανό του πιτσιρικά.

- Ποιο είναι το μήνυμα σου στους φιλάθλους της Μελιγούς για το μέλλον του Ερμή ;

Να είναι αισιόδοξοι, να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Στις χαρές και στις λύπες κοντά στην ομάδα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.