Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

Απρίλιος 16, 2018 - 17:35
0 σχόλια

«Δεν αποδεχόμαστε ''γκρίζες ζώνες''» η απάντηση της κυβέρνησης

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στα νησάκια ανοιχτά του Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δήλωση Γιλντιρίμ περί προκλητικότητας της χώρας μας, τονίζοντας πως δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως από την ενημέρωση που είχε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν προκύπτει ότι συνέβη το περιστατικό που περιγράψει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος ήταν ιδιαίτερα αυστηρός σε σχέση με τα όσα είπε ο κ. Γιλντιρίμ και τόνισε ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να μην αποδεχόμαστε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας και την τουρκική προκλητικότητα» είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Δεν αποδεχόμαστε την θεωρία των γκρίζων ζωνών και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.