Γιατί παραιτήθηκε η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Γιατί παραιτήθηκε η Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Δεκέμβριος 29, 2011 - 13:48
36 σχόλια

 Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης
Ήταν φήμη και έγινε γεγονός! Η συντονιστική της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης παραιτήθηκε σύσσωμη αντιδρώντας στην διαμορφούμενη πραγματικότητα και καταγγέλλοντας ουσιαστικά το όραμα το οποίο χάθηκε!

Τους λόγους της μαζικής παραίτησης ανέλυσε στην ΕΡΑ Τρίπολης χθες το πρωί  ο Γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τρίπολης , λόγοι οι οποίοι αναφέρονται και στην επιστολή που υπογράφουν οι :
Μπερτζελέτος Δημήτρης (Συντονιστής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Γιωνά Γεωργία (Αναπλ. Συντονίςτρια Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Θανόγιαννη Κατερίνα (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μάρκος Γεώργιος (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μπακή Βάλια (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Παπούλιας Φώτης (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Ρέκκας Χάρης (μέλος Συντον. Επιτροπής Σ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)

Οι υπογράφοντες με την κίνησή τους αυτή ζητούν την επιτάχυνση των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ και την ανάκτηση του οράματος που χάθηκε , οράματος πάνω στο οποίο είχε συγκροτηθεί η επιτροπή το 2004!
Η επιτροπή δηλώνει την απογοήτευσή της για την αντιμετώπιση που έτυχε το 2010 ,όταν οι 3 προτάσεις της για την διαδικασία των εκλογών για τους υποψηφίους της Τ.Α , ουσιαστικά πήγαν στο βρόντο αφού το κεντρικό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν τις έλαβε υπόψιν αλλά δεν απάντησε καν σε αυτές!
Φωνή βοώντος οι επιτροπές και στην Συνδιάσκεψη του Σεπτέμβρη του 2011 εκεί όπου , όπως αναφέρεται, δεν εισακούστηκε η φωνή καμίας επιτροπής και η διαδικασία δεν τηρήθηκε έτσι όπως είχε ανακοινωθεί.
Η παραίτηση από την Συντονιστική επιτροπή των υπογραφόντων δηλώνει ξεκάθαρα την έναρξη ενός αγώνα για διαδικασίες συμμετοχικές, διαφανείς και υγιείς, για ισονομία και για ηθικό εκπολιτισμό!

 

 

 

 Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης Τρίπολη 21-12-11

Η Δημοκρατία δεν είναι απλώς ένα πολίτευμα ή ένας τρόπος διακυβέρνησης και διαχείρισης της εξουσίας, είναι μια βιωμένη και συνειδητή αντίληψη. Είναι ένας τρόπος ζωής που εν τέλει μπορεί να ελέγχει την «εξουσία». Η «συμμετοχική» δημοκρατία επιπρόσθετα είναι αυτή που δίνει και περιθώρια δράσης στον πολίτη. Η «συμμετοχική» δημοκρατία είναι πιο κοντά σε αυτό που καλούμε πραγματική δημοκρατία, περιλαμβάνοντας την προϋπόθεση της αυτοστοχαστικής κοινωνίας. Τότε η κοινωνία επιζητεί πραγματικά την αυτονομία της, αλλά το σημαντικότερο αναλαμβάνει τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή.
Αυτή τη συμμετοχική δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων οραματιστήκαμε στο ταξίδι που ξεκίνησε από το 2004 (από τη σύσταση του νέου οργανωτικού μοντέλου του ΠΑΣΟΚ), ένα ταξίδι που στόχο είχε την κινητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών. Όσο όμως περνάει ο καιρός, και από τη στιγμή που βρεθήκαμε στην «εξουσία» η έννοια της συμμετοχικότητας ακυρώνεται ή καλύτερα έχει ακυρωθεί.

2 τρανταχτά παραδείγματα απουσίας συμμετοχικότητας, συλλογικότητας

Α). Ακόμα και σε αυτονόητα ζητήματα ανάπτυξης συνθηκών συμμετοχικότητας, αυτή δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε το Φθινόπωρο του 2010 τη «στείρα» αποσυνδεδεμένη από τις μαζικές οργανώσεις εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα γνωστά απογοητευτικά αποτελέσματα. Διαδικασία την οποία καταγράψαμε με επιστολή στους θεσμικούς εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ της Αρκαδίας, αλλά και στο Γραμματέα του ΕΣ ΠΑΣΟΚ («..’Εξουσία’ και συμμετοχικότητα», 4-10-2010). Νωρίτερα η Τ.Ο. (Τοπική Οργάνωση) ΠΑΣΟΚ Τρίπολης με 3 εισηγήσεις της είχε προτείνει συγκεκριμένο περίγραμμα για τη διαδικασία των εκλογών («πορεία προς τις δημοτικές εκλογές ΙΙ», «πορεία προς τις δημοτικές εκλογές ΙΙΙ», «εισήγηση ΤΟ για δημοτικές εκλογές»). Για όλες τις επιστολές- εισηγήσεις ποτέ δεν υπήρξε επίσημη (γραπτή ή προφορική) απάντηση και ασφαλώς δεν εισακούστηκε καμία.

Β). Στις 3 Σεπτέμβρη 2011 έγινε η «πανηγυρική» εκδήλωση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, έχοντας προηγηθεί περιφερειακές «εκδηλώσεις» Συνδιάσκεψης. Η «ατζέντα» και η θεματολογία της Συνδιάσκεψης, όπως ετέθη από το Γραμματέα ΕΣ ΠΑΣΟΚ δεν τηρήθηκε, καθώς το σύνολο σχεδόν των τοπικών οργανώσεων και νομαρχιακών επιτροπών δε συζήτησαν για το νέο προγραμματικό πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας, αλλά για τα αίτια της «κρίσης», την ίδια την «κρίση» και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν. Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης ενημέρωσε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ για το ποιο έπρεπε να είναι το διακύβευμα της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης («εισήγηση ΤΟ ΠΑΣΟΚ Τρίπολης για Προγραμματική Συνδιάσκεψη», 4-7-2011). Παρόλα αυτά όμως, το ‘κεντρικό κόμμα’ δεν αφουγκράστηκε ποτέ τις οργανώσεις και προχώρησε στον αρχικό σχεδιασμό της.

Το τελευταίο παράδειγμα δείχνει τη συνειδητή(;) αδυναμία για προσπάθεια ανάκτησης εμπιστοσύνης, την ανειλικρινή αντιμετώπιση της κρίσης με την αποφυγή ευθυνών, τη γενικευμένη αμηχανία απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Επομένως, η φράση «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» θα μπορούσε εύγλωττα να αποτελεί κραυγή αγωνίας για την κομματική λειτουργία, αλλά και την ιδεολογική πυξίδα του Κινήματος.

Η οργανωτική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε από το 2004, για την οποία και ήμασταν υπέρμαχοι, δεν κατάφερε και μάλλον γιγάντωσε την ‘ηγεσία’ και το ‘κεντρικό κόμμα’. Παρόλο που ενδεχομένως στόχος ήταν η έννοια και η πρακτική ‘μαζικής οργάνωσης’, το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Οδηγηθήκαμε σιγά σιγά στην αποδυνάμωση των συλλογικών οργάνων και των δομών πραγματικής δημοκρατίας. Δημιουργήθηκαν ‘αυτόνομες’ τοπικές οργανώσεις, αλλά ‘αδύναμες’ και ‘ουδέτερες’. Το ‘Συνέδριο’, οι ‘Συνδιασκέψεις’ τείνουν να αποκτήσουν συμβολικό και πανηγυρικό χαρακτήρα. Το κόμμα με την a la carte συμμετοχή φίλων/ μελών και την ‘επιλεκτική συμμετοχή’ απέκτησε έναν ασύμμετρο εκδημοκρατισμό, χωρίς αρχή και τέλος.
Σήμερα, είναι προφανές ότι είτε συμμετέχει κανείς ενεργά (ως μέλος της ΣΕ μιας τοπικής οργάνωσης), είτε όχι το αποτέλεσμα για την κομματική λειτουργία και το όποιο διακύβευμα είναι το ίδιο. Οι κομματικοί εκπρόσωποι μετατράπηκαν σε εκτελεστικό όργανο πολιτικής και έπαψαν να είναι όργανο ιδεολογικής και πολιτικής διαπαιδαγώγησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εγχάραξη των προτεραιοτήτων, μέσω των συλλογικών οργάνων του Κινήματος, καθίσταται αναιμική, έως και αδύνατη. Φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η ‘θεσμική’ παρουσία στον πολιτικό οργανισμό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και που θέλει και μπορεί να αυτοαποκαλείται ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ κρίνεται ανώφελη.

Γι’ αυτό το λόγο θέτουμε την παραίτησή μας από τη Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης. Η παραίτηση αυτή δε σημαίνει ούτε ότι ‘φεύγουμε’ από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ότι αποποιούμαστε των ευθυνών. Σημαίνει ‘μηδενίζουμε το κοντέρ’, ‘πάμε στο σημείο 0’, ανοίγουμε την πόρτα εσωκομματικών διαδικασιών έχοντας τις ίδιες ‘αποστάσεις’ από τους συμπολίτες μας. Σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μάς αναλογεί, ως μέρος της λειτουργίας του κόμματος.
Το νέο ιδεολογικό αφήγημα με α και ω, η ισορροπία του ‘λέγειν και πράττειν’, η ανάπτυξη των νέων προτεραιοτήτων έχουν σημασία να γίνουν, πάντα σε ένα περιβάλλον οργανωτικής διάταξης όπου θα αποτυπώνεται και θα λαμβάνεται πραγματικά υπόψιν η θέση των πολιτών. Λέμε όχι στην ‘καρτελοποίηση’ και την αποσύνδεση από την κοινωνία και τα αιτήματά της.
Η παραίτηση δε σημαίνει ‘σκύβουμε το κεφάλι’, σημαίνει ‘ξεβολευόμαστε’... Θα είμαστε παρόντες σε ένα συντονισμένο δημοκρατικό παιχνίδι υπέρ του ηθικού εκπολιτισμού, της ισονομίας, της διαφάνειας και ενός υγιούς και συμμετοχικού περιβάλλοντος.

Με εκτίμηση,
Μπερτζελέτος Δημήτρης (Συντονιστής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Γιωνά Γεωργία (Αναπλ. Συντονίστρια Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Θανόγιαννη Κατερίνα (μέλος Συντον. Επιτροπής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μάρκος Γεώργιος (μέλος Συντον. Επιτροπής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Μπακή Βάλια (μέλος Συντον. Επιτροπής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Παπούλιας Φώτης (μέλος Συντον. Επιτροπής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)
Ρέκκας Χάρης (μέλος Συντον. Επιτροπής Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης)

 

 

 

Tags: 

36 Σχόλια

Ρε παιδιά του ΠΑΣΟΚ πότε θα ξυπνήσετε κι εσείς. Ποιό κόμμα και πράσινα άλογα. Εσείς νομίζατε ότι είχαν και κάποιοι άλλοι οράματα κι αυτοί σας χάβωναν για να έχουν πολιτικό βάρος με τη στήριξή σας και να μπορούν να είναι μέσα στη μάσα και στη διαχείρηση του κράτους. Αυτού που οι ίδιοι διάλυσαν. Μη πετάτε στα σύννεφα. Δώστε τους, όπως κάνατε πολύ καλά την παραίτησή σας, μαζί με κάμποσα φάσκελα και κοιτάξτε να φτιάξετε άλλες πολιτικές δυνάμεις. Με νέο αίμα και άλλη πρακτική. Να ξεφύγουμε από τα λαμόγια και τους κλεφταραίους. Μπράβο σας και συνεχίστε τον αγώνα. Θέλουμε νέους ανθρώπους με καινούργια οράματα. Αυτοί που τους πιστέψατε είναι απατεώνες. Μακριά τους.

Ρε παιδιά του ΠΑΣΟΚ, πόσο μακριά είσαστε από την κοινωνία και τα προβλήματά της.....τίποτα δεν καταλάβατε εδώ και δύο χρόνια διακυβέρνησης απο το ΠΑΣΟΚ, δεν θα κάνετε ουτε για μια στιγμή την αυτοκριτική σας.....δεν θα ζητήσετε ούτε μια συγνώμη για την κατάντια της ελληνικης κοινωνίας, δεν θα πείτε κουβέντα για την εξαθλίωση και ταπείνωση του ελληνικού λαού. Και όλα αυτά με την ανοχή και την σιωπή σας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει ειναι πως θα πλασαριστείτε, οσο πιο κοντά γίνετε, στην καινούρια εξουσία. Αχ βρέ φουκαράδες.....λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.....Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος... δεν πρόκειτε να τον ξανα κοροιδεψετε....Θα στείλει εσας και τους πατρώνες σας εκεί που σας αξίζει!!!!!!

Κάλιο αργά παρά ποτέ !!!!!! Ευτυχώς που το καταλάβανε......έστω και αργά. Αυτό βέβαια δεν τους απαλάσει απο την ανύπαρκτη αντίδρασή τους, τα τελευταία δύο χρόνια, που παρακολουθούσαν και δεν μιλούσαν..!!!!!! Υπάκοοι στις "ορέξεις" του κάθε Πάγκαλου, του κάθε Ρέππα (ήμουν και ψηφοφόρος του μέχρι τώρα)σιωπούσαν , τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές σκέφτηκαν και είπαν δεν παραιτούμεθα!!!!! ετσι αλλιώς χαμένοι είμαστε ας περισώσουμε οτι μπορούμε.......δεν τους σώζει τίποτα όμως , ο λαός πλέον δεν μασάει !!!!!!!!! στο σπίτι σας όλοι κομματόσκυλα, φτάνει πιά!!!!!!!

Τώρα που το καράβι βουλιάζει, (το κόμμα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατειακών ψηφοφόρων του για διορισμούς και ρουσφέτια) το εγκαταλείπουν όλοι. Εξ άλλου τι είναι "κόμμα"; Ο Ροίδης το είχε ορίσει ως "ομάς ανθρώπων έχουσα αρχηγόν τον οποίον προσπαθούν να αναρριχήσουν στην εξουσία, προκειμένου να τους εξασφαλίζει τα προς το ζήν χωρίς να εργάζονται".

σιγά μην πίστεψαν πουθενά τα πασοκάκια, ψάχναν τρόπο να βολέψουν τον πισινό τους κ τώρα την κάνουν με ελάφρα μη φανε ξύλο στο δρόμο

Μπράβο σας. μια πράξη πολιτική αλλά να μη μείνει χωρίς συνέχεια. Σε λίγο θα καταφθάσουν κάθε λογής κομπάρσοι για τις εκλογές . Εκεί λοιπόν συντονισμένα να τους δώσουμε να καταλάβουν και όχι μόνο...... και προσοχή στους παραγοντίσκους .....δημάρχους συμβούλους επιτελείς κομματάρχες που θα θελήσουν να ξανά πλησιάσουν και να πάρουν πάλι θέση για να μη χάσουν τις θέσεις τους. Ιδιαίτερα σε κάποια κομματόσκυλα παραγοντίσκους που μετακινούνται απο κόμμα σε κόμμα απο υπουργό σε υπουργό απο Δήμο σε ΔΉΜΟ .... και βέβαια ας μην αφαιθούμε στην τύχη του ΑΝΤΩΝΗ. Αλλοιμονό μας

Άντε, τώρα που άρχισαν να "λακάνε" από το μαντρί βλέποντας τα δύσκολα, να ακολουθήσει και η ολοκληρωτική διάλυση του, τύπου κόμματος, που εξακολουθεί να λέγεται Σοσιαλιστικό, αντί για Σοσια-ληστρικό! Τώρα κατάλαβαν τα ΠΑΣΟΚάκια το όραμα που χάθηκε και ψάχνουν να το ξαναβρούν, μπας και μαζέψουν καμία ψήφο παραπάνω στις εκλογές - Βατερλώ τους! Κι όσο για σένα "ανώνυμε" που συστήνεις να μην αφεθούμε στην τύχη του Αντώνη, μήπως έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο; Οποιοσδήποτε άλλος θα είναι πολύ καλύτερος από...Γιωργάκη (το τσαμένο), Βενιζέλο, Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη, ή όποιο άλλο λαμόγιο ψήφιζες! Εγώ θα σου αντιπρότεινα να τους ξαναψηφίσεις βλάκα, μήπως τελικά σου δώσουν τα λεφτά που σου έταξαν πως θα πάρεις, αντι για τα τρία...μουουουου, που λέεει και η διαφήμιση! Γιατί αυτά θα ξαναπάρεις!

αφου χαθηκε το οραμα να παραιτηθειτε και απο μελη του κοματος,εκτος αν με την πραξη αυτη,στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, επιχειρειτε να παρετε ποντους στις διαδικασιες που συντομα ανοιγονται.ιδωμεν ............

Κουραστήκαμε να περιμένουμε διαδικασίες συμμετοχικές ,διαφανείς και υγιείς ,για ισονομία και για ηθικό εκπολιτισμό.Θα ήταν καλύτερο να παραμείνετε και να αγωνιστείτε μπροστάρηδες,λόγω θέσεως,για αλλαγή προσώπων ,αρχίζοντας από την τοπική οργάνωση και ανεβαίνοντας.Φοβάμαι μήπως εμφανιστείτε από διαφορετική γωνία και έχουμε μια από τα ίδια.Ευχαριστώ.

Ως ένας από τους υπογράφοντες αυτής της επιστολής παραίτησης, έχω να πω ότι στο άμεσο μέλλον το περιεχόμενο της, άρα και το σκεπτικό της, θα είναι στη διάθεση των τοπικών ΜΜΕ. Πολλά από τα σχόλια που υπάρχουν φρονώ ότι απαντώνται κατά κάποιον τρόπο μέσα στην επιστολή.

θα ήταν καλύτερο να καταδείξετε τους υπεύθυνους για το χαμένο όραμα,για να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στις προσεχείς διαδικασίες.Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος σε δύο χρόνια να έχουμε μία από τα ίδια.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΡΕΠΠΑς ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ως ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕς ¨¨¨¨ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕς---ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ¨¨¨ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ-

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΑΣ 1)ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ; 2)ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΕΠΠΑ ΜΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ Η' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ 0 ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 3)ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΑΣ; ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΚΑ ΤΟ ΘΥΜΑ!!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΦΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΑ...ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΕ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..ΟΥΤΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ(ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ...

Αντί να παραιτηθούν νωρίτερα όταν οι δικοί τους κατέστρεφαν τη χώρα μας, το θυμήθηκαν τώρα μόνο και μόνο για εσωκομματικούς λόγους....

ΙΚΕΤΗΣ ΘΕΟΣ!!! ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ? ΣΥΜΦΩΝΩ 100%.....

Τώρα που το κόμμα βουλιάζει προσπαθούν τα παιδάκια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Είναι η γνωστή η τακτική των Πασοκων που τάχα καταγγέλλουν , προτείνουν διαφοροποιούνται φταίνε πάντα οι άλλοι εκτός από τους ίδιους, μέχρι να δουν πούθε θα γύρει η πλάστιγγα για να προσχωρήσουν εκεί. Αυτοί σαν οργάνωση γιατί δεν διοργάνωσαν μια εκδήλωση για να ακούσουν τον κόσμο που τώρα απαιτούν να τους ακούσουν οι από πάνω ,αυτοί τι κάνουν μόνο καταγγέλλουν?

Ρε ουστ!!! Έχετε τα μούτρα και μιλάτε για ισονομία και για ηθικό εκπολιτισμό.. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Είσαστε συνυπεύθυνοι και αυτό δεν αλλάζει..

Δεν ειναι μόνο τακτική των Πασοκων φίλε μου!!!!!!! Ειναι τακτική ολων των λαμόγιων ανεξαρτήτου κόμματος..... Δυστυχώς μέσα απο αυτούς, βλέπαμε οι Ελληνες το πως θα βολευτούμε, τώρα ηρθε η ωρα ο καθε κατεργάρης να παει στον πάγκο του και ο λαός να ξυπνήσει επιτέλους.... ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Φίλε Δημήτρη το θέμα είναι οτι μέχρι τώρα υπάρχει μια ανύπαρκτη Τ.Ο και για να ανατραπεί αυτό δεν έκανε τίποτα ούτε ο γραμματέας αλλά ούτε κανένας απο εσάς του υπόλοιπους....στολίδια εισαστε ολοι σας. Αν σου ζητήσω πεπραγμένα ειμαι σίγουρος οτι θα δυσκολευτείς να μου πείς κατι ουσιαστικο που έκανε αυτή η Τ.Ο εκτός απο κάτι συγκεντρώσεις και συνεστιάσεις κομματόσκυλων....

Τελικά τίποτα δεν πάει μπροστά. Βρέθηκαν άνθρωποι και παραιτήθηκαν και είπαν τη δική τους γνώμη, ανεξάρτητα το τι πίστευαν πριν. Εσείς οι αριστερόστροφοι, οι αναρχοκλέφτες, οι αυτονόητοι μάγκες που τα ξέρετε όλα και ποτέ δεν σας βλέπουμε στα κοινά, θα καταλήξετε σε μία θέση; Δεν είναι λύση να τα γκρεμίζουμε όλα! Και τα μέλη της Τ.Ο. αυτό ψάχνουν. Να ξαναχτίσουν τα όνειρά τους. Τώρα τα του Ρέππα, του ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά να σας δω στις εκλογές που έρχονται τι εναλλακτικές θα προτείνετε και θα βάλετε το ονοματεπώνυμό σας από κάτω. Και τι θα ψηφίσετε!

Απαντώ στον φίλο Nikos που μάλλον απευθύνθηκε σε μένα, η παραίτηση σημαίνει και αποδοχή της ανυπαρξίας μας, όπως και της ανυπαρξίας συνολικά του κομματικού μας φορέα. Απλά, θεωρήσαμε ότι το 2004, με τις καταστατικές αλλαγές και την ριζική αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των οργανώσεων- κάτι που υποστηρίξαμε ενεργά, υποτίθεται ότι γίναμε κόμμα κοινωνίας και όχι εξουσίας. Αυτό απέτυχε. Οδηγήθηκε και με τις νοοτροπίες των περισσότερων από εμάς σε κόμμα εξουσίας ιδιαίτερα από το 2009. Υπήρξε αποδυνάμωση των οργανώσεων, συστηματική αποσύνδεση από την κοινωνία, ό,τι γινόταν και γίνεται στα πλαίσια των κομματικών διαδικασιών είναι για να γίνει. Μιλήσαμε πριν τις εκλογές της Τ.Α του 2010 για τον τρόπο συμμετοχής της κοινωνίας στην ανάδειξη υποψηφίων, μιλήσαμε για την αποσύνδεσή μας από την κοινωνία, με τις στείρες διαδικασίες. Ζητήσαμε αμέσως μετά το μνημόνιο, αλλά και μετά τις τοπικές εκλογές να γίνει έκτακτο συνέδριο, πολιτικές συνδιασκέψεις ..πρόσκαιρα ανακουφιστήκαμε γιατί αποφασίστηκε η συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου του 2011. Φιάσκο, αυτή και η διαδικασία της, καμία σχέση με το ζητούμενο των περισσότερων που συμμετέχουν στο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, που ήταν α)εξήγηση αιτιών κρίσης, β) πολιτική "πυξίδα", γ)διαδικασία για ανάδειξη "πολιτικής πυξίδας". Το βλέπαμε, το καταγράψαμε, το γράψαμε, το στείλαμε, το είπαμε στα κομματικά τραπέζια διαλόγου, προσπαθήσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, καθυστερήσαμε και τελικά παραιτηθήκαμε. Αυτό είναι όλο, απλά πράγματα, δεν κυβερνήσανε ποτέ οι Τ.Ο., σκοπός ήταν και πιστεύω για όλους εμάς τα "παιδάκια" που παραιτηθήκαμε να πράξουμε ως φορέας πολιτικής εναρμονισμένης με την ιδέα της κοινωνικής δημοκρατίας και συμμετοχικότητας ..δεν το πετύχαμε. Ως "παιδάκια" που ήμασταν όποτε κάναμε μαζώξεις, τραπέζια διαλόγου, οι περισσότεροι έλεγαν "έλα μωρέ τι κάνουν τα παιδάκια ή τι πάνε να κάνουν τα παιδάκια". Δεν μπήκαμε κανένας από εμάς που παραιτήθηκε σε καμία κομματική επετηρίδα, δεν μπήκαμε στο παιχνίδι της στείρας άσκησης εξουσίας, μείναμε και μένουμε "παιδάκια". Φτάσαμε δυστυχώς να πούμε ότι είτε είμαστε, είτε όχι φορείς κομματικής λειτουργίας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η "ανυπαρξία" μας μάλλον ήταν ότι δεν μπορούσαμε να επικρατήσουμε, η παραίτηση δε σημαίνει ‘σκύβουμε το κεφάλι’, αλλά ότι ‘ξεβολευόμαστε’, σημαίνει προσπάθεια ανάκτησης απέναντι στην "ανυπαρξία"..

Ρε παιδιά που είναι ο βουλευτής Γιοσάκης;

ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΔΩ ...ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ....ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ.ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΑΡΑΧΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΩΧ! ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ? ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ.. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΟΣΕΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ,ΤΟΣΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ (ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ), ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ... ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.

Η μεγαλήτερη προδοσία όλων των εποχών έλαβε χώρα επι διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και παραιτείστε για λόγους εσωκομματικών διαδικασιων; Είναι τουλάχιστον αστείο. Ολοι μας έχουμε ευθύνη γι ' αυτό που συμβαίνει και ειδικά εμείς οι πρώην φανατικοί ψηφοφόροι αυτου του άθλιου κόμματος, που μόνο σοσιαλιστικό δεν είναι. Φταίμε γιατί δεν βλέπαμε τόσο καιρό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ακροφιλελεύθερο κόμμα που δημιουργήθηκε για να παραδόσει τη χώρα στους ξένους τραπαζίτες. Δεν το κάναμε όλοι γιατί ζητούσαμε διορισμό, απλά από μεγίστη βλακεία μας πιστέψαμε στο όνομα "Παπανδρέου", γιατί έτσι μας μεγάλωσαν οι πατεράδες μας, μας πιπίλιζαν το μυαλό για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του λαού και τώρα που καταλαβαίνουμε την απίστευτη πλάνη που είχαμε στο κεφάλι μας τόσα χρόνια έχουμε γίνει επικύνδυνοι. Σκέψεις άσκημες έχουν σφηνωθεί στο κεφάλι μας, για το καλό το δικό μας ας μην βρεθούν οι παλιοί συντροφοί μας στο δρόμο μας. Συνεχίστε λοιπόν να κρύβεστε άθλιοι που υποστηρίζετε ακόμα τους προδότες.

Γιοσάκη λένε τον Κωνσταντ...;;;;;;;;;ας απαντάσει κάποιος

Ναι Γιοσάκης -Οδυσσσεβάχ. Και αχ και βαχ και ξανά βαχ. Αλλά εμείς οι κάτοικοι του βλακιστάν μόλις προκυρηχτούν εκλογές με ξαναμένα μούτρα θα στηθούμε κάτω από την παράγκα του Γιοσακηβαχ. Μπλιάχ.

Παρακολουθώ εδω και μέρες τα όσα λέγονται και γράφεται σχετικά με την παραίτηση μας από την Σ.Ε. της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Τρίπολης αυτό που όλοι βλέπουμε είναι κριτική και μια διάθεση από πολλούς να μηδενίσουν τα πάντα. Η κριτική είναι ένα δικαίωμα που όλοι έχουν, ειδικά όταν αυτή είναι υγιής και εποικοδομητική. Αλλά για να έχουμε μια τέτοια υγιή κριτική αυτός που την ασκεί θα πρέπει να έχει κάνει πρώτα την δικια του ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ πράγμα που δυστυχώς όλες αυτές τις μέρες δεν έχουμε δει σχεδόν καθόλου. Όσο για την τάση που έχουν κάποιοι να μηδενίζουν το ΠΑΣΟΚ και ειδικά κάποιοι που για χρόνια καλοπέρναγαν ως μελή, φίλοι και ψηφοφόροι του καλό θα είναι να μην ξεχνάνε το παρελθόν και τα όσα αυτό το κόμμα, που τόσο εύκολα σήμερα χλευάζουν, έχει προσφέρει στην Ελλάδα.

Αλήθεια θέλεις να μας απαριθμήσεις μερικά από τα καλά που έκανε το ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα; Ολυμπιακοι αγώνες των 20 δις, εξοπλιστικά προγράμματα της λαμογιάς, χρηματηστήριο,ευρωπαϊκά κονδύλια που έφαγαν οι βολεμένοι του, μνημόνειο, καταργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κακό είναι πως τώρα πια τα βλέπουμε όλοι αυτοί οι βλάκες που το υποστηρίζαμε τόσα χρόνια, βλάκες με περικεφαλαία. Αλιμονό τους όμως και οι βλάκες ξυπνάνε κάποτε.

Αγαπητέ κυριε Ρέκκα Δεν μπορείς να μας κατηγορείς για αμνησία , ομως δεν ζούμε με το ωραιοποιημένο παρελθόν αλλά με το σκληρό παρόν και οραματιζόμαστε για το μέλλον. Εαν μετά απο τις "σοσιαλιστικ'ες" και "δημοκρατικές " πολιτικές που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ εδω και δυό χρόνια εσύ βλέπεις ΜΕΛΛΟΝ να μας το πείς για να ενημερώσουμε τα ανεργα παιδιά μας αλλά και τούς αναξιοπαθούντες πλέον γονείς μας. Οσο για μας καλα να πάθουμε που σαν πρόβατα ακολουθούσαμε τις προσταγές τ και τις ορέξεις ολων των βουλευτών , πολιτευτών και των παρατρεχαμένων λαμογιών και κομματαρχών.!!!!!!!!! Ωρα να ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο δεν νομίζεις?????

συντροφε μπερτζελετο και παρεα σου ξεχασατε κιολας. ποσες φορες προσυνεδριαζατε στο γραφειο του ρεππα και μετα πηγαινατε στο πασοκ για να περασετε την γραμμη: Εσεις δεν ειστε που μοιραζατε τις λιστες σε καθε εσωκομματικη διαδικασια και σημερα μιλατε για συμμετοχικη διαδικασια. φυσικα σημερα που δεν εμεινε κανεις στο πασοκ και βοηθησατε και εσεις σε αυτο ¨παραιτεισθε και μαλιστα νομιζετε ηρωικα΅΅ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΖΗΣΑΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

πραγματικα τα εσωκομματικα κ γενικοτερα τα προβληματα του πασοκ κ της τοπικης του εδω δεν τα γνωριζω απολυτα ..ομως γνωριζω καποιους απο αυτος που υπεβαλαν την παραιτηση τους κ το μονο που εχω να πω ειναι οτι ναι μεν ο καθενας εχει το δικαιωμα να κρινει τις πραξεις οποιουδηποτε οταν αφορουν τα κοινα, αλλα καλο θα ηταν οταν κανουμε προσωπικες αναφορες σε συγκεκριμενα ατομα να ειμαστε απολυτα καλοι γνωστες της πορειας τους κ της δρασης τους κ οχι να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι κ αναφερομαι ιδιαιτερα στο Δ.Μπερτζελετο μιας κ το ονομα του ειδα να απασχολει,ειλικρινα ηταν το βολεμενο παιδι του πασοκ κ τωρα ξεβολευτηκε κ παραιτηται?Ποτε εδρασε υποχθονια εις βαρος καποιου αλλου?Οι γραμμες κ η στηριξη καποιων προσωπων ειναι πολιτικο δεδομενο οποτε καλο ειναι να μη τα μπερδευουμε κ να προσεχουμε σε ποιον αναφερομαστε κ τι λεμε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΜΕ ΟΡΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΤΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΕΙ.........ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ.......... ΜΕΤΑ ΕΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ.... ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΠΑΝΩ ΟΛΟΙ Τ Ω Ρ Α ...ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ, ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΑΔΕΣ ΩΡΕ.......

τραγουδα αρκαδα και μετα ψηφισε αντωνακη να δεις ασπρη μερα (ξέρεις τι άσπρη)

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΟΥΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΟΥΤΕ ΑΛΕΞΑΚΗ. [ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΝ], ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑΚΗ [ΟΥΣΤ], ΟΥΤΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΑΚΗ,[ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ], ΟΥΤΕ......; ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ;;;;;;;;; ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ............