Γιατί οι έμποροι της Τρίπολης αρνήθηκαν τη διοργάνωση «λευκής νύχτας» μέσα στις απόκριες

Γιατί οι έμποροι της Τρίπολης αρνήθηκαν τη διοργάνωση «λευκής νύχτας» μέσα στις απόκριες

Μάρτιος 06, 2019 - 10:28
10 σχόλια

Τα τελευταία δύο χρόνια η μόδα της «λευκής νύχτας» έχει αγγίξει και την πόλη μας. Ως σήμερα, τρεις λευκές νύχτες έχουν διοργανωθεί, δύο το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα, προκειμένου οι μεγάλες εκπτώσεις αλλά και η γιορτινή ατμόσφαιρα, με τα καταστήματα ανοικτά ως τις μικρές ώρες της νύχτας, να φέρουν έσοδα στην τοπική αγορά, αλλά και να διασκεδάσει ο κόσμος.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, και καθώς ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον Πολιτισμό Σπ. Βρέντας μιλούσε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, οι οποίες ουσιαστικά περιορίζονται στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή πρότεινε στον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης αλλά και στο Επιμελητήριο Αρκαδίας τη διοργάνωση μιας Νύχτας Cool Price Edition, αλλά οι επαγγαλματίες καταστηματάρχες αρνήθηκαν.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος μας είπε ότι πράγματι υπήρξε μια σκέψη από πλευράς του Δήμπου και ότι, όπως είναι υποχρεωμένος, έκανε μια σφυγμομέτρηση στην τοπική αγορά για το ενδεχόμενο διοργάνωσης «λευκής νύχτας». Σύμφωνα απαντήσεις που έλαβε, στη συντριπτική τους πλειονότητα, εννέα στους δέκα καταστηματάρχες απάντησαν αρνητικά.

«Ανάμεσα στις δύο τακτικές εκπτώσεις, πλέον διοργανώνονται και άλλες εμβόλιμες. Αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται συνολικά η εκπτωτική περίοδος. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να διοργανωθεί μία εκπτωτική βραδιά ακόμα, πόσω μάλλον όταν έχει περάσει η περίοδος των Χριστουγέννων, αλλά και η μεγάλη εκπτωτική περίοδος του Φεβρουαρίου. Ο κόσμος έχει ψωνίσει ήδη».

Η τελευταία χειμωνιάτικη Shock Price δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.

Ο κ. Μαντάς, ακόμα, μας είπε ότι οι καταστηματάρχες στο σκεπτικό τους ενσωμάτωσαν και την άποψη ότι οι επιτυχημένες καλοκαιρινές «λευκές νύχτες» «αποδυναμώνονται» από τη διοργάνωση μιας χειμωνιάτικης, με αμφίβολο  αποτέλεσμα, αφού η τελευταία Νύχτα Cool Edition δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν έφερε κέρδη στα ταμία των καταστηματαρχών.

Ακόμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι και εξαιτίας του παρατεταμένου χειμώνα η πόλη είναι καταθλιπτική. Στη γενικότερη κατήφεια, ασφαλώς, προστίθεται το γεγονός ότι και στην τελευταία εκπτωτική περίοδο του Φεβρουαρίου τα καταστήματα δεν ξεπούλησαν.

Οι καταστηματάρχες, όπως μας είπε ο κ. Μαντάς, πουλάνε τα προϊόντα τους κάνοντας εκπτώσεις όλον τον χρόνο και πάλι η κίνηση στα μαγαζιά τους δεν αυξάνεται.

Ούτε οι εκπτώσεις ούτε οι «λευκές νύχτες» σώζουν την κατάσταση, στην Τρίπολη ή σε άλλες πόλεις. Έτσι κι αλλιώς, ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία είναι να ενισχυθεί η δουλειά, να αυξηθούν οι μισθοί και να καταπολεμηθεί η ανεργία που μαστίζει και την περιοχή μας.

Ε.Γ.


10 Σχόλια

Εφευρετικότητα στο φόρτε της.Λύσσα το κάνατε! Απ την άλλη άμα στολίζεις σήμερα για την Αποκριά τι να περιμένεις. Απόλυτη υποβάθμιση

Επιμελητηριο;;;; Ποτε το πρότεινε; Και απάντησαν οι επαγγελματίες για το επιμελητηριο;

Θα ξυπνήσετε κάποια στιγμή η έμποροι και θα το καταλάβετε ότι η νύχτες αυτές δεν σας προσφέρουν επιπλέον τζίρο απλά ο κόσμος ψωνίζει τότε ότι θα ψώνιζε άλλες μέρες. Οι μόνοι που πραγματικά είναι κερδισμένοι είναι οι καφετέριες (πάλι).

Καλά επειδή ο Βρέντας δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα τις απόκριες ήθελε να βάλει πάλι τους εμπόρους να κάνουν λευκή νύχτα; Ξύπνα Βρέντα οι έμποροι δεν είναι χαζοί να παίζουν τα παιχνιδάκια σου, κοίτα να κάνεις κανένα καρναβάλι και σωστές εκδηλώσεις να έρθει κόσμος στην πόλη μας και όχι να διώχνεις τους συμπολίτες μας σε άλλες πόλεις , αφού εδώ δεν κάνεις τίποτα. Αίσχος, ειστε όλοι γελοίοι !!!

@14:01 - Με την λογική σου, ούτε οι καφετέριες είναι κερδισμένες. Αυτοί που θα τις επισκεφτούν εκείνη τη νύχτα, δεν θα βγουν κάποια από τις επόμενες ημέρες. Κάνεις λάθος φυσικά. Αν οι λευκές νύχτες δεν είχαν αποτέλεσμα για τους εμπόρους, απλά δεν θα τις έκαναν. Αν δεν πρόσφεραν κάτι στους πολίτες, απλά θα αδιαφορούσαν.

Οι λευκές νύχτες είναι για εμπόρους που νομίζουν ότι κερδίζουν και για καταναλωτές που νομίζουν ότι πήραν την ευκαιρία της ζωής τους. Έχουν σκοτάδι και οι δύο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.