Γιατί έμειναν εκτός παιδικών σταθμών παιδιά στην Αρκαδία;

Γιατί έμειναν εκτός παιδικών σταθμών παιδιά στην Αρκαδία;

Σεπτέμβριος 03, 2014 - 11:01
2 σχόλια

Παράπονα και έντονες αντιδράσεις γονέων

Μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων  στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ με τα ονόματα των ωφελουμένων  παιδιών τα οποία θα φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" του ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από γονείς οι οποίοι δεν επιλέχτηκαν.  

Ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά ήταν 112.282, ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων 97.629, ενώ ο τελικός αριθμός των παιδιών που τοποθετούνται είναι 74.912, δηλαδή 22.717 παιδιά με πλήρη δικαιολογητικά και 14.653 παιδιά με ελλιπή δικαιολογητικά μένουν εκτός δομών.

Ο αριθμός παιδιών που τοποθετούνται στις Δομές του Νομού Αρκαδίας σύμφωνα με τους πίνακες όπου έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φτάνουν τις  566 θέσεις.

Ο οριστικός πίνακας με τις αιτήσεις οι οποίες απορρίφθηκαν για ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών είναι 116.  Ειδικότερα στην Αρκαδία πάνω από 300 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ 194 είναι τα ονόματα των επιλαχόντων παιδιών στο Νομό.

Πάρα πολλές είναι  οι οικογένειες που θα μείνουν εκτός και θα χρειαστεί να πληρώσουν για τον παιδικό σταθμό.

Το ArcadiaPortal έχει δεχτεί αρκετές  καταγγελίες από γονείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο φάκελος τους είναι πλήρης αλλά είναι επιλλαχόντες.

Ενώ είχαν τα απαιτούμενα μόρια βρίσκονται στους επιλαχόντες. Πολλές άνεργες μητέρες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση σε ένα παιδικό σταθμό και σε λίγες μέρες θα κληθούν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό επί πληρωμή αυτή τη φορά, τη στιγμή που όπως αναφέρουν δεν μπορούν εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10/9/2014.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

να ρωτησω κατι χωρις να ειμαι ειρωνικη.κατανοω μια ανεργη μητερα να παει το παιδι της παιδικο που εχει χαμηλο εισοδημα οικογενειακα ομως μια μητερα πο εργαζεται και δεν εχει ποιος να τησ το κρατησει ειναι πιο δυσκολο.μια ανεργη ειναι καιστοσπιτι να το κραταει.απλα τα δικαιολογητικα και τα κριτηρια δεν ειναι μονο τα χρηματα αμ ιη δουλεια αλλα και κατα ποσ ανταπεξελθετε οι μητερεσ στο να ακρατανε τα παιδια και ταυτοχρονα να δουλευουν.

γιατι δεν ασχολείστε λιγο και με τις μητερες-δημ.υαλλήλους που αναγκαστικά πληρωνουμε για παιδικους σταθμους καθως εξαιρουμαστε από το ΕΣΠΑ?και εμεις εχουμε υποστει μειώσεις στους μισθούς μας,και εμεις απειλούμαστε με απόλυση και εμεις μπορει να εχουμε άνεργο ή ελ.επαγγελματια σύζηγο άρα χαμηλό οικ.εισόδημα.φτάνει πια με τις κακόμοιρες άνεργες μάνες που δεν μπηκαν μεσω ΕΣΠΑ ΣΕ ΣΤΑΘΜΌ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΎΝ ΆΝΕΤΑ ΤΟ ΚΑΦΈ ΤΟΥς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.