Γιατί δεν θα λειτουργήσει εφέτος το «Πάρκο της Άρεως»

Γιατί δεν θα λειτουργήσει εφέτος το «Πάρκο της Άρεως»

Απρίλιος 20, 2019 - 13:01
5 σχόλια

Ο όμορφος χώρος μέσα στα δέντρα του πάρκου της πλατείας Άρεως τον οποίον ενοικιάζει ο Δήμος Τρίπολης εφέτος δεν θα λειτουργήσει. Ενδιαφέρον υπάρχει, ασφαλώς, από επιχειρηματίες της πόλης μας, ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο παραμένει άλυτο, και για αυτόν τον λόγο εφέτος, πιθανόν και του χρόνου, το ξύλινο περίπτερο, ένας χώρος δροσιάς μέσα στην πλατεία, να παραμείνει ανεκμετάλλευτο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Τρίπολης, πληροφορηθήκαμε ότι ο χώρος στον οποίον τοποθετούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι τουαλέτες του καταστήματος δεν είναι χαρακτηρισμένος για να έχει αυτή τη χρήση. Υπενθυμίζουμε ότι οι πελάτες του καταστήματος, χρησιμοποιούσαν τις υπόγειες τουαλέτες που υπήρχαν στην πλατεία Άρεως προτού αυτές γκρεμιστούν. Μετά, όμως, από την καταστροφή των συγκεκριμένων αποχωρητηρίων, και για κάποια χρόνια, ουδείς φρόντισε να αποχαρακτηριστεί άλλος χώρος στην πλατεία, κοντά στο ξύλινο περίπτερο, που να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Τα τελευταία χρόνια οι τουαλέτες στο συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ουσιαστικά παράνομες.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης απέστειλε έγγραφο στην Πολεοδομία, με το οποίο ζητεί να αποχαρακτηριστεί ο χώρος. Η διαδικασία αυτή, όμως, θα πάρει ίσως και δύο χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα, το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό.

Μία επιχείρηση λιγότερη, λοιπόν, εφέτος στην πλατεία Άρεως. Γιατί δεν προχώρησαν οι διαδικασίες νωρίτερα; Γιατί πρέπει να φθάνουμε πάντοτε τελευταία στιγμή για να λύνουμε τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα; Η πλατεία Άρεως τον χειμώνα ουσιαστικά ερημώνει. Το καλοκαίρι, όμως, βουλιάζει από κόσμο.

Προεκλογική περίοδο διανύουμε και όλοι οι υποψήφιοι αναφέρονται στην ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας στην πόλη. Αλλά, δυστυχώς, ο Δήμος δεν αξιοποιεί την περιουσία του, την ώρα που υπάρχει ενδιαφέρον από επαγγελματίες του χώρου της εστίασης για να ενοικιάσουν το ξύλινο περίπτερο μέσα στο πάρκο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει έντονη φημολογία πως κάποιοι δεν επιθυμούν τη λειτουργία του χώρου. Ελπίζουμε, όμως, να μην αληθεύουν τα όσα ακούγονται. Διότι  σε περιόδους κρίσης η συνεργασία αποδίδει και όχι ο ανταγωνισμός.

Αν δεν το έχουμε μάθει πια καλά αυτό, είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Ε.Γ.


5 Σχόλια

Οι υπογειες τουαλετες και οταν υπηρχαν κλειστες ηταν και φυσικα πενταβρωμικες.. Αν ισχυει αλλοι θα ειναι οι λογοι Μια ζωη κατι χημικες ειχε διπλα απο το ξυλινο περιπτερο

Η μοναδική πόλη που όσο περνάνε τα χρόνια αντί να αναπτύσεται χώνεται πιο βαθιά και χάνεται!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.