Γιαννούλη: Δήμος Τρίπολης δεν είναι μόνο η Πλατεία Πετρινού και τα τραπεζοκαθίσματα

Γιαννούλη: Δήμος Τρίπολης δεν είναι μόνο η Πλατεία Πετρινού και τα τραπεζοκαθίσματα

Απρίλιος 14, 2014 - 13:00
16 σχόλια

Οι πολίτες έχουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους

Η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης, Αντωνία Γιαννούλη, τοποθετήθηκε σχετικά με μειζονα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Τρίπολης, όπως η διαφάνεια αλλά και η επιχειρηματικότητα στους νέους. Αναλυτικά:

«Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης με σεβασμό όμως και στις άλλες επιχειρήσεις και κυρίως με σεβασμό στους δημόσιους χώρους που είναι για τους πολίτες και με παράλληλη τήρηση όλων των προβλεπόμενων κανόνων και όρων που έχουν τεθεί από τα αρμόδια όργανα».
Αυτό ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας Αντωνία Γιαννούλη στη διάρκεια συνέντευξής της σAτο Ράδιο 93.8 και στους Τόνια Μεγρέμη και Χάρη Μονάντερο ερωτώμενη για το θέμα της κανονιστικής στην πλατεία Πετρινού.

Και συνεχίζοντας η κα. Γιαννούλη τόνισε πως εκείνο που απαιτείται είναι να τηρηθούν οι κανόνες που έχουν τεθεί και να μην υπάρχει η οποια αυθαιρεσία είς  βάρος ούτε των επαγγελματιών ούτε ομως και των πολιτών  που πρέπει  να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν την πλατεία Πετρινού αλλά και κάθε πλατεία της πόλης.

Επεσήμανε όμως πως Δήμος Τρίπολης δεν είναι μόνο η Πλατεία Πετρινού αλλά και οι άλλες γειτονιές και τα χωριά που έχουν κυριολεκτικά εγκαταλειφθεί και τα προβλήματα είναι πολλά. Τόνισε πως η καθημερινότητα των πολιτών σε θέματα όπως φωτισμός, καθαριότητα, πεζοδρόμια, βελτίωση δρόμων, δημιουργία χώρων για τα παιδιά αλλά και χώρων αναφοράς για τους κατοίκους της κάθε περιοχής είναι πρώτης προτεραιότητας για ένα δήμο. Παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί η αρμόζουσα βαρύτητα με αποτέλεσμα να έχει καλλωπιστεί το κέντρο - ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την αισθητική του- και να έχουν παραμεληθεί οι γειτονιές και να έχουμε πολίτες πολλών κατηγοριών.

Η κα. Γιαννούλη απαντώντας σε ερώτηση για την νεανική επιχειρηματικότητα τόνισε πως «θα πρέπει να επιτύχουμε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να ενημερωθούν οι νέοι για την επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας και όχι για την επιχειρηματικότητα της ανάγκης πράγμα που σημαίνει πως  ο δήμος θα πρέπει να ασχοληθεί με θέματα όπως η οικονομική γεωγραφία, δηλαδή να αναζητήσει τις ελλείψεις που υπάρχουν, να κάνει έρευνα αγοράς να εντοπίσει πού υπάρχει ζήτηση και  ανάγκη , ετςι ώστε το επιχειρηματικό ρίσκο να μετριάζεται, οςο το δυνατό περιςςοτερο.Επίσης απαιτείται, όπως σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης,  διάλογος και αναπτυξιακό σχέδιο.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει ενημέρωση των νέων  για  το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα και έμπρακτη υποστήριξή τους, αφού η πολυνομία και η ασάφεια που επικρατεί στο κομμάτι αυτό  αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για τους νέους να ασχοληθούν  αποδοτικά με την επιχειρηματικότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνεται και χρόνος και χρήμα.

Σημείωσε τέλος πως ο δήμος δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για την καταπολέμηση της ανεργίας αλλά μπορεί σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως τα Επιμελητήρια, να βοηθήσει στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων καθώς και της αναζήτησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα βοηθήσουν τους νέους.

Στην κα. Γιαννούλη τέθηκαν και άλλα ερωτήματα όπως το θέμα των απορριμμάτων, όπου τονίστηκε από την υποψήφια δήμαρχο πως «το σκουπίδι είναι χρήμα και μπορεί να επιστρέψει στον πολίτη μέσα από διαδικασίες όπως η ανακύκλωση που πρέπει να ενισχυθεί».

Για το θέμα της διαφάνειας η κα. Γιαννούλη δήλωσε πως θα πρέπει «ο δήμος να είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους» και συμπλήρωσε πως «οι απευθείας αναθέσεις δεν υπηρετούν τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του δήμου αλλά προσωπικά συμφέροντα» και επεσήμανε πως θα πρέπει «να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που να διασφαλίζουν την διαφάνεια και την καθαρότητα στη λειτουργία του δήμου και αυτό θα πρέπει να το επιζητεί ο ίδιος ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του και όχι να υπάρχει έξωθεν παρέμβαση ή καταγγελίες».

Τέλος η κα. Γιαννούλη μίλησε για την ανάγκη της αποκέντρωσης στον πολιτισμό αλλά και της ενίσχυσης της λειτουργίας του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο δημιουργίας και να αποφέρει και οικονομικό όφελος στην πόλη καθώς και για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών με παράλληλη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Δελτίο Τύπου
 


16 Σχόλια

η αστυνόμος Νάσια θα μας βρει δουλειές.... θα ανοίξει επιχειρήσεις ,εργοστάσια,βιοτεχνίες,θα γίνει χαμός λέμε..

anonymous της 13:04 Τουλάχιστον δεν θα κλείσει αυτές τις λίγες που απομείνανε!!

ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ,ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Ψηφίστε Σμυρνιώτη .4000 ευρω το κάθε παγκάκι έξω απο το Μαλλιαροπούλειο. Φανταστείτε σπατάλη στα υπόλοιπα και αποφασίστε.........

anonymous 14:19 Το θέμα είναι να ξέρεις τα προβλήματα ή να τα λύνεις;; Για πες μου για παράδειγμα 5 προβλήματα που πιστεύεις πως δεν γνωρίζει η Γιαννούλη. Περιμένω απάντηση. 5 ζητάω όχι πολλά.

Το μειονέκτημα ενός ανθρώπου που δεν ζει και περιφέρεται καθημερινά στην πόλη είναι ότι δεν βλέπει το απλό πρόβλημα και περιμένει να του το πουν οι άλλοι! Είναι σαν να πάμε εμείς στο Ναύπλιο και επειδή πηγαίνουμε τακτικά για βόλτες να πούμε στους πολίτες εκεί πώς να λύσουν το τυχόν πρόβλημα που έτυχε να δούμε μπροστά μας. Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν! Το ίδιο κάνουν και οι "σύμβουλοι"... Επίσης δεν γνωρίζεις πώς λειτουργούν οι δομές του τόπου αφού δεν κατατρύχεσαι με αυτές καθημερινά. Οπότε μπορεί να δημιουργήσεις εσφαλμένη αντίληψη ως προς την προέλευση ενός προβλήματος αλλά και δεν ξέρεις να τις χειριστείς. Όσες φορές σε γειτονικούς δήμους αλλά και σε επιχειρήσεις ακόμα, θέση διευθυντική-δημαρχιακή ανέλαβαν άνθρωποι που δεν κατοικούσαν στον τόπο το αποτέλεσμα ήταν πενιχρό όσο καλή πρόθεση και να είχαν. Ανατρέξτε στην ιστορία.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΕΖΕΥΕ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΟΥΠΙΔΑΡΙΟ[ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]. Ο ΠΑΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥ-ΜΠΑΙ. Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣΗ, Α ΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ!! ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑ ΣΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΕΝΝΘΗΚΕ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΦΡΟΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ!! ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ. ΑΡΚΕΤΑ.

Γι' αυτό η Αντωνία βάζει πρώτη προτεραιότητα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και εσύ Αντωνία μου για τον αδελφό σου με την καφετέρια ενδιαφέρεσαι.

KAI KATI ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ: TA ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ;;; ΠΟΙΑ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;;; ΜΑΛΛΟΝ Ο ΜΠΟΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΤΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ!!

Το γεγονός ότι η Κυρία Γιαννούλη λείπει χρόνια από την Τρίπολη δεν της επιτρέπει να ξέρει ότι η παρούσα αρχή έχει δώσει σε ποσοστό και σε πραγματική αξία τις λιγότερες αναθέσεις απ' οτι είχαν δώσει μέχρι τώρα όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Επίσης αυτές τις αναθέσεις τις έχει δώσει σε παραπάνω από 900 διαφορετικούς προμηθευτές , ενώ οι προηγούμενοι χρησιμοποιούσαν 3 με 4 μόνο προμηθευτές μόνο. Τέλος οι πολιτικές της πεποιθήσεις δε θα έπρεπε να την οδηγούν σε τέτοιου είδους στείρα αντιπολίτευση, γιατί με αυτόν τον τρόπο η παρούσα δημοτική αρχή στηρίζει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και μικρομεσαίους επαγγελματίες. Εάν έκανε διαγωνισμούς ακόμα και για τα μικρά ποσά θα έρχονταν και θα τα έπαιρναν οι μεγαλοκαρχαρίες από την Αθήνα και οι πολυεθνικές. Αυτούς υποστηρίζετε κυρία Γιαννούλη ή τους μικρομεσαίους? Για να ξέρουμε και εμείς τι θα ψηφίσουμε και εάν πραγματικά ανήκετε στο χώρο τον οποίο δείχνετε ότι υποστηρίζετε.

Μάλλον δε γνωρίζει η Κυρία Γιαννούλη ούτε τη νομοθεσία για τα αδέσποτα. Από το νόμο η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να τα μαζεύει, να τα εμβολιάζει, να τα στηρώνει, να τα τσιπάρει και να τα αφήνει πάλι ελευθερα. Μόνο τα επικίνδυνα πρέπει να φυλάει σε διαφορετικό χώρο. Αυτός ο νομος έχει ψηφιστεί από το κράτος και τις φιλοζωικές οργανώσεις. Μάλλον λοιπόν θα πρέπει να απευθυνθεί στους ασυνείδητους ιδιοκτήτες τους που τα εγκαταλείπουν.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ Κ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ!! ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!! ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ, ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ Κ.Λ.Π.

ANONYMOUS 0,39!! To πρόβλημα σου είναι η καφετέρια!! Διότι απ΄ οτι αντιλαμβάνομαι μάλλον τη τεμπελιά σου την πληρώνω εγώ με τους φόρους μου. Παιδάκι ε!! Παιδάκι!! Που θέλεις να έχεις και ψήφο. Μαζέψου!!

Anonymous 0:54 ο συλλογισμός σου είναι χαοτικός! Τι πολυεθνικές και αρλούμπες μας λες μωρέ; Δημιουργείς φανταστικές καταστάσεις και ερωτήσεις στις οποίες απαντάς μόνος σου για να υποστηρίξεις τη λατρεία σου στο πρόσωπο του δημαρχου και των αντιδημαρχων. Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος περαιτερω μαζί σου. Είμαστε από άλλη πάστα! Αστο. Η λάσπη ήταν αναμενόμενη. Θα την αντιμετωπίσουμε.

Διαφτο ποτέ δεν θα πάμε μπροστά, Όλα όσα διάβασα μέχρι στηγμης είναι αρνητικά σχόλια, ολοι είναι εναντίων όλων, τότε δεν πρέπει να ψυφηςομε κανέναν, ας κοιτάξουμε και λίγο θετικά όλους του υποψήφιους.

Καλό είναι κάθε υποψήφιος ότι υποστηρίζει να το υποστηρίζει με επιχειρήματα και όχι με αοριστολογίες . Επίσης θα πρέπει να κρίνει κάθε δημοτική αρχή ανάλογα με τα πόσα χρόνια ήταν στην εξουσία και ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους που είχε. Ετσι για να είμαστε αντικειμενικοί.