Γιαννόπουλος: Ο Υπουργός δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα στην εκπαίδευση

Γιαννόπουλος: Ο Υπουργός δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα στην εκπαίδευση

Ιανουάριος 29, 2017 - 14:42
0 σχόλια

Δήλωση του Γιαννόπουλου Ανδρέα, Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας και μέλους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΠΑΜΕ σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στην Τρίπολη.
 
    Ο κος Υπουργός δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα αλλά να υπερασπιστεί την πολιτική που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων. Για να γίνει πιο πειστικός επιστράτευσε όλα τα γνωστά επιχειρήματα που εκτοξεύουν από δω και κει, και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Ότι κάνουν ότι μπορούν για να απαλύνουν τον πόνο του κόσμου από τα επανωτά χτυπήματα που και οι ίδιοι προκαλούν. Δώσανε ευκαιριακά ένα ψίχουλο που το ονόμασαν 13η σύνταξη και κρατάνε το παντεσπάνι για τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο.  Σα να λέμε δηλαδή να σε κάψω Γιάννο μου, να σε αλείψω λάδι. Πανηγυρίζουν για νέα πλεονάσματα και μάλιστα κατά 2 Δις υψηλοτέρα από το στόχο που κάποτε τα έλεγαν ματωμένα. Έχουν στραγγίξει τα λαϊκά εισοδήματα και από την άλλη με περίσσιο θράσος προκαλούν. Προκαλεί ο κος Υπουργός όταν λέει ότι αυτά τα πλεονάσματα τα πήραν από τους κατέχοντες. Εκτός αν εννοεί κατέχοντες όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα από 300 – 400ευρώ και πάνω. 
 
    Κινείται η κυβέρνηση λέει ο κος Μπαξεβανάκης σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια και σφιχτές δεσμεύσεις. Μα αυτό δεν το ήξερε, όχι μόνο προεκλογικά αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, όταν  έσπερνε ως συνδικαλιστής σε κοινό σχήμα με συνοδοιπόρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνειδητές αυταπάτες και μιλούσαν για φιλολαϊκό μείγμα διαχείρισης στα πλαίσια της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.  Και τι δεν έλεγαν όπως: «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» ή το άλλο «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Αν κάτι πρέπει να γιορτάζουν είναι η τεράστια ικανότητά τους και τους το αναγνωρίζουμε να βαφτίζουν το «κρέας – ψάρι». Οι τεράστιες υπηρεσίες που πρόσφεραν και προσφέρουν στο σύστημα να βγει αλώβητο από την κρίση του. Να φορτώσει τη χασούρα του στο λαό. Να εναλλάσσει εκ του ασφαλούς το πολιτικό του προσωπικό. Οι κυβερνήσεις να αλλάζουν και η πολιτική και τα μέτρα να μένουν ίδια και χειρότερα.
    Στα θέματα  που συζητήθηκαν για το χώρο της εκπαίδευσης με ήπιο τόνο είναι η αλήθεια προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι η δική του κυβέρνηση επανέφερε τους διαθέσιμους πίσω στην εκπαίδευση αλλά δεν είπε τίποτα για τα τεχνητά πλεονάσματα που δημιούργησαν οι συγχωνεύεις στα ΕΠΑΛ, οι μειώσεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στους υπεύθυνους εργαστήριων που οδήγησαν στα αζήτητα χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμους να συμπληρώνουν σε 4 ή 5 σχολεία. Δεν δεσμεύτηκε αν θα λειτουργήσουν ειδικότητες στη Γ τάξη των ΕΠΑΛ με λιγότερους μαθητές από το ελάχιστο όριο. Στο θέμα της αξιολόγησης είπε ότι αυτή θα προχωρήσει προς το παρόν στη συλλογική της έκφραση (Αυτοαξιολόγηση). Υπερασπίστηκε το νόμο για τη μαθητεία και δεν απάντησε στο αίτημα να μην γίνουν τα σχολεία γραφεία ευρέσεως εργασίας. Για την επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, είπε ότι θα διατεθούν κάποια κονδύλια για το σκοπό αυτό χωρίς να διευκρινίσει αν και ρωτήθηκε ποιο θα είναι το σχέδιο και αν θα εμπλακούν επιστημονικοί φορείς του τόπου π.χ. Πανεπιστήμια. Απάντησε δε και σε άλλες ερωτήσεις που είχαν να κάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, τις αναθέσεις μαθημάτων κ.α. 
 
    Είναι θετικό που ο κλάδος μας στο νομό πήγε στη συνάντηση μαζί του με κοινό Υπόμνημα στη βάση των πραγματικών προβλημάτων, ομόφωνη απόφαση από πολλά σχολεία στο νομό. Ας το κρατήσουμε αυτό διότι είναι ένα βήμα συλλογικής έκφρασης και διεκδίκησης για λύσεις στα προβλήματά μας. Οργανωμένα και μαχητικά να προβάλουμε τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού τις προϋποθέσεις και την κοινωνική δομή που θα τις εκπληρώνει.
 
 Υ.Γ.1   Είναι καιρός με δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, 8 χρόνια μετά την κρίση, με κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να βγάλουμε συμπεράσματα . Να δούμε  κατάματα την αλήθεια. Να συγκρίνουμε τα λόγια με τις πράξεις. Την αλήθεια με το ψέμα. Το λάθος με την προσδοκία ψεύτικων ελπίδων. Το ρεαλισμό με την κοροϊδία. Όλοι τους είναι ένοχοι. Και αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και αυτά που τους στήριξαν και τους στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα και παίζουν το παιχνίδι τους, από τη φασιστική ακροδεξιά μέχρι τους δήθεν άκρο-«αριστερούς» της συμφοράς.
 
Υ.Γ.2  Την πραγματική εξουσία δεν την έχουν αυτοί που έχουν την κυβέρνηση (το πολιτικό προσωπικό) αλλά αυτοί που κατέχουν τα «κλειδιά» της οικονομίας. Αν δεν το κατανοήσουμε αυτό θα είμαστε έρμαιο από τη «Σκύλα» στην «Χάρυβδη», θα μας φταίνε μόνο κάποια πρόσωπα (πολιτικά), κάποιοι μοχθηροί ξένοι που μας έχουν βάλει στο μάτι, ;ίσως και κάποιοι άλλοι και μετά «τούμπαλιν».

Δελτίο Τύπου
   


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.