Γιάννης Σμυρνιώτης: Για να πάμε τον Δήμο Ξανά Μπροστά

Γιάννης Σμυρνιώτης: Για να πάμε τον Δήμο Ξανά Μπροστά

Απρίλιος 24, 2019 - 22:22
16 σχόλια

«Οι δημότες πρέπει να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους»  

Σε πέντε ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Νέα Τρίπολη» για τον Δήμο Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές.

Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε στην 'Εφη Καστραντά για το ψηφοδέλτιό του, αλλά και για τις δημοσκοπήσεις.

Πλησιάζοντας προς τις εκλογές, ποια είναι η αίσθηση που σας έχει δώσει ο κόσμος που συναντάτε; Πιστεύουν ότι αυτές είναι κρίσιμες εκλογές για την πορεία του δήμου;

Δυστυχώς ο Δήμος μας μετά από μία χαμένη πενταετία, αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και ο κόσμος αυτό το αντιλαμβάνεται. Πέρασαν πέντε χρόνια που όχι μόνο δεν μπήκε ούτε ένα λιθαράκι στην πόλη και στα χωριά μας αλλά δυστυχώς δεν συντηρήθηκαν από την νυν δημοτική αρχή ούτε αυτά που είχαμε αφήσει εμείς. Δεν συντηρήθηκαν δρόμοι, δεν συντηρήθηκαν δημοτικά κτίρια και σχολεία, έκλεισαν παιδικοί σταθμοί, σταμάτησαν να λειτουργούν κοινωνικές δομές, σταμάτησε η λειτουργία της τουριστικής επιτροπής, της επιτροπής του Μαλλιαροπουλείου, απαξιώθηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, αγνοήθηκαν έτοιμες μελέτες και εγκρίσεις που είχαμε πάρει για έργα ΕΣΠΑ, έκλεισαν αστυνομικά τμήματα, περιορίστηκε η λειτουργία του 11ου Συντάγματος και πολλά ακόμα τραγικά λάθη που χρειάζονται ώρες ατελείωτες για να τα αποτυπώσουμε.

Όλα αυτά ο κόσμος τα βλέπει και ζητά απεγνωσμένα να γίνει κάτι, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα.

Καθημερινά με πλησιάζουν συνδημότες μας και με αγωνία με ρωτούν για την πορεία αυτού του τόπου. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτές οι εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του Δήμου Τρίπολης και γι' αυτό οι δημότες πρέπει να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους  να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτές τις εκλογές και να κρίνουν αντικειμενικά του υποψηφίους, να μην παρασυρθούν από υποσχέσεις  που εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα, να μην παρασυρθούν από λασπολογία και να εμπιστευθούν ανθρώπους που έχουν δώσει δείγματα γραφής, που έχουν αποδείξει ότι  ξέρουν και μπορούν να κάνουν έργα και αλλαγές σ’ αυτόν τον τόπο, ώστε να πάει ξανά μπροστά. Γιατί οι δοκιμές αποδείχθηκε ότι  μπορούν να καταλήξουν σε δοκιμασίες, με την επιδείνωση όλων των παραμέτρων της λειτουργίας ενός δήμου, την αποδιοργάνωσή του.

Ολοκληρώνοντας το ψηφοδέλτιό σας, θα θέλαμε να μας πείτε με ποια κριτήρια επιλέξατε τα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν τη δική σας δημοτική παράταξη.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας αυτή τη στιγμή στο Δήμο Τρίπολης, όχι μόνο για τα προβλήματά του αλλά και για το μέλλον του, είναι να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να απορρίψουμε το «εγώ» και να αναδείξουμε το «εμείς». Το κάνουμε πράξη με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας.

Άνθρωποι απ’ όλες τις παρατάξεις, διαφορετικών ιδεολογιών, διαφορετικών επαγγελμάτων, διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών τάξεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους, για πρώτη φορά, μαζί μας.

Στο πλέον πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που το 70% των υποψηφίων λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον τόπο τους. Μεταξύ αυτών και έμπειρα στελέχη, έτσι πετυχαίνουμε το πάντρεμα του παλιού με του νέου, την πείρα με τις φρέσκες ιδέες και τον ενθουσιασμό για το κοινό καλό. Σε ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς με δημότες που ζουν τα προβλήματα και αγωνιούν για την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Από οκτώ εκλογικές περιφέρειες που θα λειτουργούν ως οκτώ μικροί δήμοι. Για να αποκεντρώσουμε τον Δήμο και να γίνουμε αποτελεσματικοί. Όλοι μαζί, πέρα από κόμματα, πάνω από ιδεολογίες, φτιάχνουμε μια δυνατή ομάδα για να πάμε τον Δήμο Ξανά Μπροστά.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε για τον δήμο της Τρίπολης, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι εσείς θα είστε ο επόμενος δήμαρχος, ανεξάρτητα, όμως από το τι θα ψηφίσουν. Ποια η γνώμη σας γενικά για τις δημοσκοπήσεις και για ποιο λόγο πιστεύεται ότι οι δημότες θωρούν ότι εσείς θα εκλεγείτε δήμαρχοςς

Το πραγματικό γκάλοπ γίνεται στις κάλπες την ημέρα των εκλογών και καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας και στα χωριά μας. Τα αποτελέσματα των γκάλοπ είναι σχετικά και υπάρχει ιία ολόκληρη επιστήμη πίσω από αυτά για το πώς αναλύονται και  τι ερωτήσεις εξυπηρετούν κάθε φορά. Είναι γεγονός ότι στην ερώτηση «ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος» οι δημότες επιλέγουν την παράταξή μας. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για εμάς και δικαίωση ταυτόχρονα, διότι αποδεικνύει ότι ο κόσμος δοκιμάζοντας την πενταετία που πέρασε μια καταστροφική για τον τόπο μας διοίκηση από μια δημοτική αρχή που ουσιαστικά ήταν απούσα, αναγνωρίζει το έργο μας, αναγνωρίζει το πραγματικό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον μας για τον Δήμο και επιθυμεί να γίνει όχι μόνο μια επανεκκίνηση όλων αυτών που είχαμε φτιάξει, αλλά επιθυμεί να φύγουμε ξανά μπροστά σε νέες ευκαιρίες που ανοίγονται για τους δημότες και την περιοχή μας. Αυτή λοιπόν η προτίμηση του κόσμου αποτελεί για εμάς  μεγάλη ευθύνη, την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε .

Η υπόθεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το αν αυτό υποβαθμιστεί, απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη. Ποια η δική σας θέση στο ζήτημα;

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο απούσα είναι η δημοτική αρχή όχι μόνο από την καθημερινότητα, αλλά και από τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίζονται σε αυτόν εδώ τον τόπο. Εάν υποβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αυτό θα είναι τραγικό για την πόλη μας. Τα Πανεπιστήμια είναι ζωντανά κύτταρα που δίνουν ζωή σε μια πόλη. Πρώτη η παράταξή μας αντιλήφθηκε το έγκλημα που συντελείται για την πόλη μας και αναδείξαμε το θέμα ψηλά, ώστε να ενωθούν όλες οι δυνάμεις αυτού του τόπου, πέρα από πολιτικές αντιπαραθέσεις, γιατί πιστεύουμε ότι σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Η θέση η δική μας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να αποκτήσει επιτέλους Πολυτεχνική Σχολή, με πρώτο τμήμα της αυτό της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών που πληροί όλα τα κριτήρια. Οτιδήποτε άλλο θα φέρει σταδιακά την απαξίωσή του. Σε αυτό επιμένουμε και πρέπει να επιμείνει και ο σημερινός δήμαρχος για να μη γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και βρεθούμε σε καταστάσεις παλιότερες όπως ήταν η κατάργηση του Παιδαγωγικής Ακαδημίας .

Τη Μ. Πέμπτη η εκπομπή του Τέλογλου στον Σκάι θα παρουσιάσει τον «Πόλεμο των πόλεων», 4 πόλεις, δύο που αναπτύχθηκαν την περίοδο της κρίσης και 2 που υποβαθμίστηκαν. Επισκέφθηκε Τρίπολη, Καλαμάτα, Βόλο και Τρίκαλα. Ποια θέση πιστεύετε ότι έλαβε η Τρίπολη και αν πιστεύετε ότι η Τρίπολη έχει λάβει αρνητική δημοσιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο. Πώς θα το αντιστρέψετε αυτό, αν αναλάβετε τον Δήμο;

Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα ότι η Τρίπολη βρίσκεται στις πόλεις με τις μικρότερες αποδόσεις και λαμβάνει αρνητικές κριτικές. Αυτός είναι και ο λόγος που όλη αυτή την πενταετία που πέρασε, κάναμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, προσφέραμε στον νυν δήμαρχο και τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, ώστε να μην φτάσει ο δήμος εδώ που έφτασε. Δυστυχώς, βλέπαμε αυτή την πτωτική πορεία και καθημερινά το επισημαίναμε και προσφέραμε τη βοήθειά μας, αλλά χωρίς ανταπόκριση από τους διοικούντες. Εάν οι δημότες μας μάς επιλέξουν, δεσμευόμαστε ότι στην επόμενη εκπομπή που θα κάνει ο κ. Τέλογλου η Τρίπολη θα ανήκει στην κατηγορία των δύο καλύτερων πόλεων. Έχουμε αποδείξει ότι και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να πάμε την Τρίπολη ξανά μπροστά.

Μην ξεχνάτε ότι το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου η κατάσταση ήταν εξίσου τραγική με τη σημερινή. Δεν υπήρχαν πάλι δρόμοι, δεν υπήρχαν παιδικές χαρές, η πλατεία Άρεως ήταν σκαμμένη επί δύο χρόνια, δεν υπήρχε όραμα, βρίσκονταν τα πάντα σε τέλμα.

Με όραμα, σχέδιο και πολλή δουλειά βγάλαμε το νΔήμο από αυτό το τέλμα και βάλαμε γερά θεμέλια.

Πάνω σε αυτά τα θεμέλια πατάμε και δημιουργούμε πάλι, μαζί με άξιους συνεργάτες μας, ένα πλήρες, ρεαλιστικό, στοχευμένο  και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα διαμορφωμένο μαζί με τους δημότες, εκμεταλλευόμαστε χρηματοδοτικά εργαλεία που «λιμνάζουν» σε ευρωπαϊκά ταμεία, αξιοποιούμε και το ανθρώπινο δυναμικό από την Αρκαδία διαπρέπει στο εξωτερικό, αναδεικνύουμε την αξία και τον πλούτο αυτού του τόπου.


16 Σχόλια

Για να πάμε το Δήμο ξανά μπροστά Γιάννη, θα ψηφίσουμε τον Κώστα Τζιούμη. Ούτε εσένα, ούτε τον Παυλή και, πολύ περισσότερο, τον τυχάρπαστο Τσιαμούλο. Σας ξέρουμε καλά όλους τί καπνό φουμάρετε, γι' αυτό αυτή τη φορά θα δώσουμε την ευκαιρία στο Τζιούμη. Ο Δήμος δεν πάει μπροστά με γουρουνοπουλάδες (ξέρεις εσύ), ανθρώπους του υποκόσμου και διάφορους άλλους τέτοιους που ούτε το στόμα τους δεν μπορούν να ανοίξουν χωρίς να εκσφενδονίζουν τούβλα. Διερωτώμαι ποιος είναι αυτός που σε συμβουλεύει να κάνεις τέτοιες επιλογές. Σε έχει καταστρέψει τελείως...

Ο Τζιουμης δεν περνάει ούτε στο β γύρο .. τον περασε και ο Νικόλας αδερφέ .. Σε άλλη πόλη ζεις ? (Για τον κολλητό Παρά δεν μιλάει κανεις ε ? ) Δυστυχώς κανένας απο τους υποψήφιους δεν είναι καλός . Κρίμα για την Τρίπολη.

Φίλε για κοίτα το ψηφοδέλτιο του Τζιούμη και μίλα μετά για υπόκοσμο. Αυτός έχει μαζέψει όλους τους υπόδικους και όλους τους παλιούς του Κοτσιάνη που έκαναν αρπαχτές . Μην μπερδεύεσαι ο κόσμος τουλάχιστον δεν μπερδεύεται και βλέπει και καταλαβαίνει... Ο Κωστάκης δεν είναι το νέο , είναι το παλιό, το πολύ παλιό..... 18 χρόνια είναι στο δήμο να μας πει τι έκανε....

Τάσο υπόκοσμος εισαι εσυ και όλη σου η οικογένεια. Αν είχες το θάρρος θα έβγαινες να μιλήσεις επώνυμα. Αλλά φοβάσαι τα ίδια έκανε κι ο αρχηγός σου και μετά υπέγραφε δηλώσεις μετανοίας. Λαμόγια σας ξέρει όλη η κοινωνία

ΠΟΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΠΙ ΚΟΤΣΙΑΝΗ; ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΕΡΑ

Μετά τον Παπαθεοφάνη βάλε και τη Ρούλα για την ποσόστωση. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει πλέον το κώλυμα του Νόμου, ως υπάλληλος του Δήμου, για το ποινικό βέβαια δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

@Anonymous 18:15 Εσύ τώρα γιατί τσιτώθηκες ρε μανούλα; Εσύ είσαι αυτός που έκανε τις αρπαχτές;

Ο Τζιούμης Δήμαρχος μπάφους πίνεις??Με τον ** και το σκάνδαλο ,με όλα αυτα που ακούγονται ...είναι πολύ πίσω ...και ο Σμυρνιωτης έχει πέσει χαμηλά

Δηλώσεις μετανοίας δήλωσαν όσοι πέταξαν λάσπη στο Σμυρνιώτη στις προηγούμενες εκλογές και βρέθηκαν μπροστά στη δικαιοσύνη να απολογούνται και να ζητούν συγνώμη.

Ο Σμυρνιώτης είναι και το δικαιούται άλλωστε να είναι πρώτος και να βγει. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται το τόπος μας , με ήθος και ικανότητες να αλλάξουν την πόλη.

14:23 Ή δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα ή δεν στά'πανε καλά ή δεν θέλεις να το πιστέψεις. Με δημοσκόπηση να δείχνει το Τζιούμη 25% και τον Τσιαμούλο στο 10%, κάτι δεν βλέπεις καλά μάλλον. Και μην ακούσω τα περί πειραγμένης δημοσκόπησης, γιατί δεν υπάρχει καν ως δικαιολογία, για το λόγο ότι καμία δημοσκοπική εταιρεία με κύρος (όπως π.χ. η RASS που έκανε τη δημοσκόπηση) δεν παίζει τον κ@λο της με αλλοιωμένα αποτελέσματα. Και στην τελική, δεν έχουμε δει καμία άλλη δημοσκόπηση από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι πειραγμένη. Γιατί δεν βγάζουν τις δικές τους; Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό, πάντως...

Η Τρίπολη ξανά μπροστά με τον ** το γνωστό, που ήταν ο υβριστής σου και της γυναίκας σου Γιάννη ; Πας καλααα

Ακόμα και αυτός κατάλαβε τι φούμαρα πουλάγανε τα καταδικασμένα και προσφάτως απολυθέντα πρώην παπαγαλάκια του Μήτσου που βρήκαν στέγη στο Τζιούμη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΒΛΑΣΗ,ΠΑΥΛΗ, ΚΑΙ ΤΖΙΟΥΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε έναν μήνα θα ξέρουμε . Ο καθένας βλέπει τα πράγματα απο την δικιά του οπτική γωνία. Θα δούμε στο τέλος ποιος είχε δίκιο τελικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.