Γιάννης Σαμπράκος: Έτσι θα πάει η Τρίπολη Ξανά Μπροστά (pics)

Γιάννης Σαμπράκος: Έτσι θα πάει η Τρίπολη Ξανά Μπροστά (pics)

Μάιος 21, 2019 - 18:27
2 σχόλια

Ο κ. Γιάννης Σαμπράκος, πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συμπαρατάσσεται με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τη «Νέα Τρίπολη» και εξηγεί σε συνέντευξή του στο ArcadiaPortal.gr γιατί κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, μιλά για το όραμα της παράταξής του και υπενθυμίζει ότι κατά την προηγούμενη θητεία είχε γίνει έργο στον Δήμο Τρίπολης, το οποίο, εφόσον οι πολίτες την εμπιστευθούν ξανά, θα συνεχίσει.

Γιατί με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και τη «Νέα Τρίπολη»;

Mε το Γιάννη Σμυρνιώτη ήμασταν μια ομάδα που καταφέραμε να κάνουμε έργο ορατό για το δήμο μας. Αναπλάσαμε το κέντρο της πόλης. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις δομές του νέου Δήμου μέσα σε χρόνο ρεκόρ και αξιόπιστα. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρήματα και κατασκευάσαμε νέα σχολικά κτίρια. Καταφέραμε να βάλουμε το Δήμο Τρίπολης στο τουριστικό χάρτη της Ελλάδας με κινήσεις συντονισμένες και εξωστρεφείς. Στηρίξαμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου.

Αναδείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου με κοινωνικό οδοντιατρείο, ιατρείο και παντοπωλείο. Για όλα τα παραπάνω και γι αυτά που μπορούμε και ξέρουμε να κάνουμε είμαι μαζί του με έναν άνθρωπο γνώστη, διαλλακτικό, αποφασιστικό, ανοικτό στις νέες ιδέες, στις νέες τεχνολογίες στην επικοινωνία με τον πολίτη. 

Έχετε διατελέσει αντιδήμαρχος Τρίπολης, οπότε γνωρίζετε πολύ καλά τα της διοίκησης του Δήμου. Θα θέλαμε να μας πείτε, με την πείρα που έχετε, σε ποια σημεία θεωρείτε ότι η νυν δημοτική αρχή δεν λειτούργησε σωστά και αν υπάρχουν κάποια θετικά στη διοίκηση του Δήμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αποτυχία της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής πιστεύω ότι έρχεται από το μη σωστό συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμος μας έχει εξαίρετους υπαλλήλους γνώστες των θεμάτων της αρμοδιοτητάς τους , αλλά θέλει συνεργασία και έμπνευση στο όραμα και στους στόχους που θέτει η κάθε δημοτική αρχή.

Η αιρετή διοίκηση έχει την ευθύνη του συντονισμού και όχι να επεμβαίνει «ψηφοθηρικά» στις καθημερινές λειτουργίες των υπηρεσιών δημιουργώντας προβλήματα αντικαταστόντας ακόμα τις υπογραφές των διευθυντών με αυτές των αιρετών. Ο τρόπος λειτουργίας λίγο πολύ είναι ο ίδιος με αυτόν που αφήσαμε εμείς και για τον οποίο είχαμε κατηγορηθεί έντονα τότε από την αντιπολίτευση και επομένως δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη αλλαγή για να σας πω κάτι πιο θετικό που έγινε στα τελευταία πέντε χρόνια.

Ως πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, έχετε επισημάνει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των επαγγελματιών και των φορέων προκειμένου να γνωρίσει η πόλη μας, αλλά και η Αρκαδία, τουριστική ανάπτυξη. Πώς ο Δήμος μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος, τι εργαλεία μπορεί να προσφέρει ώστε να ευοδωθεί αυτός ο στόχος;

Ο Δήμος πρέπει να επανασυστήσει την τουριστική επιτροπή που εμείς φτιάξαμε πρώτη φορά  μαζί με τους παραγωγικούς φορείς (Ξενοδόχους-Επιμελητήριο-Επαγγελματίες εστίασης κ.λπ) και να συντάξει ένα μακρόπνοο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της αρμοδιοτητάς του καθώς και ένα πλάνο δράσεων ανά έτος. Αυτό το πλάνο πρέπει να βρίσκετε σε συνεργασία με τα πλάνα της περιφέρειας προκειμένου να μην υπάρχουν συγκρουόμενες απόψεις και δράσεις καθώς και συγχρηματοδότηση του πλάνου και των δράσεων. Αυτό το συντονισμό υποχρεούται ο Δήμος με τις υπηρεσίες του να αναλάβει που είναι ο θεσμικός ρόλος του. Επίσης το τουριστικό site  ‘TRAVEL TRIPOLIS’ που εμείς δημιουργήσαμε πρέπει να αναπτύσσεται διαρκώς να ενημερώνεται και να έχει συνεχή  παρουσίαση στο διαδίκτυο.

Εδώ θα ήθελα να προτείνω το εξής: Οι τέσσερεις δήμοι  της Αρκαδίας μαζί με το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια, Ξενοδόχους να συστήσουμε ένα «διευθυντήριο» που θα σχεδιάζει και θα εκτελεί μελέτες, δράσει προβολής και εκδηλώσεις σχετικά με την Τουριστική Ανάπτυξη της Αρκαδίας. 

Ως υπεύθυνος στη θητεία σας για την πολεοδομική οργάνωση της πόλης και του χωροταξικού σχεδιασμού του Δήμου τι προτείνεται και τι πρέπει να γίνει;

Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η Περιφερειακή οδός της πόλης μας προκειμένου να δημιουργηθεί η εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία της που έχει ήδη φτάσει στα όρια της. Δεύτερον άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος στάθμευσης με δημιουργία χώρων στάθμευσης έτσι όπως έχει ήδη μελετηθεί και από την δική μας δημοτική αρχή και από την υπάρχουσα. Τρίτον ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων, δημιουργία νέων πεζόδρομων και βελτίωση των οδών κυκλοφορίας. Τέταρτον Αρχιτεκτονική ανάπλαση των εισόδων της πόλεως.

Εφόσον εκλεγείτε, σε ποιον τομέα θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε;

Οι τομείς τους οποίους γνωρίζω και θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ είναι:  

α)Η πολεοδομική οργάνωση της πόλης και των οικισμών, η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η σύνταξη νέου Χωροταξικού για το σύνολο του Δήμου. Οι αναπλάσεις και η ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος, η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πράσινων σημείων και διαδρομών περιπάτου και άθλησης.
β)Η Τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας.   

Πιστεύετε ότι η απλή αναλογική θα φέρει συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο επ' ωφελεία του Δήμου;

Η απλή αναλογική είναι νέο σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου και πρέπει όλοι να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, με συνεργασίες επί ενός πλένου στρατηγικής δράσης και όχι με την λογική των προσωπικών φιλοδοξιών. Όλοι που θα εκλεγούν θεωρώ ότι θέλουν το καλλίτερο για τους συντοπίτες μας και την περιοχή και βάση αυτού θα πρέπει να δράσουμε, και αφού συμφωνηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης και ανάπτυξης θα πρέπει να εργαστούμε για την υλοποίηση του χωρίς ίντριγκες και κολλήματα.

Δεν αντέχει ο Δήμος μας άλλοις πειραματισμούς, θέλει σοβαρότητα, όραμα και κυρίως ανθρώπους με γνώση και όρεξη για δράση. 


2 Σχόλια

Λοιπον Γιαννη για να παει μπροστα η Τριπολη πρεπει να γκρεμιστει η μιση πολη και να χτιστει παλι με σχεδιο !! Να εποικιστει η πολη με κατοικους τουριστικων περιοχων και οι ντοπιοι αγριανθρωποι να μεταφερθουν πισω απο την Πιανα στα ορη στα αγρια βουνα.

Απόλυτα σωστό. Που είναι η παλιά Τρίπολη? πουθενα. Τη κουλτούρα της παλιανθρωπος όλοι πρώτοι. Κατηγορίες και κουτσομπολιά του καφενείου θαψιμο ο ένας στον άλλον. Δε πάει μια πόλη μπροστά έτσι. Οι γνήσιοι Τριπολίτης είναι είδος προς εξαφανιση

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.