Γιάννης Καστρίτης: «Η φιλοσοφία παραμένει ίδια»

Γιάννης Καστρίτης: «Η φιλοσοφία παραμένει ίδια»

Μάιος 23, 2015 - 11:07
0 σχόλια

Αρκαδικός γράφει ιστορία και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Α1. Η ομάδα της Τρίπολης τερμάτισε στην δεύτερη θέση της Α2 κι έτσι ακολούθησε την Καβάλα στα "μεγάλα σαλόνια". Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καστρίτης, φέρει μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας, όμως μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) εξήγησε γιατί τον λόγο που δεν υπάρχουν "προσωπικές φιλοδοξίες στο επάγγελμα του προπονητή".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης

Για την πίεση που υπήρχε όλη τη σεζόν από τον τίτλο του φαβορί και πως την διαχειρίστηκε

"Νομίζω ότι σε καμία φάση της χρονιάς δεν νιώσαμε την πίεση του φαβορί και θεωρώ πως αυτό ισχύει για όλους μέσα στην ομάδα (παίκτες, προπονητές, διοίκηση). Όλοι γνωρίζαμε το στόχο της ανόδου που είχαμε θέσει εξ' αρχής κι έχοντας αυτό στο μυαλό μας πορευτήκαμε όλη τη σεζόν. Από εκεί κι έπειτα κοιτάζαμε τα παιχνίδια ένα-ένα ξεχωριστά και μας ενδιέφερε να πηγαίνουμε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε εβδομάδα. Η ποιότητα και η εμπειρία των παιδών, καθώς κι η στάση της διοίκησης καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς συντέλεσαν στο να αποφορτιστούμε από την λεγόμενη "κακή πίεση"".

Για τις σκέψεις που υπάρχουν για την Α1 και αν έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός

"Το σκεπτικό και η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει το ίδιο για πολλά χρόνια κι έτσι θα πορευτούμε και την επόμενη σεζόν. Σταθερά βήματα και μετρημένες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, μέχρι εκεί που επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Οφείλουμε να παραμείνουμε ταπεινοί και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά για τη νέα πρόκληση της Α1, καθώς οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και εντελώς διαφορετικές.
Σε επίπεδο σχεδιασμού, ήδη έχουν ξεκινήσει από τη διοίκηση οι διεργασίες για το γηπεδικό και τη σύσταση της Κ.Α.Ε.".

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, καθώς μέσα σε 3 χρόνια ως head coach έφερε τον Αρκαδικό στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του

"Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμο να κάνουμε λόγο για προσωπικές φιλοδοξίες στο επάγγελμα του προπονητή, από τη στιγμή που πρόκειται για μία 100% ομαδική δουλειά που στηρίζεται στις συνεργασίες. Οι προσωπικοί στόχοι κάθε χρονιάς ταυτίζονται απόλυτα με τους εκάστοτε στόχους της ομάδας. Αισθάνομαι πολύ τυχερός κι ευλογημένος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία από τους ανθρώπους του Αρκαδικού και μπορώ να βρίσκομαι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και το κυριότερα ανάμεσα σε ένα γκρουπ εξαιρετικών ατόμων (διοίκηση, συνεργάτες, παίκτες) που κάνουν την καθημερινότητα πολύ συναρπαστική. Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε και το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να μαθαίνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι με στόχο να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για το σύνολο".

Από: sepk.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.