Γιάννης Φλέσουρας: Στόχος μας η αλλαγή των δεδομένων γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα (pics)

Γιάννης Φλέσουρας: Στόχος μας η αλλαγή των δεδομένων γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα (pics)

Μάιος 21, 2019 - 10:00
2 σχόλια

Υποψήφιος με τον Νίκο Τσιαμούλο ο Γιάννης Φλέσουρας

Με την παράταξη «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» με επικεφαλής τον Νίκο Τσιαμούλο, θα διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον του δήμου Τρίπολης ο κ. Γιάννης Φλέσουρας.

Ο κ. Φλέσουρας στην ακόλουθη συνέντευξη του στο ArcadiaPortal.gr μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους εφόσον εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να αλλάξει επίπεδο και αυτό μπορεί να γίνει με το να αλλάξουν τα δεδομένα.

Για  πρώτη φορά θέτετε τον εαυτό σας, στην κρίση των δημοτών και είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα» και με τον Νίκο Τσιαμούλο. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσετε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο;

Συμμετέχω για πρώτη φορά και διεκδικώμια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, οδηγούμενος από την αγάπη μου για την πόλη και την περιοχή. Θέλω και αξιώνω Δήμος μας να είναι πρωταγωνιστής εξελίξεων, και δράσεων να αποτελέσει δήμο πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας εκμεταλλευόμενος τηνθέση του στο κέντρο της Πελοποννήσου, με μόλις μιάμιση ώρα απόσταση από την Αθήνα,εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και όχι την σημερινήαπαξιωτική εικόνα που έχει.

Συντάχθηκα με τον Νίκο Τσιαμούλο και τον συνδυασμό «Τρίπολη Αλλάζουμε τα δεδομένα», αφενός μεν γιατί ο επικεφαλής μας είναι ένας νέος άνθρωπος της αγοράς και της επιχειρηματικότηταςμε όραμα και σχέδιο για την πόλη μας, με έντονη δράση στα κοινά και με καθαρό πρόσωπο, αφετέρου δε γιατί στο ψηφοδέλτιό μαςσυμμετέχουν πολίτες καταξιωμένοι στο χώρο τους,με καθαρό σημείο αναφοράς στην κοινωνία, νέοι και άφθαρτοι, με όρεξη,και διάθεση για προσφορά έτσι ώστε ο δήμος μας να αναστηθεί και να λάβει την θέση που πραγματικάτου αξίζει.

Ως πρωτοεμφανιζόμενος στον πολιτικό στίβο, θα θέλαμε να μας δώσετε τις εντυπώσεις σας από την προεκλογική περίοδο.  Πώς η οικογένεια και οι συμπολίτες σας έλαβαν την απόφαση σας να μετέχετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου;

Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω,αξιόλογους ανθρώπους τόσο συνυποψήφιους όσο και ενεργούς πολίτες, να μοιραστώ μαζί τους την αγωνία, τα προβλήματα που έχουν καθηλώσει τον Δήμο μας να ακούσω προτάσεις, να συζητήσουμε λύσειςκ.λ. Αυτό πιστέψετε με είναι ένα πρωτόγνωρο και όμορφο συναίσθημα.

Η προεκλογική περίοδος τουλάχιστον έως τώρα εξελίσσεται κατά την άποψη μου ομαλά. Η καθημερινή αντιπαράθεση με συνυποψήφιους άλλων παρατάξεων γίνεταιστην βάση αντιμετώπισης των συσσωρευμένων προβλημάτων του Δήμου και τους τρόπους επίλυσης τους.

Βέβαια η κάθε παράταξη έχει το δικό της παρελθόν τις δικές της προτάσεις, τους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές και οι οποίες τίθενται στην κρίση των πολιτών. Στην πόλη και την κοινωνία της γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Τελευταία κρούσματα δημοσιευμάτων, αντεγκλήσεων,μηνύσεων κ.λ. τόσο προσωπικά όσο και ως παράταξη δεν μας αγγίζουν και δεν είμαστε σύμφωνοι.

Όσον αφορά την οικογένεια, τους συγγενείς , τους φίλους και τον περίγυρο μου καταρχάς αφού τους έπεισαότιτο τι θέλεις και ανακατεύεσαιδεν πρέπει να είναι κυρίαρχη αντίληψη και ότι η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να αποτελεί υποχρέωση με στηρίζουν ολόψυχα και αποφασιστικά.

 Ως πολίτης, θα θέλαμε να μας πείτε τι θα θέλατε να αλλάξει στον Δήμο Τρίπολης και πώς θα συμβάλλετε εσείς σε αυτό, εφόσον εκλεγείτε.

Στο Δήμο και τα χωριά μαςδυστυχώς πρέπει να αλλάξουν πολλά. Δεν θα έπρεπε αυτή τη χρονική περίοδο να ασχολούμεθαμε λακκούβες, φωτισμό, σήμανση, αγροτική, κοινοτική οδοποιία, αδέσποτα κ.λ.Αυτά είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να έχουνεπιλυθεί , αφού ήδη ο δημότης επιβαρύνεται με φόρους και τέλη για αυτά, έτσι ώστε η πόλη να έχει αλλάξει επίπεδο.

Ως παράταξη έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αλλαγή αυτού του επιπέδου του Δήμου μας το οποίο έχει κατατεθεί υπόψη των πολιτών καιτο επικοινωνούμε στις περιοδείες μας στις γειτονιές, τα χωριά, τα καταστήματατους χώρους εργασία τωνσυμπολιτών μας και σας πληροφορώ ότι τυγχάνει αποδοχής.

Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμεκαι όταν η παράταξη μαςκληθεί με την ψήφο των πολιτών να διοικήσει το δήμο και εγώ προσωπικά θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση της πρότασής μας.

 Ποιο το όραμα σας για την Τρίπολη και τα χωριά μας, έτσι ώστε αυτά να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει;

Το όραμα μου για την Τρίπολη και τα χωριά μας συνοψίζεται στο πρόγραμμα δράσης της παράταξης το οποίο είναι στην διάθεση των πολιτών .

Πριν 2 χρόνια καταθέσαμε πρόγραμμα δράσης - απολογισμός2014-2018( τονίζω δε ότι είμαστεη μοναδική παράταξη που έχει επιχειρήσει κάτι ανάλογο) και στα οποία και εγώμε τις όποιεςγνώσεις μου συνέβαλλα για την διαμόρφωσή τους.

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Τσιαμούλοςείναι ένας άνθρωποςπου ακούει, συμβουλεύεται και λειτουργεί ομαδικά με στόχο την αλλαγή των δεδομένων στο Δήμο, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτεραόπως είναι και ένα από τα κύρια μηνύματα της εκστρατείας μας.

Το πρόγραμμα μας λοιπόν έχει μεταξύ άλλων και τους παρακάτω άξονες:

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. Νοικοκύρεμα και νέο μοντέλο διοίκησης, με την εφαρμογή  κανόνων διαφάνειας, μείωση της γραφειοκρατίας, καλύτερη  εξυπηρέτηση των δημοτών, ψηφιακή κοινωνία, την δημιουργία ομάδων εθελοντών σε όλα τα επίπεδα δηλ. σχολεία, συλλόγους , κοινωνικές ομάδες κ.λ. Καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων  για σοβαρά θέματα του Δήμου και των χωριών μας.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΖΩΗΣ.

Απορρίμματα και περιβάλλον, με αποτελεσματική διαχείριση τους  και σεβασμό στο περιβάλλον. Έχουμε ήδη καταθέσει  από 2016 ολοκληρωμένη μελέτη , και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό,  σε ημερίδα η οποία παρουσιάστηκε  στο πνευματικό κέντρο του Δήμου μας

Καλύτερη πόλη. Συγκοινωνιακή μελέτη, χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακή και οδική σήμανση που σήμερα είναι ανύπαρκτα και δυσκολεύουν την ζωή των δημοτών και των επισκεπτών, μελέτες για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων , μελέτες για την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων της Τρίπολης και των χωριών  με νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας με οικονομικό όφελος και αισθητικό αποτέλεσμα.

Καλύτερα χωριά. Σε συνεργασία με τους νέους ανεξάρτητους προέδρους  θα προβούμε στην προτυπωμένη ομοιόμορφη σήμανση στις εισόδους των χωριών, την διάνοιξη  και συντήρηση  κοινοτικών και αγροτικών οδών την καθαριότητά τους, δωρεάν internet σε όλα τα χωριά .

Θεσμοθετημένη παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου στις έδρεςτων τέως Δήμων με την παρουσία τωνπροέδρων για τον καθορισμό δράσεων με βάση τις ανάγκες των χωριών τόσο προγραμματικά όσο και απολογιστικά.

Στα χωριά μας αξίζει κάτι καλύτερο από την  παροχή « γουρουνοπούλας και μπύρας» στα πανηγύρια

Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο με το πρόγραμμα μας αλλά αυτοί είναι ορισμένοι άξονες άμεσης προτεραιότητας.

Ύστερα από την συνταξιοδότηση σας αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις αγροτικές εργασίες, αξιοποιώντας την πατρική περιουσία στο χωριό σας, τα Πηγαδάκια Αρκαδίας. Πώς είναι η καθημερινότητα ενός αγρότη στον δήμο της Τρίπολης και πώς η δημοτική αρχή μπορεί να υποστηρίξει αυτούς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα; Κατά την γνώμη σας η αγροτική παραγωγή μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία του δήμου;

Προερχόμενος απόαγροτική οικογένεια η απόφαση μου να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα ήταν συνειδητή. Μοιράζομαι με τους αγρότες,που καθημερινά σχεδόν συναναστρέφομαι, τη χαρά της δημιουργίας παράλληλα με τις αγωνίες τον μόχθοκαι τον αγώνα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η καλλιέργεια, γιατί είναι θέμα επιβίωσης γι’αυτούς.

Νοιώθω ,αφουγκράζομαι και μοιράζομαι το γεγονός ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας είναι σε πολλές περιπτώσεις μόνοι τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γι’ αυτό λοιπόν το λόγο θα δημιουργήσουμε στο δήμο, Γραφείο Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης,αξιοποιώντας τα ικανά στελέχηπουδιαθέτει σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας, τους γεωτεχνικούς, τους γεωπόνους, τους επαγγελματίες του είδους , τις ομάδες και παραγωγών και κτηνοτρόφων, για την ενημέρωση, καθοδήγηση και αξιοποίηση των χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων με απώτερο στόχο την ανάδειξητων πραγματικά ποιοτικών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων της αρκαδικής γης, με μεγιστοποίηση του οικονομικού αποτελέσματος για τους εμπλεκόμενους.

Την αξιοποίηση του προγράμματος ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ, σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς με σκοπό ενδεικτικά την:

Μείωση κόστους παραγωγής.
Ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.
Μείωση κινδύνων για το περιβάλλον και τον άνθρωπο: Βιολογική ανισορροπία, λειψυδρία και ερημοποίηση που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη, εντατική γεωργία.
Προστιθέμενη αξία στο προϊόν: Καλλίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά  και συνεπώς  καλλίτερες τιμές .

Αυτά είναι κατά την άποψη μου τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να γίνου άμεσα.

Δε συζητώ βεβαία για τα  αυτονόητα  ότι δηλαδή  η αγροτική οδοποιία  και η προσβασιμότητα  δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν, αλλά σήμερα είναι από τα κυριότερα προβλήματα των χωριών μας.         

Ποιο το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο που θα προσέλθει στις κάλπες στις 26 Μαΐου;

Καλώ τους συμπολίτες μας να προσέλθουν μαζικά στις επικείμενες  εκλογές. Πρέπει  οι πολίτες να επιλέξουν  με γνώμονα τις θέσεις των παρατάξεων  και των προσώπων  που συμμετέχουν σε αυτές.

Ζητώ να με εμπιστευθούν  και να μου δώσουν την δυνατότητα  να ανταποκριθώ  στις προσδοκίες τους.

Τα λάθη και οι αδυναμίες των προηγούμενων  Δημοτικών αρχών θα πρέπει να γίνουν οδηγός  αποφυγής και μη επανάληψης ,έτσι ο Δήμος να αλλάξει επίπεδο, να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε  καλύτερα.


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.