Γιάννης Ασημακόπουλος: Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί...

Γιάννης Ασημακόπουλος: Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί...

Σεπτέμβριος 19, 2014 - 11:56
0 σχόλια

Συνήθως σε κάθε νεοεκλεγμένη αρχή, όποια και να είναι αυτή, δίνεται ένα χρονικό διάστημα ανοχής μέχρι να εγκλιματιστεί στο περιβάλλον των νέων της καθηκόντων και μετά ασκείται η όποια κριτική. Όμως πάντα υπάρχουν όρια. Δεν μπορεί μια νέα δημοτική αρχή να πάρει το μαγικό ραβδί και να κάνει θαύματα. Όμως από την άλλη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από τη αποδεκτή αδυναμία του προέδρου του Δ.Σ. –προφανώς λόγω απειρίας- να διαχειριστεί τη συνεδρίαση, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, έστω και ως «λάθος εκ παραδρομής», το ότι γράφτηκε άλλο αντί άλλου θέματος στην ημερήσια διάταξη. Αλλά και η επιμονή της πλειοψηφίας να συζητήσει το δεύτερο θέμα, προφανώς δεν έγινε από απειρία.

Η προσπάθεια κάποιων «έμπειρων» στελεχών της πλειοψηφίας, που με αυθαίρετες και οργίλες παρεμβάσεις αφήναν να πλανάται αόριστα η απειλή του τύπου, «πρόσεξε τι θα πεις…», διαμορφώνοντας ένα κλίμα φόβου και αυτολογοκρισίας μεταξύ των μελών των αντιπολιτεύσεων, προφανώς δεν έγινε από απειρία.
Ο συστηματικός αποκλεισμός των αντιπολιτεύσεων από διάφορες επιτροπές, διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων, που προφανώς αφήνουν τις αντιπολιτεύσεις σε «βαθιά σκοτάδια», μάλλον δεν έγινε από απειρία.

Τα «λάθη εκ παραδρομής», οι τακτικισμοί και οι μεθοδεύσεις που έχουν σαν συνέπεια τη φίμωση και τον παραγκωνισμό της αντιπολίτευσης, προφανώς δεν γίνονται από απειρία. Κοστίζουν στην κοινωνία και στη δημοκρατία και ο τόπος μας ακόμα πληρώνει παρόμοια λάθη του παρελθόντος. Η πικρή όμως αλήθεια είναι ότι ο «Καλλικράτης» έτσι όπως είναι φτιαγμένος, «ευνοεί» την δυνατότητα «τερατογενέσεων», η αποφυγή των οποίων επαφίεται στο ήθος των εκάστοτε πλειοψηφιών, αλλά και στον πατριωτισμό των εκάστοτε αντιπολιτεύσεων.

Ας μη ξεχνούν οι δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως η πλειοψηφία, ότι ο δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, που δείχνει την πραγματική απήχηση των παρατάξεων στο λαό, είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Αλλά και τα δεκαπέντε ή δεκατρία ή και λιγότερα ακόμα ψηφοδέλτια, που είναι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων στην επαναληπτική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, δεν αφήνουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, αλαζονεία και αυταρχικές τακτικές.

Σίγουρα θα μου πείτε, είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής, όμως «Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ»…

Ι.Γ. Ασημακόπουλος

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.