Γιάννης Άρχοντας: Καμία πώληση λιγνιτικής μονάδας στη Μεγαλόπολη

Γιάννης Άρχοντας: Καμία πώληση λιγνιτικής μονάδας στη Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 07, 2017 - 11:42
7 σχόλια

Πριν αλέκτωρ λαλήσει το τέλος του τρίτου έτους  της δικυβέρνησής  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεπούλησαν τα πάντα αντί  πινακίου φακής και λιγότερο.

 Κατασυκοφάντησαν τους πάντες, απαξίωσαν ιδεολογίες, προσπαθούν  να χαλαρώσουν την κοινωνική συνοχή  για την επιβίωσή τους.

Δίνουν ότι τους  ζητήσουν και αυτό το λένε διαπραγμάτευση.

Δεν τους νοιάζει τι έλεγαν χθές.

Εισήγαγαν  διεθνώς  την άσκηση κολοτούμπα και την εκτελούν καθημερινά.

Να τι έλεγε ο Πρωθυπουργός  το 2014 όταν Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν Δημόσια ΔΕΗ στο 100%

«Για άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους αετονύχηδες επενδυτές, τους νέους μαυραγορίτες της σύγχρονης εποχής, ας μη κάνουν σχέδια μακρινά».

«Εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί, οι πολίτες να συγκροτήσουν παλλαϊκό κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο».

«Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ είναι το κύκνειο άσμα μίας Κυβέρνησης που ψυχορραγεί και σε λίγους μήνες θα ξεψυχήσει».

Τι έκαναν τώρα;

Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κατάντησαν τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, ενεργειακό νάνο και ξεπουλούν κομμάτι-κομμάτι τα ιμάτιά της.

 Σε τιμές εξευτελιστικές, σε τιμές προδοτικές για την περιουσία του ελληνικού λαού, πωλούν το 40% του λιγνιτικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ξεπουλούν  τις δύο μονάδες και τα ορυχεία αυτών στη Μεγαλόπολη,   αν και  δεν περιλαμβάνονταν  στα αρχικά πλάνα.

Δεν έχουν σχέδιο για τη μετα-λιγνιτική εποχή. Συμφωνούν, χωρίς στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, χωρίς δίχτυ ασφαλείας και αλληλεγγύης, χωρίς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χωρίς καμία ελάφρυνση από τις αντίστοιχες δανειακές υποχρεώσεις και μάλιστα με δέσμευση ότι το «μη αναγκαίο προσωπικό», που δεν θα χρειάζονται οι ιδιώτες στις μονάδες που πωλούνται, θα το αναλάβει η ΔΕΗ και Κύριος είδε πού;

Έχουν ήδη υπογράψει να μειώσουν τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις της ΔΕΗ κατά 40% επιπλέον, μέσω των δημοπρασιών χονδρικής ΝΟΜΕ, σε τιμές κάτω του κόστους.

Στον προϋπολογισμό του 2018, προβλέπουν μέσα στο 2018 να πωληθεί ένα επιπλέον 17% της εταιρείας, που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, στην εξευτελιστική τιμή των 100 εκατ. €. Με απλά λόγια, εκτιμούν ότι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία που το 2014 είχε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 2,5 δις €, δεν αξίζει σήμερα πάνω από 500-600 εκατ. €. Πρόκειται για το πιο αποκρουστικό έγκλημα σε βάρος της παραγωγικής βάσης της εθνικής οικονομίας και του ενεργειακού μέλλοντος της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή αύξησαν μέσα στο 2017 κατά 12,8 % τα τιμολόγια ηλεκτρισμού. Συμφώνησαν στην πώληση του 50% των πελατών της ΔΕΗ σε ιδιώτες που κυρίως θα πάνε οι καλοί πελάτες και καμία διασφάλιση στις θέσεις εργασίας.

Οι εγκληματικές τους επιλογές όχι μόνο έχουν υπερδιπλασιάσει τα ανείσπρακτα χρέη από 1,5 δις € το 2014 σε 3,5 δις € σήμερα, αλλά επιπλέον διώχνουν και όλους τους συνεπείς πελάτες της εταιρείας.

Δυστυχώς  προηγούμενα προγράμματα δεν ακολουθήθηκαν όπως:

 Εισροή 2 δισ.ευρώ στα ταμεία της ΔΕΗ για βελτίωση της ρευστότητας της εταιρίας, αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης και της πιστοληπτικής ικανότητας, υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων.

Κατανομή πελατών και μονάδων της ΔΕΗ κατά 70% σε δημόσιο έλεγχο και κατά 30% σε ιδιώτες, με ομοιογενή τρόπο, όχι με διαχωρισμούς «καλοί»/«κακοί» ή «μικροί»/«μεγάλοι» πελάτες. Μεταβίβαση και του 30% των δανείων της ΔΕΗ, αλλά και των «κόκκινων» οφειλών ύψους 1 δις ευρώ καταναλωτών προς τη ΔΕΗ.

Καμία πώληση λιγνιτικής μονάδας στη Μεγαλόπολη.

Στην σημερινή τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει  τη ΔΕΗ, μόνο ένας νέος, ολοκληρωμένος, εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός, συμβατός με τις κατευθύνσεις της Ενεργειακής Ένωσης, που θα προσελκύσει στρατηγικές συμμαχίες κι επενδυτικά κεφάλαια, μπορεί να αποτρέψει την κατάρρευση της ΔΕΗ και τη συνακόλουθη κατάρρευση της εθνικής οικονομίας.

Δελτίο Τύπου


7 Σχόλια

Αρχοντος

κ.κ. Γιάννη θυμάσαι λέγαμε να μην ψηφισθούν τα Μνημόνια και οι κ.κ. Βουλευτές τα ψήφισαν όλα, τώρα τι λες θα κάνουν οι κ.κ. βουλευτές; όλοι οι βουλευτές και αυτοί που κάνουν την πάπια! θα μας ξεπουλήσουν;

Για το καταντημα της χωρας ευθυνεσθε εσεις το ΠΑΣοΚΙΣΤΤΑΝ με τα δωρακια στα στελεχη σας τη διαφθορα τα παμπερς τα σκανδαλα τα καλαμποκια τους τομπρισμους αυριανισμους τα κωλοσπιτα τους κουτσονομους αιε σιχτιρ κρυφτειτε που εχετε το θρασος να μιλατε κιολας.

Ενώ του ΝουΔιστάν δεν ευθείνεται για τίποτα; Το μεγαλύτερο σκανδαλο στο δημόσιο ήταν τα stage του Καραμανλή με την πρόσληψη πάνω απο 150.000+ γαλαζιων παιδιων όπως και η μονιμοποίηση από τον Πάκη την ιδια περίοδο αλλων 150.000+ και συνολικά 865.000 προσλήψεις! Ξεστραβώσου εδώ: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5027928/865-000-galazies-proslhpseis-me-th-boyla-paylopoyloy/

Όλοι του δημοκρατικού τόξου ήταν σαν τον Σκίρωνα της Κακιάς Σκάλας.........., α ρε Θησέας που σας χρειάζεται !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.