Γιαννακούρας: Πυροσβεστική και κάτοικοι υπερέβαλαν για την κατάσβεση της φωτιάς (pics,vid)

Γιαννακούρας: Πυροσβεστική και κάτοικοι υπερέβαλαν για την κατάσβεση της φωτιάς (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 12:22
0 σχόλια

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και με μήνυμα του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απέδωσε τα εύσημα στην πυροσβεστική και στους κατοίκους της περιοχής  για την άνιση μάχη πουτ έδωσαν με τις φλόγες λόγω των δυνατών ανέμων.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή (Περιφερειάρχης, εγώ και ο συνάδελφος Γιώργος Ρουμελιώτης) βρέθηκε στην περιοχή της Φαλαισίας, που είχαμε για μία ακόμα φορά πυρκαγιά.

Μία πυρκαγιά μεγάλη και επικίνδυνη, λόγω των ισχυρών ανέμων (6 μποφόρ), που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον... Ένα περιβάλλον ιδιαίτερα πληγωμένο και στο παρελθόν.

Η Πυροσβεστική αλλά και πολλά νέα παιδιά (κάτοικοι της περιοχής) αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπερέβαλαν εαυτό για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε στα χωριά Βουτσαρά, Ανεμοδούρι, Ρούτσι, Σουλάρι κα, καθώς και κάτω από τη Μονή Μπούρα.

Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την σημασία που έχει το περιβάλλον και συνεχίζουν να βάζουν φωτιές, αφού τόσο από τον Πρόεδρο του Βουτσαρά, όσο και από την Ηγουμένη της Μονής Μπούρα αναφέρθηκε πως πρόκειται για εμπρηστικές ενέργειες.

Και σήμερα - Τρίτη- συνεχίζεται η προσπάθεια και στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, ενώ και τα εναέρια μέσα κάνουν ρίψεις για να σβήσουν όλες οι μικροεστίες.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που με αυτοθυσία ρίχθηκαν στις φλόγες για να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

.

Video: 

Επικίνδυνη φωτιά σε χωριά της Φαλαισίας (11- 9- 2017)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.