Γιαννακούρας: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει λύση σε ένα αίτημα χρόνων στις Καλτεζές

Γιαννακούρας: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει λύση σε ένα αίτημα χρόνων στις Καλτεζές

Σεπτέμβριος 14, 2018 - 19:13
0 σχόλια

Ένα έργο του Δήμου Τρίπολης, την ύδρευση των χωριών: Μαυρόγιαννη- Κουβέλια- Καλτεζιές- Ιερά Μονή Καλτεζιών- Αγριακόνα, προϋπολογισμού 860.000,00 ευρώ υπέγραψε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας σημειώνει:

Διπλή γιορτή η παραμονή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού για τις Καλτεζιές και όχι μόνο.

Η μέρα ήταν ξεχωριστή, λόγω της γιορτής και του πανηγυριού του χωριού, που έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους και στους φίλους τους να ανταμώσουν και να διασκεδάσουν.

Ήταν ξεχωριστή όμως και για έναν ακόμη λόγο. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενέκρινε την υπογραφή των τευχών δημοπράτησης, καθώς και τη δημοπράτηση του έργου της ύδρευσης των χωριών: Μαυρόγιαννη- Κουβέλια- Καλτεζιές- Ιερά Μονή Καλτεζιών- Αγριακόνα. Ένα έργο προϋπολογισμού 860.000,00€.

Τα χρήματα προέρχονται από εκπτώσεις παλαιότερων έργων. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου ύδρευσης από τη Δάφνη προς τα ανωτέρω χωριά, καθώς και την κατασκευή κρουνών πυροπροστασίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει λύση σε ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων της περιοχής, δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους, κυρίως το καλοκαίρι, που ήταν αναγκασμένοι να μεταφέρουν νερό με υδροφόρες.

Το έργο να επισημάνουμε πως είναι αρμοδιότητας του Δήμου Τρίπολης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου όμως δε βάζει στεγανά και υλοποιεί και δημοτικά έργα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Δήμους, καθώς και στο πλαίσιο της αρχής που τη διέπει να επιλύει προβλήματα κατοίκων ανεξάρτητα τυπικών διαδικασιών και αρμοδιοτήτων.

Το έργο θα υλοποιηθεί βάσει μελέτης που έχει εκπονήσει η ΔΕΥΑΤ.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Και του χρόνου με υγεία.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.