Γιαννακούρας για τον Κλεισθένη: Η ΝΔ, όπως φαίνεται, δεν πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (vid)

Γιαννακούρας για τον Κλεισθένη: Η ΝΔ, όπως φαίνεται, δεν πιστεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (vid)

Ιούλιος 23, 2019 - 08:38
0 σχόλια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, πρώτο στην χώρα, συζήτησε στην συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ στον "Κλεισθένη" και στην απλή αναλογική.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά "ο λύκος και αν αλλάζει τρίχωμα δεν αλλάζει γνώμη", όπως άλλωστε έκανε πάντα η Νέα Δημοκρατία θέλει να αλλάξει την βούληση των πολιτών στις εκλογές, που ψήφισαν με βάση την απλή αναλογική και να προβεί σε ό,τι πιο αντιδημοκρατικό, οπισθοδρομικό και άκρως φασιστικό υπάρχει.

Θέλει να καταργήσει στην ουσία τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και να απλώσει το χέρι της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία, όπως φαίνεται, δεν πιστεύει.

Άλλωστε σε όποια αλλαγή έχει γίνει μετά το 1981 κατά κύριο λόγο και "γιατί να το κρύψουμε άλλωστε", οι αλλαγές έγιναν από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ήταν αντίθετη. Αντίθετη ήταν στην αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Καποδίστρια, αντίθετη στον Καλλικράτη και τώρα αντιτίθεται στον Κλεισθένη.

Πρέπει όλοι μαζί να αντιταχθούμε στα σχέδια της, να ενώσουμε τη φωνή μας και με άλλες περιοχές ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει με την απλή αναλογική, αφού με αυτήν έγιναν οι εκλογές και βάσει αυτής εκπροσωπούνται οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί στα συμβούλια.

Επίσης θέλω να επισημάνω πως κατά την προεκλογική περίοδο είχαμε απέναντί μας, όπως χαρακτηριστικά λέω, ό,τι κινείται, ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει και ό,τι περπατάει και πάλι σταθήκαμε όρθιοι, έχοντας 17 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσες και η νέα περιφερειακή αρχή.

Δείτε στο βίντεο την παρέμβασή μου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Video: 

Παρέμβαση Β. Γιαννακούρα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου για τον Κλεισθένη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.