Γιαννακούρας για τεχνικό πρόγραμμα: Μία έκθεση ιδεών, ένα πρόγραμμα «παρωδία» (vid)

Γιαννακούρας για τεχνικό πρόγραμμα: Μία έκθεση ιδεών, ένα πρόγραμμα «παρωδία» (vid)

Δεκέμβριος 03, 2019 - 10:09
0 σχόλια

Μία έκθεση ιδεών, ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι ήρθε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου από την Περιφερεειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Ένα πρόγραμμα "παρωδία"

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε με προχειρότητα, αφού για παράδειγμα σε αυτό υπάρχουν έργα "ρετάλια" που έχουν ολοκληρωθεί και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Επίσης δεν υπάρχουν έργα με αναπτυξιακή χροιά,
Δεν υπάρχουν σε αυτό έργα που να σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

Για παράδειγμα υπάρχει μελέτη για το αρδευτικό έργο στο Βαλτεσινίκο και δεν το είδα ενταγμένο. Ακόμα η ηλεκτροδότηση στους ποταμούς Λάδωνα-Αλφειό στο Πυρρή, υπάρχει έτοιμη μελέτη για το φράγμα των Αραχαμιτών, ούτε αυτό εντάχθηκε.

Μία βασική προτεραιότητα είναι ο δρόμος Παραλογγοί-Τριπόταμα που απομένει ένα κομμάτι ενός χιλιομέτρου και χρειάζονται κάποια χρήματα. Ούτε και αυτό το έργο εντάχθηκε.

Ακόμα εντάσσεται νέο έργο στο δρόμο Τρίπολης-Πύργου που να μπει, αλλά πρώτα να ολοκληρωθεί το ανεκτέλεστο έργο που υπάρχει.

Και θέλω να επισημάνω πως θα πρέπει, όταν μάλιστα δεν υπάρχει πλέον και το πρόγραμμα του Φιλόδημου, η Περιφέρεια να κάνει έργα στα μικρά χωριά, και χαίρομαι που ο κ.Περιφερειάρχης το κατάλαβε και θα προχωρήσει σε τέτοια έργα.

Επίσης δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός πως το έργο στην Κώμη δεν δόθηκε σε καμία τεχνική εταιρεία από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, λες και δεν υπήρχαν τέτοιες εταιρείες και δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία εκτός Πελοποννήσου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Video: 

Τοποθέτηση Γιαννακούρα στη συζήτηση στο ΠεΣυ για το τεχνικό πρόγραμμα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.