Γιαννακούρας: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη λίμνη Τάκα (vid)

Γιαννακούρας: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από τις πλημμύρες στη λίμνη Τάκα (vid)

Φεβρουάριος 21, 2019 - 09:12
2 σχόλια

Τα προβλήματα των καλλιεργητών στην περιοχή της λίμνης Τάκα που είδαν τις καλλιέργειές τους να πνίγονται από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε για πολλοστή φορά την Αρκαδία επιχειρεί να λύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αρκαδία προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους αγρότες. Η περιοχή γύρω από τον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα έχει πλημμυρίσει και οι καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αγρότες μας.

Εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και από σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε μία προσπάθεια με τις μεγάλες μηχανές του αντλιοστασίου του ταμιευτήρα της Τάκα να διώξουμε το νερό από τα χωράφια και να το οδηγήσουμε στην καταβόθρα του Κανατά, που έχει περιθώριο να δεχθεί νερά, μέσω του ποταμού "Όφι", τον οποίο και καθαρίσαμε από όταν αναλάβαμε την αρμοδιότητα. Ένα ποτάμι που είχε χρόνια να καθαριστεί.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πειραματικά με μία μηχανή και ελέγχοντας συνέχεια την ροή του νερού, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα σε άλλες περιοχές, θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, όσο ο καιρός είναι καλός (δυστυχώς προβλέπεται κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο) για να φύγει το νερό σύντομα.

Σήμερα η μέρα κύλησε πολύ ομαλά και είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη και ελπίζουμε το ίδιο να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες.

 

Video: 

Δίπλα στους αγρότες η Περιφέρεια. Προσπάθεια να φύγει το νερό από τα κτήματα γύρω από την Τάκα


2 Σχόλια

Μπεεεεεε!! Λαλησε και δαυτος τις γνωστες αοριστολογιες!! Μονο ο Μαυρογιαλουρος ειχε τα κακαλα και παραιτηθηκε, εσεις εκει, αρπαχτικα στη θεσαρα σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.