Αιωνία η μνήμη των αγωνιστών της μάχης της Δραμπάλας

Αιωνία η μνήμη των αγωνιστών της μάχης της Δραμπάλας

Ιούνιος 17, 2019 - 10:02
1 σχόλια

Εκδηλώσεις στο ύψωμα της Δραμπάλας στον Άκοβο Φαλαισίας, εκεί όπου έγινε η ιστορική μάχη υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη κατά του Ιμπραήμ από τις 5-7 Ιουνίου του 1825.

Μία από τις σημαντικές μάχες της Ελληνικής Επανάστασης που οφείλουμε να τιμούμε και να μνημονεύουμε τους νεκρούς της.

Άλλωστε, όπως έχω πει, πολλές φορές, όποιος περιδιαβαίνει, τον μικρό-άγιο τούτο τόπο, δεν μπορεί παρά να νιώθει ρίγη χαράς και περηφάνιας για την συμμετοχή των κατοίκων του σε όλους τους αγώνες της χώρας μας. Ακόμα και όπου δεν μας μνημονεύουν, όπως στις Θερμοπύλες, η Αρκαδία ήταν παρούσα.

Μόνο περηφάνια νιώθουμε για τους προγόνους μας και για τον τόπο μας και εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης, τον τοπικό Πρόεδρο Κ.Σωφρονά και τους Συλλόγους του Ακόβου προχωρήσαμε στην υλοποίηση του έργου του δρόμου προς την Δραμπάλα, ώστε και να μπορούμε να τιμάμε τους νεκρούς ήρωές μας, αλλά παράλληλα και να μπορούν τα σχολεία και οι επισκέπτες του τόπου μας να βλέπουν από κοντά πού έγινε η μάχη και να μαθαίνουν την ιστορία μας.

Ας είναι η Αιωνία η Μνήμη τους!

 

Video: 

Επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη της Δραμπάλας στο Άκοβο


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γιατί κύριοι γιορταζετε μια μάχη που χάθηκε από τους Έλληνες και μάλιστα με βαριές απώλειες, λόγω και των Γάλλων αξιωματικών που συνόδευαν τον Ιμπραημ ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.