Γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» εντόπισε η Αντιτρομοκρατική - 15 συλλήψεις

Γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» εντόπισε η Αντιτρομοκρατική - 15 συλλήψεις

Νοέμβριος 09, 2019 - 17:34
2 σχόλια

Μέλη της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», θεωρούνται, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες από το μεσημέρι, με συλλήψεις, εντοπισμό οπλοστασίου και έρευνες σε σπίτια.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλλιστικές έρευνες στα όπλα, που βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, έδειξαν ότι ένα από τα καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση και για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ειδικότερα, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, (25-5-2014 και 10-1-2017) και μία στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι, (31-8-2016), καθώς και για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας (10-11-2016), όπου είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Το ίδιο όπλο προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία που έγινε σε κατάστημα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

Αναλυτικά οι επιθέσεις:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

5. Ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία είχε τραυματισθεί ένας αστυνομικός.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Μία ΠΚΟ (Παρα-Κρατική Οργάνωση) είναι για ''παιδιά'' επιφανών αριστερών που κάνουν ακτιβισμό με όπλα. Κατά τα άλλα η ονομασία της οδού είναι για ξεκάρφωμα... Σοβαρά τώρα, η βία είναι δομικό στοιχείο της αριστερής ιδεολογίας ως μέσο επιβολής διαχρονικά στην ελληνική και όχι μόνο ιστορία.

Οι γιατροί και νοσηλευτές που δεν ανέφεραν στις αρχές την περίθαλψη του καταζητούμενου τραυματία από σφαίρα ενόπλου συντρόφου θα μείνουν στο ΕΣΥ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.