Για ζωτικά θέματα ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην Τρίπολη (pics)

Για ζωτικά θέματα ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην Τρίπολη (pics)

Ιούνιος 29, 2017 - 12:25
2 σχόλια

Για την αγωνία των συνταξιούχων της ΔΕΗ, αλλά και όλων των συνταξιούχων της χώρας, τις σκέψεις τους για το μέλλον αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου - Αιτωλοακαρνανίας - Ηπείρου να ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι μάς μίλησε ο κ. Γεώργιος Κεπενός, πρόεδρος του ανωτέρου συλλόγου αλλά και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, με αφορμή τη διοργάνωση ενημερωτικής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

«Κάνουμε μια εκστρατεία να συγκεντρώνουμε στα Εργατικά Κέντρα τους συναδέλφους και να τους ενημερώνουμε», λέει ο κ. Κεπενός και συμπληρώνει:

Έχει απελπιστεί ο κόσμος.

Η ενημέρωση έχει κυρίως να κάνει με την προσωπική διαφορά, που δεν υπάρχει πλέον: «Με αυτό που έχει προκύψει με τους δανειστές μας, δεν υπάρχει προσωπική διαφορά. Όσοι παίρνουν πάνω από τον υπολογισμό που γίνεται με τον νέο συντελεστή, που ούτε το υπουργείο δεν τον ξέρει ποιος είναι, θα έχουν περικοπές. Εμείς υπάρχει περίπτωση να μην θιχτούμε, κάτι που έγινε και με τις επικουρικές συντάξεις. Πολλά Ταμεία, όμως, τα πετσόκοψαν».

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα βιβλιάρια Υγείας, πιέσαμε, απειλήσαμε με καταλήψεις και τελικώς βρέθηκε λύση. Αλλά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να γίνει η απογραφή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου διαπιστώνει μεν ότι ο κόσμος είναι χαμένος και ότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τον έχουν βάλει στη στρούγγα», αλλά απευθύνει κάλεσμα: «Εμείς τους λέμε ότι είμαστε εδώ. Τρία εκατομμύρια είμαστε οι συνταξιούχοι!».

«Τώρα πουλούν την καρδιά της ΔΕΗ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Κεπενός επεσήμανε, κατ' αρχάς, ότι οι συνταξιούχοι έδωσαν ένα ηχηρότατο «παρών» στο συλλαλητήριο στην πλατεία Μεγαλόπολης και διαπίστωσε ότι:

«Αφού από το 1990 κόψανε τα χέρια, τα πόδια, τώρα θέλουν την καρδιά της. Η ΔΕΗ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και θέλουν να την πάρουν».

Είναι λεηλασία.


2 Σχόλια

600 εκ. ευρώ δίνει επιχορήγηση το κράτος -δηλαδή οι εξαθλιωμένοι Έλληνες- στο ταμείο συντάξεων της ΔΕΗ για να απολαμβάνουν οι πονηροί συνταξαρες, χρυσά εφάπαξ, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια τώρα καταλαβαίνουν οτι στην ουσία έτρωγαν τα λεφτα των παιδιών τους ολα αυτα τα χρονια. Οι πιο πονηροί απο αυτους τα βόλεψαν μέσω ΣΥΡΙΖΑ σε θεσεις στο κράτος..Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Και μην ξεχάσεις άνεργε, χαμηλόμισθο κ' χαμηλοσυνταξιούχε να τους ξαναψηφίσεις για να συνεχιςουν το φαγοπότι στην υγεία των κορόιδων ...Αριστερα οχι αστεία...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.