Για τον ιό του Aids ενημερώθηκαν οι πολίτες της Τρίπολης (pics,vid)

Για τον ιό του Aids ενημερώθηκαν οι πολίτες της Τρίπολης (pics,vid)

Δεκέμβριος 01, 2015 - 14:36
1 σχόλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας,  σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», διοργανώνει εκδήλωση, πρόληψης, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διανομής προφυλακτικών μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου.

Όπως είπε και η Φωτεινή Τραχανά, κοινωνιολόγος και στέλεχος στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», θέλησαν και φέτος να δώσουν το μήνυμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης. Η προφύλαξη είναι πάνω απ’ όλα και σώζει ζωές, τόνισε. Σε πανελλαδικό επίπεδο υπάρξει μία μικρή μείωση των οροθετικών.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Φράγκου  Βασιλική τόνισε ότι ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι να ενημερώνει, να συνεργάζεται με διάφορους άλλους φορείς. Αφορμή από α αποτελέσματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μιλούν για αύξηση των κρουσμάτων, ενώ στην Ελλάδα έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να μιλούν για τον ιό του Aids.

Το πιο σταθερό μέσο προφύλαξης είναι η σωστή και σταθερή χρήση του προφυλακτικού, που μειώνει περίπου στο 85-90% τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, τόνισε η κα Φράγκου.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids στην Τρίπολη με ενημέρωση


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν υπάρχει ιός AIDS, υπάρχει ο ιός HIV που χωρίς σωστή αγωγή μπορεί να προκαλέσει AIDS.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.