Για την αναδυόμενη και εξειδικευμένη αγορά του ιατρικού τουρισμού μίλησαν ο Γ. Σμυρνιώτης και η Κατερίνα Καρνιαδάκη (pics,vid)

Για την αναδυόμενη και εξειδικευμένη αγορά του ιατρικού τουρισμού μίλησαν ο Γ. Σμυρνιώτης και η Κατερίνα Καρνιαδάκη (pics,vid)

Μάιος 30, 2019 - 12:32
6 σχόλια

Για τον θεματικό τουρισμό συζήτησαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Τρίπολη» κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και η πρόεδρος του ΚΑΑ «Παλλάδιον» κυρία Κατερίνα Καρνιαδάκη σε συνάντηση την οποία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Παλλάδιον».

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη θεμάτων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη στήριξη των  τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ευημερία των πολιτών, στο πλαίσιο ανάδειξης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, ώστε να αυξηθεί η ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητά του.

Να αναφέρουμε ότι ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί ίσως μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές και αποσκοπεί στον συνδυασμό της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών και οι υπηρεσίες της  αποκατάστασης – αποθεραπείας οι οποίες είναι οι  πιο συνηθισμένες υπηρεσίες που προσφέρονται στην διεθνή αγορά του ιατρικού τουρισμού.

Ο ιατρικός τουρισμός αναφέρεται στη μετακίνηση ατόμων με διάφορα είδη προβλημάτων υγείας και στην παροχή ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας, που έχει σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση και τη διατήρηση της προσωπικής τους υγείας. Οι ασθενείς συνήθως συνοδεύονται από φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα (υγιή) τα οποία διαμένουν κοντά στον ασθενή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του. Ο ιατρικός τουρισμός περιλαμβάνει, όπως και τα άλλα τουριστικά προϊόντα, πέραν της ιατρικής περίθαλψης, υπηρεσίες μεταφοράς, ενημέρωσης, ξενάγησης, εστίασης και διαμονής σε ξενοδοχεία.

Ο κ. Σμυρνιώτης συνεχάρη την κυρία Καρνιαδάκη για το πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στο οποίο προΐσταται και επεσήμανε ότι η επένδυση του ΚΑΑ «Παλλάδιον» για την πόλη μας είναι, μαζί με εκείνη του γηπέδου του Αστέρα οι δύο μεγαλύτερες στην περιοχή. Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος της παράταξής του και του ιδίου είναι η προσέλκυση επενδύσεων τέτοιου μεγέθους που θα δώσουν ανάσα ανάπτυξης στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Ακόμη, τόνισε ότι ο τουρισμός στον σύγχρονο κόσμο δεν είναι μόνο μια δραστηριότητα αναψυχής. Ο ιατρικός τουρισμός, η αναζήτηση από τους ασθενείς των καλύτερων υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως, είναι ένας νέος επιχειρηματικός κλάδος που μπορεί, λόγω και της γεωγραφικής θέσης της Αρκαδίας, να αναπτυχθεί στον Δήμο μας.

Η κυρία Καρνιαδάκη, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον κ. Σμυρνιώτη για την επίσκεψη του στο «Παλλάδιον» και επειδή ο ίδιος στηρίζει το μεγάλο project  που έχουν ξεκινήσει για τον ιατρικό τουρισμό.

Υπάρχουν μοντέλα που πρέπει να μελετηθούν και εμείς σχεδιάσουμε τη δική μας στάση, είπε η πρόεδρος του κέντρου, τονίζοντας ότι στόχος είναι οι επισκέπτες που συνοδεύουν τους φιλοξενουμένους στο κέντρο αποκατάστασης και θέλουν να παρακολουθούν την πορεία της θεραπείας τους να διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Η θητεία του κ. Σμυρνιώτη έχει αποδείξει ότι ο ίδιος μπορεί να υλοποιεί αυτά τα οποία υπόσχεται

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση για τον ιατρικό τουρισμό Σμυρνιώτη - Καρνιαδάκη


6 Σχόλια

Ακούω ότι από 10 Ιουνίου μπαίνει λουκέτο επ' αόριστον στα ιδιωτικά διαγνωστικά τα οποία ζητούν την κατάργηση των clawback και rebate που είχαν επιβληθεί από αυτούς που κυβερνούσαν το 2013. Αυτό πάει να πει μνήμη χρυσόψαρου, νόμιζα ότι και σ' αυτή την περίπτωση έφταιγε ο Σύριζα. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Αυτοί το έβαλαν και κρίθηκαν γι αυτό.Εσύ που έταζες λαγούς με πετραχήλια γιατί δεν το κατάργησες????ΟΕΟ

'Ετσι πρέπει να είναι ο δήμαρχος, κοντά στην επιχειρηματικότητα για να έρθει ανάπτυξη σε αυτόν τον τόπο. Όχι να κάνει βόλτες με το τζιπ και 5 φορές το χρόνο διακοπές...

«...ότι η επένδυση του ΚΑΑ «Παλλάδιον» για την πόλη μας είναι, μαζί με εκείνη του γηπέδου του Αστέρα οι δύο μεγαλύτερες στην περιοχή. Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος της παράταξής του και του ιδίου είναι η προσέλκυση επενδύσεων τέτοιου μεγέθους που θα δώσουν ανάσα ανάπτυξης στην Τρίπολη και στα χωριά μας» Μπράβο στην *** που την έφερε στην Αρκαδία μας και συμμετέχει στην επένδυση αυτή τέτοιου μεγέθους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.