Για τη θεσμική θωράκιση των Περιφερειών θα μιλήσει στο συνέδριο της ΕΝΠΕ ο Π. Τατούλης

Για τη θεσμική θωράκιση των Περιφερειών θα μιλήσει στο συνέδριο της ΕΝΠΕ ο Π. Τατούλης

Οκτώβριος 22, 2016 - 12:29
1 σχόλια

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 4ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ με θέμα «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Κοινωνική Ευημερία με Παραγωγή», παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπων κομμάτων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το πρωί.

Στο συνέδριο συμμετέχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με ομιλία με θέμα «H Αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας στη θεσμική της θωράκιση».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, του Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κας Βέτας Πανουτσάκου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι εξής εισηγήσεις:

– Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις της Περιφέρειας – Εισηγήτρια: κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,  μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

–  Θεσμικά ζητήματα και αρμοδιότητες των Περιφερειών – Εισηγητής: κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες συνέδρων. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.

Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:

-Οι 13 Περιφερειάρχες,

-Οι 58 άμεσα εκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες,

-Οι Αντιπεριφερειάρχες που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, δηλαδή 6 ανά Περιφέρεια και σε σύνολο 78

-και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 μέλη.

Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Θεσμική θωράκιση με όπλο το ένδικο μέσο της έφεσης για μια επικαιροποιημένη ματιά στον αγώνα για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ αυτοδιοίκηση

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.