Για τη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ενημερώθηκαν στο Άστρος (pics)

Για τη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ενημερώθηκαν στο Άστρος (pics)

Νοέμβριος 16, 2018 - 14:11
0 σχόλια

Το κέντρο Υγείας  Άστρους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Διαβήτη, διοργάνωσε βιωματική ημερίδα για την ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.

Ομιλητές ήταν  ο Δ. Μπερτζελέτος Κλινικός Διατροφολόγος και η Χ. Σπυράκη Γενική Ιατρός.

Έχει σημασία την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη να συζητηθεί και να εκπαιδευτεί το κοινό στους μηχανισμούς όρεξης πείνας. Να κατανοήσει το κοινό τη διαφορά μεταξύ όρεξης (ψυχολογική επιθυμία) -πείνας (βιολογική επιθυμία), να γνωρίσει ότι ο έλεγχος της όρεξης επηρεάζεται από ψυχολογικές εκδηλώσεις, από μεταβολικά γεγονότα στο σώμα και στον εγκέφαλο.

Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αναγνωριστούν τρόφιμα με υψηλό σκορ κορεσμού ή που παρουσιάζουν υψηλές τιμές όσον αφορά τον παράγοντα πληρότητας (fullness factor), αλλά και να εκπαιδευτούν στην ενσυνείδητη διατροφή (mindful eating).

Παρουσιάστηκαν απλές και έξυπνες  συνταγές, καθώς και μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής.

Ήταν μία πολύ καλή πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Άστρους, που προσέλκυσε αρκετό κόσμο, με τον κ. Μπερτζελέτο και την κυρία Σπυράκη με την παρουσίασή τους να αποσαφηνίζουν αντιλήψεις, μύθους και πραγματικότητες  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Περισσότερα στο Astrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.