Για τα επαγγέλματα του μέλλοντος ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι σπουδαστές στην Τρίπολη (pics,vid)

Για τα επαγγέλματα του μέλλοντος ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι σπουδαστές στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 26, 2018 - 10:21
0 σχόλια

Η περίοδος που έχει ξεκινήσει επισήμως από τον Μάιο είναι η πιο αγωνιώδης, αλλά τελικά όχι και καθοριστική, γα το μέλλον των υποψήφιων φοιτητών και σπουδαστών. Διότι οι Πανελλαδικές μπορεί να σηματοδοτούν την αρχή μιας πορείας στα ελληνικά πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, αλλά και η ενδεχόμενη αποτυχία μπορεί να είναι η αφετηρία για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ένα επάγγελμα του μέλλοντος.

Επίσης, καθώς ξεκίνησε η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι απόφοιτοι της Γ' Λυκείου πρέπει να αποκτήσουν σαφή ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σχολές και τα τμήματα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αργολίδας - Αρκαδίας διοργάνωσε εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό αι τα επαγγέλματα του μέλλοντος και ομιλητή τον Κωνσταντίνο Κότιο, διδάκτορα ΑΠΘ, σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα του βιβλίου «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα», ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική για την ελληνική οικογένεια, καθώς δημιουργούν άγχος στους μαθητές και στους γονείς το επάγγελμα και οι σπουδές. Ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις για το μηχανογραφικό δελτίο, αλλά και λύσεις, και εναλλακτικές επιλογές αν οιμαθητές δεν έχουν γράψει αυτό που θα θέλαμε, καθώς και λεπτομέρειες σε ομοειδή τμήματα, αλλά και για τη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βόσνος δήλωσε: «Ο Σύλλογος Φροντιστηρίων Νομών Αργολίδας και Αρκαδίας διοργάνωσε αυτή την πλέον θεσμοθετημένη εδήλωση, μια εκδήλωση προσφοράς, μια εκδήλωση που στόχο εχει να αναζητήσουμε τις σωστές επιλογές για τις σχολές κα τα αντιστοιχα επαγγέλματα».
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.