Για να πας μπροστά, πρέπει να πάρεις φόρα...

Για να πας μπροστά, πρέπει να πάρεις φόρα...

Ιανουάριος 09, 2019 - 20:00
0 σχόλια

Όπως επίσης αν θες να πας γρήγορα, περπάτα μόνος σου. Αν θες να πας μακριά, χρειάζεσαι παρέα. Εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται στον ορίζοντα. Κινητοποίηση, ανεξαρτητοποιήσεις, προθέσεις, διαβουλεύσεις και δημοσιεύματα, μπορεί να είμαστε περίπου 5 μήνες μακριά όμως ήδη «μυρίζουν» εκλογές.

Στον κόσμο της πληροφορίας, δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπληροφόρηση. Δεν σας κρύβω πως με ανησυχεί αυτό καθώς μάλλον δεν ισχύει. Όταν άνθρωποι που είναι χρόνια στα «πράγματα» ζητούν την ψήφο μας έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όταν άνθρωποι χωρίς έργο, χωρίς προφίλ, χωρίς παρελθόν ζητούν να τους εμπιστευτούμε έναν καλύτερο Δήμο.

Είναι οι ίδιοι που αναρτούν δημοσιεύσεις για έναν καλύτερο Δήμο, για μια καλύτερη πόλη για το ένα και για το άλλο. Χωρίς φαντασία, χωρίς υπέρβαση. Είναι οι ίδιοι που μεταξύ τους ανακυκλώνουν τα ίδια πράγματα για το τι θέλουν να κάνουν και στο τέλος, τα αποτελέσματα γνωστά.

Λυπάμαι. Εσείς, δεν θα βρείτε την ψήφο μου.

Γιατί δεν δοκιμάζετε με ειλικρίνια να κάνετε μια αυτοκριτική και έναν απολογισμό; Γιατί δεν δοκιμάζετε να αφήσετε στην άκρη στόχους δύσκολους όταν η Τρίπολη έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά απλά προβλήματα, και ύστερα αν πετύχουμε και τα εύκολα, βλέπουμε… μακάρι.

Γιατί δεν δοκιμάζετε να απαντήσετε ρεαλιστικά, με συγκεκριμένο σχέδιο, πως θα λύσετε 5 βασικά προβλήματα του Δήμου μας και αφήστε τα άλλα για μετά. Γιατί δεν δοκιμάζετε να ενεργοποιήσετε επιτέλους τον κόσμο όχι μόνο για χαρές και πανηγύρια; Ένα Hackathon για τους νέους και τα προβλήματα των χωριών και της Τρίπολης; Ένα εργαστήρι στρατηγικής σκέψης και ηγεσίας;

Ρώτησα ένα φίλο γιατί δεν έχει πάρει ακόμα τα εκλογικά του δικαιώματα από την πόλη μας, μου απάντησε «θέλω να δω μέχρι που θα φτάσει η κατρακύλα».

Για να πας μπροστά, πάρε φόρα. Πάμε…

 
Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.