Για κλοπή νερού του Αναβάλου από την Αρκαδία μιλούν στην Αργολίδα

Για κλοπή νερού του Αναβάλου από την Αρκαδία μιλούν στην Αργολίδα

Σεπτέμβριος 17, 2013 - 08:11

Το υπ’ αριθμόν 9 θέμα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην γειτονική Αργολίδα, όπως φαίνεται σε δημοσιεύματα στον διαδικτυακό τύπο. Το θέμα αφορά στους δύο Νομούς Αρκαδίας και Αργολίδας και είναι  η Έγκριση τροποποίησης επιτροπής διεξαγωγής Διαγωνισμού του έργου με τίτλο:

«ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ «ΑΝΑΒΑΛΟΣ» ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ» προεκτιμώμενης αμοιβής 1.137.008,41 € ( χωρίς Φ.Π.Α. 23%) Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Δημοσιογράφος θέτει διάφορα ερωτήματα στο κείμενό του και αναρωτιέται ποιος και πότε αποφάσισε την άρδευση της Βόρειας Κυνουρίας με νερό από τον Ανάβαλο και αν τελικά οι Αρκάδες «κλέβουν» το νερό της Αργολίδας.
Και αυτό γιατί το έργο του Αναβάλου στην γειτονική Αργολίδα έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα δεκαετίες.
Στο κείμενο που τιτλοφορείται « Είναι αλήθεια; Μας κλέβουν το νερό του Αναβάλου οι φίλοι μας οι Αρκάδες» ζητείται να τοποθετηθούν οι τοπικοί άρχοντες για το θέμα καθώς και οι βουλευτές της Αργολίδας καθώς και να αναζητηθούν ευθύνες κάθε είδους για το όλο ζήτημα του έργου.

Πάντως τέτοιου είδους δημοσιεύματα κατ' εμάς δεν βοηθούν στην διατήρηση καλού κλίματος μεταξύ των δύο νομών και φυσικά το νερό είναι φυσικό αγαθό και ανήκει σε όλους.. Τώρα όσον αφορά το θέμα το γιατί δεν έγινε το έργο του Αναβάλου τόσα χρόνια, αυτό οι Αργολιδείς , ας το αναζητήσουν εκεί που πρέπει και σίγουρα γνωρίζουν ποιοι φταίνε... 

Και κάτι ακόμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε ανάλογα με το τι μας εξυπηρετεί: Το νερό πηγαίνει στην Αργολίδα από την Αρκαδία, αφού αυτή είναι η φυσική ροή του....

Δείτε το δημοσίευμα εδώ