Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Άθλος Μαινάλου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Άθλος Μαινάλου

Οκτώβριος 13, 2015 - 11:28
0 σχόλια

O Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης αγώνων βουνού MOUNTAIN SPORTS, θα πραγματοποιήσει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του προγραμματισμού του για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αθλητισμού, ορειβασίας και φυσιολατρίας, σε συνδυασμό με την προβολή και ανάδειξη της περιοχής, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας τον καθιερωμένο λαϊκό αγώνα περιπέτειας (ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία) με την ονομασία  «ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ  2015».

Ο Άθλος Μαινάλου είναι διήμερος αγώνας και έχει αφετηρία και τερματισμό των αγωνισμάτων, του ορεινού τρεξίματος και της ορεινής ποδηλασίας, την πλατεία της Βυτίνας. Οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες και ξεχωριστής ομορφιάς καθώς κινούνται  στα ελατοδάση του Μαινάλου.

Υπάρχει  η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος είτε τα δύο αγωνίσματα ορεινό τρέξιμο (MTR) και ορεινή ποδηλασία (MTB), είτε να συμμετάσχει μεμονωμένα σε κάθε αγώνισμα. Στο ορεινό τρέξιμο (MTR) η διαδρομή είναι 19 χιλιόμετρα και 680μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με μεγάλη ποικιλία στο τερέν. Υπάρχει επίσης και η επιλογή των 10 χιλιομέτρων, μιας μικρότερης υψομετρικής διαφοράς διαδρομή ιδανική για νέους αθλητές. Στην ορεινή ποδηλασία (MTB) έχουν  σχεδιαστεί δύο διαδρομές: η κλασσική, αισθησιακή διαδρομή με μήκος 37 χιλιόμετρα με 1430μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων και 610μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς για μέτριους αναβάτες.

Στα πλαίσια του αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία για ένα δικό τους μικρό αγώνα τρεξίματος στα δρομάκια της Βυτίνας.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

Ορεινό τρέξιμο (RUN)

Σάββατο 24/10/2015.
Ώρα εκκίνησης 12:00
Εκκίνηση-τερματισμός θα είναι στην πλατεία Βυτίνας.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας στην πλατεία Βυτίνας 10:00-11:30.

Ορεινή ποδηλασία (BIKE)

Κυριακή 25/10/2015.
Ώρα εκκίνησης 11:00

Εκκίνηση-τερματισμός θα είναι στην πλατεία Βυτίνας
Ώρες λειτουργίας γραμματείας στην πλατεία Βυτίνας 09:00-10:30.

Δηλώστε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο για το αγώνισμα του ορεινού τρεξίματος https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=a32df6f835e98459a2694078ef9e31f1&he=0
Δηλώστε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο για το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=a6d583d53d14222f0524148b16a2931e&he=0

Δείτε όλες τις πληροφορίες του αγώνα στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.mountain-sports.gr/athlosmainalou2015-bikerun/

Πληροφορίες τηλ. 6934309787

Στον Δήμο Γορτυνίας και ειδικότερα στην Βυτίνα, περίπου δυο ώρες από την πρωτεύουσα, ο ταξιδιώτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε υπέροχους παραδοσιακούς  ξενώνες και ξενοδοχεία, τα οποία εξασφαλίζουν όλες τις προϋποθέσεις για μια πολυτελή και φιλική διαμονή  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες καθώς και  cafe-bar. Ο λάτρης της φύσης,  μπορεί να περιηγηθεί στα υπέροχα ελατοδάση, να περπατήσει σε δασικά μονοπάτια και  να κάνει ποδήλατο βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες διαδρομές μέσα στο δάσος.  Η Βυτίνα και γενικότερα η ορεινή Γορτυνία, είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ελλάδας, κατάλληλος για καλοκαιρινές αλλά και για χειμερινές αποδράσεις. Ένας τόπος φιλόξενος, με σεβασμό στην  παράδοση και  απαράμιλλη φυσική ομορφιά, που αξίζει όλοι να γνωρίσουν.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.