Γερασμένα πολιτικά ακροατήρια

Γερασμένα πολιτικά ακροατήρια

Δεκέμβριος 09, 2018 - 14:01
11 σχόλια

Η επίσημη «πρώτη» του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η δεύτερη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Τρίπολη, μετά την παρουσίαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου από το Κίνημα Αλλαγής.

Τα ακροατήρια και των δύο πολιτικών συγκεντρώσεων αποτελούνταν, στο μεγαλύτερο μέρος τους, από ανθρώπους άνω των εξήντα ετών, αν και οφείλουμε να πούμε ότι συγκριτικά περισσότεροι νέοι άνθρωποι βρέθηκαν στη συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής -εξάλλου η Νομαρχιακή Επιτροπή αποτελείται από νέους ανθρώπους.

Έχουν «γεράσει» οι πολιτικές συγκεντρώσεις με επίκεντρο «τον αρχηγό». Ο νεότερος σε ηλικία πληθυσμός δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για να δει από κοντά το πρόσωπο που ηγείται του κόμματος, αλλά -ελπίζουμε, τουλάχιστον- περισσότερο ενδιαφέρεται να διαβάσει ή να ακούσει τι ακριβώς έχει να πει, ώστε να αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Η προσωπολατρεία που εκδηλωνόταν αβίαστα τα χρόνια που μεσουρανούσαν οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν έχει περάσει στις νεότερες γενιές. Ελπιδοφόρο αυτό. Όμως, τα κόμματα -πλην ίσως του ΣΥΡΙΖΑ- μάλλον δεν έχουν βρει τον τρόπο να προσελκύσουν τους νέους ανθρώπους σε συγκεντρώσεις με «παλμό», γεμάτες «νικηφόρα μηνύματα» και προεκλογικές υποσχέσεις.

Και δικαίως, τελικά. Διότι πέρα από τα συνθήματα, υπάρχει η πραγματικότητα που είναι αμείλικτη.

Οι γενικόλογες αναφορές χθες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προσέλκυση επενδύσεων και τελικά για τη μείωση της φορολογίας, ακούγονται κενές, όσο κενές και για άμεση πολιτική κατανάλωση είναι στη Βουλή οι κονταρομαχίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για να «επικοινωνήσει» η Νέα Δημοκρατία το πρόγραμμά της, πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από το να πλασάρει τον αρχηγό του κόμματος. Οι καιροί έχουν αλλάξει.

Μερικά χαριτωμένα που άκουσα χθες από τους περίπου δέκα κυρίους άνω των 65 που κάθονταν δίπλα μου και πίσω μου: «Και ποιος είναι αυτός ο Νίκας;». «Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου», απαντώ. «Α, δεν είναι υποψήφιος ο Τατούλης;», με ρωτά ο συμπαθής κύριος.«Είναι», του λέω, «αλλά η ΝΔ στηρίζει Νίκα». «Μπα! Α, διαφωνώ!», απαντά.

Τόση και τόση συζήτηση έχει γίνει στα μέσα ενημέρωσης, αλλά οι κύριοι δίπλα μου, όπως φαίνεται, ιδέα δεν είχαν. Ήρθαν, όμως, για να δουν τον «αρχηγό».

Καθώς περνούσε η ώρα, οι κύριοι αναδεύονταν στα καθίσματά τους και ρωτούσαν ξανά και ξανά αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ερχόταν. Ανυπομονούσαν. Μόλις εκείνος μπήκε μέσα, ο κύριος δεξιά μου σηκώθηκε όρθιος και φώναξε ρυθμικά δυο-τρεις φορές: «Νάτος, νάτος, ο πρωθυπουργός!».

Κανείς δεν τον ακολούθησε στο σύνθημα. Αργότερα, μια κυρία το επανέλαβε, αλλά και πάλι το σύνθημα έπεσε στο κενό.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

11 Σχόλια

Μην παραμελείς και την βιογραφία του Πέτρου. Ο καιρός γαρ εγγύς

Γερασμένα πολιτικά ακροατήρια με εκπρόσωπο και εκφραστή της ανανέωσης το Νίκα; Αααα, διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως...

ειναι αυτοι που πανε ακομα στους πολιτικους και νομιζουν οτι θα τους βαλουν το ΠΑΙΔΙ σε καποια δουλεια;αυτοι θελουν κλειδωμα στο υπογειο οταν εχουμε εκλογες και να τους βγαζεις την δευτερα!!!!

Οι νέοι είναι στις καταλήψεις των σχολείων για την Μακεδονία ! Τα πράγματα αλλάζουν κύριοι..............

Αλλάζουν τα πράγματα κ. Γαλανιάδη, τώρα που πέθαναν οι ιδεολογίες, μαζί και οι αρχηγοί, δεν θα βλέπουμε τα πλήθη να τρέχουν πίσω από τον Σωτήρα κουνώντας πλαστικά σημαιάκια. Οι αρχηγοί και οι ιδεολογίες γέννησαν το πελατειακό κράτος. Πέθανε κι αυτό. Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, με νέες ιδεολογίες, νέα σύμβολα - οι αγκυλωτοί σταυροί πάλιωσαν, τα σφυροδρέπανα έγιναν σκόμη - και μόνο έναν αρχηγό. Στα σκουπίδια θα καταλήξουν πολλά πράγματα, εκλογές, δημοκρατία, Ιστορία, όλα ξεπερασμένα και εμπόδια της προόδου (όλοι για τα χρυσαύγουλα δουλεύετε).

+1 στον 18:12 (αλλά ας αφήσουν τις καταλήψεις και να κάνουν πορείες μετά το μάθημα) -1 στον 16:44. Να μείνουν άνεργα τα παιδιά; Διευκρίνηση. Είπες δουλειά (όχι απαραίτητα στο δημόσιο). Σε λίγα χρόνια θα προσλαμβάνουν παιδιά λαθρομεταναστών (ποσοστώσεις κλπ). Θα δεις τι πεδίο δόξης λαμπρό θα φτιάξουν για τις ψήφους των λαθρομεταναστών. Ακόμα τους ψηφίζεις εσύ;

Οι νέοι πάνε "μπουλουκηδόν" στην Χ.Α. Οσοι εχουν επαφή με σχολεία , σίγουρα θα εχουν αντιληφθει την επικίνδυνη αυτή μόδα.

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.