Γεραπετρίτης: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία

Γεραπετρίτης: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 11:55
2 σχόλια

«Δεν υπάρχει ζήτημα ανησυχίας», διαβεβαιώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σχετικά με τα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας. 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 98,9».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξετάζει την εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες, αλλά και την επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν από τις σπουδές τους.

Εξετάζεται επίσης η εθελοντική στράτευση των γυναικών, αλλά και η μείωση των στρατοπέδων. Μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπηρετούν τη θητεία.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Να μην ανησυχούμε έτσι; Μόνο οι Τούρκοι ανησυχούν. Εμείς να συνεχίσουμε τον μακάριο ύπνο με τα τσαρούχια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.