Γεννούν τα στειρωμένα αδέσποτα της Τρίπολης;

Γεννούν τα στειρωμένα αδέσποτα της Τρίπολης;

Οκτώβριος 18, 2017 - 11:22
15 σχόλια

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κουτάβια στην Τρίπολη. Δεν υπάρχει γειτονιά και ρούγα που να μην κάνουν την εμφάνισή τους μικρά σκυλάκια, αποτέλεσμα ζευγαρώματος και… επιτυχούς κύησης.

Θεωρητικά, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα αδέσποτα στην Τρίπολη είναι στειρωμένα. Και αποπαρασιτωμένα. Και επιστρέφουν, μετά τη θεραπεία, στον χώρο από όπου περισυνελέχθηκαν, όπως ορίζει ο Νόμος.

Επανειλημμένως, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Σταματόπουλος έχει καταγγείλει ότι έρχονται και αφήνουν στην Τρίπολη ζώα από άλλες πόλεις. Αλλά, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, δεν θα πρέπει και εκείνα τα ζώα να στειρωθούν και να αποπαρασιτωθούν;

Τα χαριτωμένα πέντε κουτάβια της φωτογραφίας τα συναντήσαμε στην παιδική χαρά στο Ταχυδρομείο. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα-πέντε στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και αλλού στην πόλη.

Όλα αυτά τα κουτάβια προέρχονται από αδέσποτα που μόλις έφεραν από άλλη πόλη στη δική μας;

Για να έχουμε μια εικόνα ως προς το τι στοιχίζει μία στείρωση για τον Δήμο Τρίπολης, ανατρέχουμε στην απόφαση του Δήμου με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2017 (δείτε ΕΔΩ), και την απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών αξίας άνω των 19.000 ευρώ. Όπως διαβάζουμε, η στείρωση ενός ζώου κοστίζει 115 ευρώ.

Εάν γεννούν τα στειρωμένα αδέσποτα στην Τρίπολη, πρόκειται οπωσδήποτε για θαύμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος οφείλει να μεριμνήσει για τα ζώα αυτά, καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος.

Ειδήσεις: 

15 Σχόλια

Τόσα λεφτά εχουν πληρωθεί σε κτηνιάτρους πόσα ζώα εχουν στειρωσει ; Υπαρχει καποιος έλεγχος ;

Μια λέξη μαγική αρμόζει σε οτι συμβαίνει στην πόλη μας, μάλλον σε οτι δεν συμβαίνει καλύτερα.. η λέξη αυτή ; Π Α Υ Λ Η Σ, ένα όνομα, ολόκληρη ιστορία, ουτοπία. Να σαι καλά δήμαρχε μας που φροντίζεις την πόλη μας με τις δαπάνες που πληρώνουμε όλοι μας.

Η κάθε στείρωση χρεώνεται όχι με 115, αλλά με 280 ευρώ (στείρωση,αιματολογικός,εμβολιασμός,σήμανση,ΦΠΑ), με απευθείας ανάθεση κι όχι με μειοδοτικό διαγωνισμό όπως σε άλλους Δήμους, τη στιγμή που ένας ιδιώτης αν πάει το σκυλί του για στείρωση πληρώνει περίπου τα μισά. Γιατί ο ένας κτηνίατρος παίρνει 1000 ευρώ από το πρόγραμμα κι ο άλλος 9500;

Ποιες υπηρεσίες παρέχει ο μπόγιας για τις οποίες αμείβεται από το πρόγραμμα με 25000 ευρώ; Γιατί ο Δήμος πλήρωσε 6500 ευρώ φέτος για το κολαστήριο του Περθωρίου που έχει χαρακτηριστεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ; Γιατί έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής 15000 ευρώ σε ενοίκια για ένα "καταφύγιο" στο οπoίο δεν έχει μπει ούτε καρφ(Νεστάνη);

Αφού ο κ. Σταματόπουλος έχει καταγγελίες ότι τα αφήνουν από άλλες πόλεις (το είχε αναφέρει και ο κ. Κακλαμάνος σε παλιότερες δηλώσεις του), γιατί δεν ενεργοποιούν τους μηχανισμούς (τους ποιους;) του Δήμου και να τους τη στήσουν, μήπως και τους πιάσουν και πληρώσουν όλα τα σπασμένα; Αλ΄λ΄΄α μάλλον θέλει πολλή σκέψη το θέμα και απ' ό,τι έχει φανεί, το μυαλό δεν τους βοηθάει και πολύ τους κ. συμβούλους της δημοτικής αρχής...

Εδω γινεται θαυμα και εσεις κοροιδευετε τον Παυλη.Να δω οταν θα φερει τη θαλασσα στην Τριπολη τι θα λετε?

Θα σας παρακαλεσω να μην τους βαζετε ιδεες για μηχανισμους γιατι βλεπω καμια καινουργια αναθεση 24000 ευρω για φυλαξη των συνορων

Ο δήμαρχός μας είναι θαυματουργός... Τα στειρωμένα σκυλιά τον βλέπουν και γκαστρωνονται... Τι τυχεροί πολίτες που είμαστε!

Σσσσσστ, μη μιλάτε, θα τα λύσει όλα τα προβλήματα, η Ημερίδα για τα αδέσποτα, που θα γίνει στο Λεβίδι !!! Λόγια, Ημερίδες, φωτογραφίες, Βίντεο, παρουσιάσεις, διαφήμιση και αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.

η φωτογραφία με τα αδέσποτα κουταβάκια κάτω από τις κούνιες και μέσα στην παιδική χαρά από που είναι ? είναι από παιδική χαρά της Τρίπολης ? (μου θυμίζει Μαινάλου)

είναι η παιδική χαρά δίπλα στο μεγάλο καφενείο. Στο κέντρο της πόλης δηλαδή.... Θα διώξουμε τα παιδιά μας από τις παιδικές χαρές, τους πεζόδρομους και τις πλατείες για να "παίζουν" και να αφοδεύουν τα σκυλιά. Χτίστε πλατείες για να έχουν χώρους τα σκυλιά της πόλης. Ανάπτυξη !!!!

@Anonymous 12:56 Το ίδιο να υποθέσω ότι ισχύει και για κάποιους "πολιτισμένους" συμπολίτες σου, που επίσης ουρούν και αφοδεύουν σε πάρκα, παιδικές χαρές, πεζόδρομους και πλατείες, έτσι; Όπως και για κάποιους άλλους που ουρούν στη θάλασσα το καλοκαίρι (αντίθετα με τα ζώα που δεν μπορούν να το κάνουν), αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να σε πτοεί και να μην κάνεις το μπάνιο σου...Τουλάχιστον εσύ (γενικά αναφέρομαι) έχεις την επιλογή να σκεφτείς να μην το κάνεις, ενώ τα αδέσποτα δεν χαρακτηρίζονται για την ευφυϊα τους σε τέτοια θέματα...

χεζουν κατουρανε παντου σκυλια...αρρωστιες τα παταμε βρωμα δυσωδια.παντου κακα των σκυλων.πιο βρωμικη πολη.

Ας αφήσουμε τα "παιδιά" μας τότε, να χουφτώνονται τις νύχτες στα πάρκα και τις παιδικές χαρές (π.χ παιδική χαρά με το σαραβαλιασμένο τραίνο και να καταστρέφουν ότι όμορφο είχε φτιάξει ποτέ η Δημοτική Αρχή!!! Περιμένω απάντησή σας κύριε Anonymous!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.