Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ

Ιούλιος 05, 2018 - 19:25
1 σχόλια

Επίθεση κατά των κκ. Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως και για τους δύο «η επιλογή τους είναι πόλωση και διχασμός». «Είμαστε απέναντι και στους δύο» θέλησε να ξεκαθαρίσει και απευθυνόμενη στους δύο πολιτικούς είπε: «Τι να συζητήσουμε κ. Μητσοτάκη σήμερα, τα τετελεσμένα; τον Αφήσατε τον πρωθυπουργό, σας συμφέρει να κάνουν άλλοι τις συντηρητικές επιλογές αντίο για σας. Από την άλλη μεριά ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ. Κάνει ό,τι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Το κακό είναι ότι το μάρμαρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό και τον κ. Μητσοτάκη για καιροσκοπισμό.

Μιλώντας για τη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος είπε: «Ακριβή επέτειος η σημερινή, αλλά είναι αργά για δάκρυα».

Με αφορμή την συμφωνία Τσίπρα Μέρκελ για το προσφυγικό ανέφερε ότι ο κύριος Τσίπρας κανει  ότι του λέει η  Γερμανίδα καγκελάριος.

«Σήμερα κάνετε ό,τι σας λέει η καγκελάριος ακούσαμε και το σύνθημα κάτω τα χέρια από την Μέρκελ.  Δεν  αλλάζετε πρόσωπα αλλά προσωπεία είστε Ιανός, είστε αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι».

Όμως η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική για την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει μόνος του τροπολογία με την οποία καταργείται η μείωση των συντάξεων και όχι να προσυπογράψει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει νωρίτερα η  Δημοκρατική συμπαράταξη

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία της κ. Φώφης Γεννηματά:

Παρακολουθούμε εδώ και δυο ώρες την συζήτηση και το συμπέρασμά είναι ότι οι κ.κ Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν κάνει επιλογή τους την πόλωση και τον διχασμό.

Το μέτωπο δημιουργήθηκε πριν χρόνια, στις πλατείες του μίσους.

Εμείς λοιπόν είμαστε απέναντι και σε αυτούς που έλεγαν «Κουβέλη, έκανες τα δικαιώματα κουρέλι» και σε αυτούς που λένε σήμερα «στα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Αντιστρέφω λοιπόν το ερώτημα: Εσείς με ποιον είστε; Θα στηρίξετε επιτέλους την εθνική συνεννόηση, την ενότητα του ελληνικού λαού, για να αφήσουμε οριστικά την κρίση πίσω μας ή θα συνεχίσετε τα ίδια παιχνίδια για πολλά χρόνια ακόμη;

Και δεν χρειαζόταν κ. Μητσοτάκη να έρθετε σήμερα να καταθέσετε τροπολογία. Μπορούσατε πολύ απλά και αντρίκια να έρθετε να πείτε ότι «Ναι, θα στηρίξω την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κ. Γεννηματά και η ΚΟ της ΔΗΣΥ και του ΚΙΝΑΛ. Είναι απλά τα πράγματα! Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε εντυπώσεις. Τρεις μέρες σας πήρε να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τις συντάξεις. Ας ερχόσαστε, λοιπόν, να πείτε «Ναι, στηρίζουμε την πρότασή σας».

Κύριε Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι τι θέλετε να συζητήσουμε σήμερα; Τα τετελεσμένα; Αφήσατε  τον κ. Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις, που σας βολεύουν. Σας εξυπηρετεί να προωθεί τις συντηρητικές πολιτικές κάποιος άλλος αντί για σας . Γι αυτό όταν εμείς ζητήσαμε εκλογές πριν τη συμφωνία, εσείς είπατε «ραντεβού το φθινόπωρο» και βλέπουμε…

Εσείς κ. Τσίπρα έχετε γίνει ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης. Με τη βοήθεια βέβαια από τους φίλους σας, που λέει και το τραγούδι, τον ακροδεξιό συνεταίρο σας και τις δεξιές συμμαχίες σας. Είπατε  ότι η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.

Ε κάτι θα ξέρετε που το λέτε.

Ωραία λοιπόν και για τους  δυο σας.

Το μάρμαρο όμως το πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ο κ. Τσίπρας  για άλλη μια φορά αυτοθαυμάστηκε. «Ζήτω ο Πρωθυπουργός» και ας τον αμφισβητούν οι συγκυβερνήτες του και ας  μην έχει ισχύ η υπογραφή του. Τι σημασία έχει αν ο Συγκυβερνήτης του δήλωσε ότι η Κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία και όποια  ώρα θέλει τη ρίχνει.

Δεν είναι κρίμα κι άδικο με τόσο σημαντικό έργο;;;;

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Πανηγύρισαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την τυπική λήξη του δικού τους 3ου και χειρότερου Μνημονίου. Του αχρείαστου. Αυτό που προκάλεσε με την πολιτική του και το καταστροφικό εξάμηνο.

Δεν μιλά όμως η Κυβέρνηση για το ότι έβαλε υποθήκη- ενέχυρο τη  δημόσια περιουσία. Δεν λέει ότι τις Τράπεζες επέτρεψε να τις διοικούν ξένοι.

 Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση. Δεν λέει όμως ότι η πολιτική της το πρώτο εξάμηνο του 2015 στοίχισε δισεκατομμύρια, 20 χιλιάδες ευρώ για κάθε Έλληνα.

Την ώρα που άνοιγαν οι κάνουλες της ρευστότητας από την ΕΚΤ με τα χαμηλά επιτόκια, η Κυβέρνηση έβλεπε την τρόικα να περνά.

Χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν επωφεληθεί από αυτή την αλλαγή πολιτικής για να πετύχουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και για να αναδιαρθρώσουν το δημόσιο χρέος τους χωρίς να χρειάζεται να παρακαλούν τον ESM και την Ευρωζώνη.

Πανηγυρίζουν  που ξεπέρασαν το στόχο για τα πρωτογενή  πλεονάσματα.

Δε λένε όμως ότι:

Το 2016 και 2017 από τα επιπλέον 10 δις ευρώ που μάζεψαν,  επέστρεψαν μόλις  τα 2, μέσω επιδομάτων προσωρινών.

Τα τερατώδη αυτά πλεονάσματα βγήκαν κυρίως από τις τσέπες της μεσαίας τάξης Και μειώθηκε το εθνικό εισόδημα κατά 5 δις ευρώ περίπου, από τις απώλειες της ανάπτυξης που θα έδιναν στην οικονομία αυτά τα λεφτά. Γιατί άραγε ανέβηκε και άλλο ο πήχης του Πρωτογενούς Πλεονάσματος; Και μάλιστα για 27 χρόνια! Aν τα αθροίσει κανείς όλα μαζί, η αύξηση αυτή από 2 σε 2,2% σημαίνει σε παρούσα αξία πάνω από 12 δισ. Ευρώ. Άλλο ένα φορτίο στην τρομερή επιτυχία που είχαμε με το χρέος!

Πανηγυρίζουν για την επιστροφή με δόσεις των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα Ελληνικά ομόλογα ύψους 4,8 δις που θα αποδίδονται σταδιακά στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Δεν λένε  πως είχε συμφωνηθεί να επιστραφούν κέρδη 6,5 δις ευρώ που χάθηκαν με τις τυχοδιωκτικές ενέργειες των Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Τώρα παίρνουν τα μισά με αυστηρούς όρους και εμφανίζονται και ευχαριστημένοι.

Η ρύθμιση επιστροφής των κερδών (από ANFA και SMP), ήταν επιβεβλημένη να γίνει χωρίς δεσμεύσεις. Τώρα σαλαμοποιήθηκε σε 8 δόσεις, προκαθορίστηκε η διάθεση του  και υπό τον όρο της αυστηρής δημοσιονομικής συμμόρφωσης.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ακούμε για άλλη μια φορά να επικαλούνται το τι λένε οι Ευρωπαίοι:

Έχουν δικούς τους λόγους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να επιχαίρουν για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Βλέπουν πράγματι οι εταίροι μας οριστική έξοδο από την κρίση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Απλά δεν έχουν άλλες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί μας και μεταθέτουν το πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, αφού τους διασφαλίσατε  τα συμφέροντά τους  με ενέχυρο την εθνική περιουσία και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

 Στύψατε τη μεσαία τάξη για να εξασφαλίσετε τα συμφέροντα των δανειστών. Αυτό πράξατε.

 Κυρίες και Κύριοι,

Όσο αφορά τώρα ειδικότερα  το περιεχόμενο της απόφασης του Eurogroup: θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα.

Ερώτημα 1ο

Πρόκειται πράγματι για το τέλος των Μνημονίων;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Γιατί η Κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει νέα μέτρα για μείωση συντάξεων και του αφορολόγητου.

Γιατί ήδη έχει αποδεχθεί την σκληρή εποπτεία και επιτήρηση για πολλά χρόνια. Η τρόικα θα έρχεται στην Ελλάδα κάθε τρίμηνο και θα μας αξιολογεί.

Γιατί έχει υπογράψει την εκχώρηση του Εθνικού Πλούτου για 99 χρόνια.

Γιατί έχει ήδη δεσμευθεί στο να μην αλλάξει τίποτε, πέρα από αυτά που η ίδια η τρόικα θα επιτρέψει.

Γιατί το EUROGROUP θα μπορεί να επιβάλει νέα μέτρα.

Ερώτημα 2ο

Υπάρχουν πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις για το Δημόσιο χρέος της χώρας;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Δεν υπάρχει κανένα κούρεμα χρέους, όπως το κούρεμα των 106 δις ευρώ, με το δήθεν «τρισκατάρατο» PSI που πραγματοποιήθηκε το 12.

Πήραμε μόνο μια περαιτέρω αναβολή των τόκων για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια και μια παράταση του μέγιστου μέσου όρου ωρίμανσης κατά 10 χρόνια.

Εξαφανίστηκε ακόμη και η πολυδιαφημισμένη Γαλλική πρόταση – το λεγόμενο Γαλλικό κλειδί-  για διασύνδεση της μείωσης του χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση όχι μόνο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και από όσα είχαν συμφωνηθεί όχι μόνο στο Eurogroup του 2012, αλλά και στο Eurogroup του 2016.

Γιατί «ξεχάστηκε» κάθε αναφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα που θα στήριζαν την βιωσιμότητα του χρέους και θα διευκόλυναν την αξιοπιστία της χώρας για την έξοδο στις αγορές.

Αυτά παραπέμφθηκαν για μετά το 2032!!

 Ερώτημα 3ο

 

Ενισχύονται πράγματι οι προϋποθέσεις για την Ανάπτυξη;
 

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Κι αυτό θα είναι μοιραίο για την προοπτική.

Γιατί με τις πολύχρονες υποχρεώσεις για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μας καλείται να τρέξει και να πετύχει Ανάπτυξη με μια βαριά σιδερένια μπάλα στο πόδι.

Πως θα πετύχεις υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με την εξοντωτική φορολογία νοικοκυριών και επιχειρήσεων;

Πως συμβιβάζονται οι επιδιώξεις για Ανάπτυξη, με τις δραστικές περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για να επιτευχθούν τα πλεονάσματα της τάξης του 3,5% ή και του 5% που προβλέπει το Κυβερνητικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα;

Δεν περιμένω φυσικά απαντήσεις από το Κυβερνητικό Επιτελείο.

Απλά  επισημαίνω ότι η περίοδος που μπορούσαν να εξαπατούν τον Ελληνικό λαό έληξε οριστικά.

Τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα μετατρέπονται σε μεταφορά πόρων στο εξωτερικό -μια και το δημόσιο χρέος είναι στα ξένα χέρια-δυσκολεύοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η Απόφαση 2016 λέει ρητά ότι με το τέλος του Προγράμματος θα υπάρξει «ευελιξία για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ και των πληρωμών τόκων στο μέλλον».

Στην Απόφαση Ιουνίου 2017 υπενθυμίζεται η προηγούμενη δέσμευση και περιγράφεται με σαφήνεια ότι

«… σε περίπτωση μιας απροσδόκητης αρνητικής εξέλιξης (του ΑΕΠ), θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ένας  μηχανισμός αντιμετώπισης. Η ενεργοποίηση του Μηχανισμού θα εξετασθεί στην βάση απόφασης του Eurogroup και θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα όπως: περαιτέρω μετακύλιση δανείων του EFSF, μετάθεση πληρωμής τόκων και πλαφόν στο ύψος τους».

Όλοι είχαν μείνει με την εντύπωση ότι η απόφαση αυτή είχε ήδη ληφθεί.

Στην Τελική Απόφαση του 2018 όμως , δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε ανάλογο Μηχανισμό!

Είναι το γαλλικό κλειδί για το οποίο μίλησα προηγουμένως.

Ερώτημα 4ο:

Είναι αλήθεια πως καλύπτονται οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες σε βάθος χρόνου;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Το κεφαλαιακό μαξιλάρι των 24 δις ευρώ που συμφωνήθηκε και τελεί υπό τον έλεγχο του ESM, μας «καλύπτει» μόνο για 22 μήνες μετά την λήξη του Προγράμματος. Είναι το «μαξιλάρι», που προέρχεται κυρίως από την σάρωση της ρευστότητας που υπάρχει στους φορείς του δημοσίου.

Εάν δεν έχουμε την αξιοπιστία να βγούμε στις αγορές και αρχίσει να γίνεται χρήση αυτού του προληπτικού μέτρου, τότε οδηγούμαστε σε επικίνδυνες καταστάσεις, στα επόμενα χρόνια.

Δηλαδή, αν μέσα στους επόμενους 22 μήνες οι συνθήκες για έξοδο στις αγορές δεν είναι ευνοϊκές, το ελληνικό δημόσιο θα έχει στραγγίσει εντελώς κάθε θύλακα ρευστότητας που υπάρχει, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και τις πληρωμές του Δημοσίου.

Και το ζήτημα που τίθεται παρά τα όσα λέγονται είναι ότι τόσο αυτή η Κυβέρνηση, όσο και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε, κάθε άλλο παρά δημιουργούν το αίσθημα της ασφάλειας και της βεβαιότητας στις αγορές.

Και τέλος ερώτημα 5ο

Έχουν βάση οι ελπίδες που δημιουργεί η Κυβέρνηση για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής από εδώ και πέρα;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να φτωχοποιεί τον Ελληνικό λαό με τα μέτρα και τις πολιτικές της.

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο τον μήνα Μάιο προστέθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη ύψους 554 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών των πολιτών στο ύψος ρεκόρ των 101,48 δις ευρώ.

Τον ίδιο μήνα έγιναν 10.673 νέες κατασχέσεις για χρέη στην εφορία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των όσων έχουν υποστεί κατασχέσεις στο ύψος ρεκόρ του 1,1 εκατομμυρίων πολιτών. Και έπονται οι πλειστηριασμοί της Α΄ κατοικίας. Με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ.

Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες.

Ποιοι αλήθεια θίγονται από τις νέες Κυβερνητικές δεσμεύσεις;

Είναι μήπως οι πλούσιοι, οι ισχυροί, όπως ισχυρίστηκαν Κυβερνητικά στελέχη στα κανάλια;

ΟΧΙ.

Είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη 2 δις ευρώ κάθε χρόνο, με την μείωση του αφορολόγητου.

Είναι 1 εκατομμύριο χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες, που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τον φόρο, χάνοντας ακόμη 650 ευρώ τον χρόνο από το εισόδημά τους.

Είναι 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι, που θα κληθούν να πληρώσουν 2,6 δις ευρώ κάθε χρόνο, με την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου.

Είναι οι συνταξιούχοι που θα χάσουν 700 εκατομμύρια ακόμη από την αναβολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στις συντάξεις τους.

Είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αποχαιρετούν οριστικά το ΕΚΑΣ.

Είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που θα κληθούν να πληρώνουν ακόμη 140 εκατ. Ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των εισφορών τους.

Είναι οι νησιώτες μας, που, παρά την όποια προσωρινή αναστολή, στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ και μάλιστα σε μια εποχή που οι μεταναστευτικές ροές και η κυβερνητική αδυναμία αντιμετώπισής τους, εντείνουν τα προβλήματά τους.

Είναι τα Ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν ότι ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο «ζει και βασιλεύει», αλλά και μονιμοποιείται και διευρύνεται θίγοντας όλο και περισσότερο τις λαϊκές τάξεις.

Ήταν άδικο, έγινε πράξη!

Κοινωνική πολιτική δεν είναι τα εφ’ άπαξ επιδόματα και τα φιλοδωρήματα που επιστρέφουν στους πολίτες μόνο ένα μικρό μέρος από τα εξοντωτικά πλεονάσματα που εις βάρος τους επετεύχθησαν.

Κοινωνική Πολιτική δεν είναι τα ψίχουλα που διαπραγματεύονται για τον κατώτερο μισθό.

Αν πραγματικά συζητάμε για Κοινωνική Πολιτική ιδού η Ρόδος…..για την Κυβέρνηση

Ζητώ ΤΩΡΑ να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα ψηφίσει για την μη  οι συντάξεις την 1/01/2019!

Ψηφίστε άμεσα την πρόταση νόμου  που καταθέσαμε στην Βουλή με την οποία καταργείται η διάταξη που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Κ. Τσίπρα, αφού όπως λέτε έχουμε καθαρή έξοδο, γίναμε κανονική χώρα, δεν θα ξαναδούμε την τρόικα ,    ψηφίστε τη διάταξη.

Αποδείξτε ότι έχει αξία η υπογραφή σας.

Ζητάμε να πάρει ΤΩΡΑ θέση και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης. Να δεσμευτεί ενώπιον του Ελληνικού λαού.

Και μια προειδοποίηση.

Μη διανοηθεί κανείς να κάνει παιγνίδια με τους συνταξιούχους. Με απλη αναβολη του μέτρου της περικοπής των συντάξεων,

Μιλάμε για οριστική ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και όχι για αναβολή της για μικρό χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, ώστε να μεταφερθεί το πρόβλημα μετά.

 Αν πραγματικά συζητάμε για Κοινωνική Πολιτική, Ιδού η Ρόδος….

 Ζητώ ΤΩΡΑ να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός για επαναφορά του καθορισμού του κατώτερου μισθού στη δικαιοδοσία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην δικαιοδοσία των Κοινωνικών Εταίρων.

Ζητώ την ακύρωση της νέας αύξησης της εισφοράς των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών και τον καθορισμό συγκεκριμένου μηνιαίου πλαφόν.

Ζητώ την επαναφορά των συντάξεων χηρείας με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Ζητώ την πραγματική στήριξη της οικογένειας  για την αντιμετώπιση και του δημογραφικού με ουσιαστική ενίσχυση του τρίτου παιδιού.

Οι προτάσεις μας, αποτελούν για μας δέσμευση διεκδίκησης μέχρι να γίνουν πράξη.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Είναι τρομακτικές οι μεταμορφώσεις αυτής της Κυβέρνησης. Για την εξουσία μόνο και χωρίς να ενδιαφέρεστε για τον ελληνικό λαό ξεκινήσατε μια δήθεν αντισυστημική επανάσταση το 2015 κόντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κόντρα στη Μέρκελ.

Μετά γίνατε Μερκελιστής.
Σήμερα κάνετε ό,τι σας λέει η καγκελάριος. Και σήμερα ακουσαμε το απίθανο:κάτω τα χέρια από την Μερκελ.

Κ.Τσίπρα δεν αλλάζετε πρόσωπα, αλλάζετε προσωπεία. Κρύβεται πίσω από αυτά, ο διπρόσωπος Ιανός: Αριστερός στα πίτουρα και Δεξιός στο αλεύρι.

 Η άτακτη υποχώρησή σας από τις θέσεις της προόδου είναι θεαματική, σε κάθε επίπεδο, ακόμη και στα μεγάλα ανθρωπιστικά ζητήματα που δεν διστάζετε να βάλετε στο ζύγι των παζαριών.

Η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά για ένα εξάμηνο, που συμπίπτει περίπου με το χρόνο που ελπίζετε ότι θα είστε ακόμα στην κυβέρνηση, ανταλλάσσεται με υποχωρήσεις σας στο προσφυγικό. Όχι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της  νησιωτικότητας.

Μετατρέπετε  τη  χώρα σε «αποθήκη ψυχών» για το δικό σας βραχυπρόθεσμο όφελος.
Απομακρύνετε το ενδεχόμενο βελτίωσης του Κανονισμού Δουβλίνο,  Κάτι που η Ελλάδα διεκδικεί όλα τα τελευταία χρόνια Δεν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση του εφόσον λύνετε τα θέματα διμερώς με τα αφεντικά σας.
Όμως δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε πλέον κανέναν. Ούτε  στα νησιά ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί.

Η Ελλάδα όμως μπορεί 

Με δυο προϋποθέσεις γι αυτό:

Πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου. Την Εθνική Συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί.
και

2. Ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία,για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με Κοινωνική Αποδοχή, που στοχεύει στην Ανάπτυξη και στις Επενδύσεις, που στηρίζεται σε ένα επιτελικό κράτος και ένα παραγωγικό κι υγιή ιδιωτικό τομέα, που οδηγεί στην παραγωγή νέου πλούτου, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Το παρόν και το μέλλον  αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η λιτότητα, η αναξιοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, οι παρεμβάσεις στους θεσμούς, οι  φιλάνθρωποι υπουργοί.

 Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει αυτή η Κυβέρνηση.

Ο Ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές που δεν θα αργήσουν .

Η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει. Και σήμερα πήραμε μια πρώτη γεύση της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει αρχίσει, είναι διχαστική και  βρώμικη. Τελειώνετε όπως ακριβώς αρχίσατε!

Αν υπήρχε έστω ένας προοδευτικός πολίτης που προβληματιζόταν αν αλλάξατε, αν σοβαρευτήκατε, σήμερα διαλύθηκαν όλες του οι αμφιβολίες.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μάλλον χορηγία θέλετε και εσείς και ζηλεύεται το συνεταιράκι σας στο συνταγματικό τόξο,κυρία!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.